Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » X. Kerületben egy teljesen...

X. Kerületben egy teljesen felújított 26nm garzon lakást szerintetek mennyiért lehet kiadni manapság?

Figyelt kérdés
Albérlet, kiadó, lakás, szállás, Budapest

2020. febr. 27. 18:16
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
83%

"(Inkább havonta adózom, nem évente,..."

Ezt mégis hogyan??? Ha jól tudom - márpedig igen(!) - negyedévente kell adóelőleget fizetni!

2020. márc. 2. 17:23
 22/26 anonim ***** válasza:

"294100 a vége bevételem."

Ez is érdekes :)) Ugye tudod mi a különbség a bevétel s a jövedelem között???

2020. márc. 2. 17:24
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nagyon is jól tudom, hogy mi a különbség. A lényeg a költségek elszámolásán van.

De a köznyelvben sokszor van összemosva, nem fogok (főleg itt a gyakorin) a bevétel/profit/jövedelem/költség/kiadás/stb.-stb. fogalmakon lovagolni, mert az itt fórumozók fele csak belekavarodna. (Tudod van aki figyelembe veszi, hogy mások is fogják olvasni a választ, akik csak ide tévednek, de alapszinten sem értenek hozzá, ezért enged a köznyelvi félreértelmezéseknek!)

Esetleg a szavakon lovaglás helyett meg lehetne válaszolni a vonal alatti kérdésemet, betartva a feltételeket!

2020. márc. 2. 17:39
 24/26 anonim ***** válasza:
69%

#21:

Jól tudod, hogy negyedévente kell.

Amit viszont nem jól tudsz, hogy vannak emberek akik nem csak akkor csinálnak valamit, amikor "kell"!

Bár nincs kiemelve és hangoztatva lehetőségként, de mivel nincs tiltva sem(!), így megtehetem hogy havonta adózom a lakásbérbeadás után!

2020. márc. 2. 17:41
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

A vietnámiak kis éttermet üzemeltetnek, szarrá keresik magukat a nem tudni honnan származó ételeiken, és röhögnek rajtad hogy mekkora lúzer vagy hogy fillérekért bérlik a lakást, amit épeszű ember külföldinek a magyar ár duplájáért adná ki.

Stb...

2020. márc. 2. 17:46
 26/26 anonim ***** válasza:

#25:

Mindenkinek tudom, hogy honnan és mennyi bevétele van, mert jó barátságban szeretek lenni a bérlőimmel.

1. Vietnámiak Újhegyen 55.000-ért.

Segítettem nekik beszállítókat keresni, nagyon is jól tudom honnan származnak a cuccaik. Miután minden, az étteremmel kapcsolatos kiadásukat letudták, marad 250-270.000 náluk, 4 főre.

2. Kínai lány Kőbánya alsón 60.000-ért.

180.000 nettót keres össz-vissz.

3. Testvérpár Kelenföldön 85.000-ért.

A báty keres 190.000 nettót, a hugica pedig kerekesszékben (autóbaleset) leszázalékoltként valami 90.000 körüli összeget kap. A kezelése 90.000 forint havonta. 190.000 amiből élniük kell.

4. Nyugdíjas néni Mátyásföld 40.000-ért.

A havi nyugdíja 110.000 körüli. Messze a minimáltól, de az átlagot sem éri el (ezért is javítottam a második válaszomban közepesre).

5. Japán lány Lipótváros 100.000-ért.

A fizetése kemény 360.000 körüli. Viszont nála is fennáll, hogy csak akkor találna jó áron, jó lakást, jó környéken (azaz ahová diplomáciai partnereket meghívhat), ha 150-200.000-t fizetne ki és még természetben is rádobna.

--------------------------------------------------------

Mielőtt még bárki ezzel jönne:

NEM másztam bele az életükbe! NEM kutakodtam!

Csak normális emberi beszélgetések közben (mindegyikükkel gyorsan baráti kapcsolatba kerültünk, havonta 1x mindenkivel találkozom, csak úgy dumálgatni, kávézgatni) feljöttek ezek a témák is, hogy a munkahelyük milyen, mit csinálnak pontosan, mennyire jó/rossz a fizu, milyenek a kollégák, milyen kezelésekre járnak, stb.

--------------------------------------------------------

Illetve ismét felhoznám. A kötekedés helyett nyugodtan meg lehet válaszolni az ott leírt feltételekkel a #20-as válaszom utolsó részét!

2020. márc. 2. 21:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!