Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » X. Kerületben egy teljesen...

X. Kerületben egy teljesen felújított 26nm garzon lakást szerintetek mennyiért lehet kiadni manapság?

Figyelt kérdés
Albérlet, kiadó, lakás, szállás, Budapest

2020. febr. 27. 18:16
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Őszintén 70 re gondoltam, de sokan azt hiszik ennyiért palota lesz :/
2020. febr. 29. 14:43
 12/26 anonim ***** válasza:
0%
70 nagyon kevés! 95000 nyugodtan hirdesd meg, ha jó állapotú, felújított. Mondjuk a Gyömrői út messze van a Körösi Csomától, tudod utána jön még a Vaspálya utca :) Egyébként ha jó ház, nincs kisebbségi, akkor mint írtam 95+rezsi teljesen jó ár.
2020. febr. 29. 14:57
 13/26 anonim ***** válasza:
50%

A túl olcsó az tényleg odacsődíti a nagyon alja embereket sajnos :\

3 havi kauciót kérj mindenképp.

2020. febr. 29. 16:12
 14/26 A kérdező kommentje:
Valóban a vaspálya ott kezdődik igazad van. Kisebbségi nincs a házban egy sem és le is van szigetelve a teljes társas ház szóval kívülről is patika.
2020. febr. 29. 17:46
 15/26 anonim ***** válasza:
50%
Akkor hajrá, kezd 95000 forinttal. Nincs mit vesztened, ha ennyiért többen sokallnák, még mindig viheted lejjebb!
2020. febr. 29. 18:13
 16/26 anonim ***** válasza:
85%

Rajtad múlik igazából.

60.000-ért is kiadhatod tökéletes bérlőknek, illetve 130.000-ért is kiveheti valami idióta pénzes paraszt aki nem tudja mennyit ér és tönkreteszi.

Én 5 lakást adok ki Budapesten.

1. Újhegy stny. és Újhegy park között. (X. Újhegy)

47nm frissen felújított, bútorozatlan.

Bérleti díj: 55.000

Vietnámi család bérli (apa, anya, 2 tizenéves lány)

Soha semmi probléma nem volt velük. Mindig időben fizetnek, csendesek, nincs rájuk panasz, mindenki szereti őket.

2. Pongrácz köz (X. Kőbánya alsó)

31nm, nem tökéletes, cserébe vadonatúj bútorzat.

Bérleti díj: 60.000

Egy kínai 21 éves lány bérli. Nem piacozni van itt, normális irodista aki 2 éve költözött a lakásba, fél évvel előtte jött Magyarországra. Rugalmas munkaidős, törzsidővel, így nagyrészt dolgozik, csendes. Soha nem volt vele probléma.

3. Szerémi úti lakópark (XI. Kelenföld)

59nm, modern lakás, modern stílusban bútorozva.

Bérleti díj: 85.000

Egy huszonéves testvérpár bérli, a hugica kerekesszékes így jól jött nekik hogy akadálymentes a lakás és az épület.

4. Centenáriumi lakótelep (XVI. Mátyásföld)

47nm, bútorozatlan.

Bérleti díj: 40.000

Egy idős, magas nyugdíjas nénike bérli. A férje halála előtt kötött pár rossz üzletet és elúszott a ház. El tudta hozatni a bútorait, csendes a környék, pont jó volt neki.

Egyszer volt rá panasz, mikor átalakíttatta kicsit biztonságosabbá a fürdőszobát (új rögzítések, csúszásmentesítés, stb., azért mégiscsak 82 éves volt akkor)

5. Sas u. (V. Lipótváros)

71nm (két lakás egybenyitva...én már így szereztem), frissen felújított, luxuslakás, teljesen bútorozva, rengeteg beépített smart-home technológiával.

Bérleti díj: 100.000

Egy 20-as évei végén járó japán lány bérli, nemzetközi diplomáciai ügyekkel foglalkozik.

Rá egyetlen egyszer volt panasz, mikor a húga látogatóban volt és az egyik vitájuk túl hangosra sikeredett.

-------------------------------------------------------

Ők a jelenlegi bérlőim. A legfrissebb a Szerémi úti, ők 9 hónapja költöztek be.

Egyszer sem hirdettem árral. Mindig "Megegyezés kérdése" címszóval raktam fel. Mert tényleg így volt.

Mindenki egyénileg kapta tőlem azt az árat, amit ki tudnak fizetni.

Mindig is rühelltem a "majd a piac beárazza", "kereslet-kínálat", "ha kiveszik ilyen magas áron akkor ennyiért adom" mantrákat ismételgető undormány lényeket!

Szépen találkoztam a bérlőjelölttel, megmutattam neki a lakást, és csináltam egy kávét. Megkérdeztem hányan lesznek összesen, háziállat, egyéb infó (pl. a kerekesszék), foglalkozás (NEM a fizetésre kérdeztem).

Ezek és a szimpátia alapján mondtam árat.

A mátyásföldi lakásra volt egy roma (rosszabbik fajta) jelentkező, feleséggel 4 gyerekkel. Ő karbantartó, feleség gyes/gyeden. Ajánlottam 120-at, mert tudtam hogy nem tudná kifizetni.

Az 1. lakás azért ennyi a vietnámi családnak, mert ennyit bírtak kihozni. Kis éttermet üzemeltetnek, a lányok tanulnak, nem keresnek, sokat elvisz a bolt.

A 2. lakásban lévő kínai lányka ismeretlenül lépett be Európába. Egész gyönyörű, "egzotikus". Az első fél évében rengeteg olyan lakást/szobát nézett meg, ami azért lett volna olcsó, mert máshogy kéne fizessen. Végre találhatott egy olyan lakást ami olcsó és nincs hátulütő.

A 3. lakást azért kapta meg ennyiért a testvérpár, mert nekem is van mozgássérült rokonom (nekem is a húgom), így nagyon is jól tudom, hogy az akadálymentességet rengeteg tulaj plusz értéknek tekinti és nagyon magas áron adják.

A 4. lakást a néni azért kapja ilyen olcsón, mert közepes/magas nyugdíja van, de összességében csak nem olyan sok az. Ne a lakhatás vigye már el a pénze nagy részét.

Az 5. lakás azért csak egy 100-as a Deák tér mellett, mert egy szimpatikus, udvarias japán hölgy az illető, aki szintén először költözött Magyarországra, nem ismerve az itteni árakat, így ezzel gondoltam kisegítem, nehogy ugyanennyit fizessen ki egy Népszínház utcai garzonért.

2020. márc. 2. 05:24
 17/26 anonim ***** válasza:
67%
16: te valami Szentlélek vagy hogy piaci ár 40-50%áért adod ki a lakásokat?
2020. márc. 2. 07:18
 18/26 anonim ***** válasza:
25%
Ja :DDD Azért mert valakinek az a heppje, hogy piaci ár alatt ad ki indokolatlanul ingatlanokat, nem kell követni a példáját! Sőt...
2020. márc. 2. 09:34
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az a helyzet, hogy a lakáskiadás önmagában csak hiéna alapon jövedelmez jobban, mint más egyébként szinte kockázatmentes befektetések (igen állampapír, rád nézek). Hiéna üzemmódban, pedig nagy a kockázat. Az igazi buli a befektetésnek várásolt lakásban a várható értéknövekedés. Ha ez nincs (márpedig már igazából nincs), akkor horror árakon kell kiadni a lakásokat, amik pedig nem éppen a legmegbízhatóbb bérlőket vonzzák. Ez bizony egy hosszú távú buli, nem 15 év alatt fog megtérülni a befektetés, akármennyire is erre van rágörcsölve minden második lakáskiadással foglalkozó.

Ugyan kicsit túlzóan kedves a sok lakást kiadó korábbi válaszoló, de ha nem 10-20%-kal a piaci ár alatt bérelnék én is, akkor biztosan havonta nézegetném a lakásokat, hogy hova dobbanthatok olcsóbbért/jobbért. Most meg nem, vigyázok a lakásra, jóban vagyok a tulajjal, nem problémázok, pontosan fizetek, mert tudom, hogy úgysem találnék egykönnyen ilyen lakást ennyiért. (Mondjuk nyilván ez nálam enélkül is alap lenne, de azért remélem átjött az üzenet. Nem minden bérlő sem egy angyal.)

2020. márc. 2. 09:54
 20/26 anonim ***** válasza:
78%

#16 vagyok.

Nem vagyok szentlélek. Aki nem fizet, azt kidobom a lakásból.

A Szerémi úti lakás előző bérlőjét is úgy dobtam ki egy éve. Ő 110.000-ért bérelte.

Nem fizetés esetére 1 hónap volt a haladék. 2018 november 15-ig kellett volna fizessen. 2018 december 18-án elküldtem ügyvéden keresztül tértivevényesen a felszólítást. Átvette 20-án. 27-én (egy héttel a kézhezvétel után) még nem volt a számlámom a pénz.

2018 december 28-án (dolgoztak a két ünnep között is) videózva és folyamatosan fényképezve, leltárazva, kipakoltattam a cuccait egy céggel + 2 szomszéddal tanúként, elvitettem egy őrzött raktárba, valamint hagytam egy értesítést, hogy a kulcsok leadásával és a bérleti díj kifizetésével kaphatják meg a raktár kulcsát.

29-én megérkezett a pénz a számlámra. 30-án találkoztunk a lakás előtt, aláírta a papírokat, illetve az elismervényt, hogy nem hagyott semmit a lakásban, majd küldtem is fel a szerelőket, hogy cseréljék ki a zárat, hogy ne mehessen vissza titokban lemásolt kulccsal.

És nem érdekelt, hogyan oldja meg Újévkor az új lakhatását!

Keveset kérek, de csak szimplán rendes vagyok, nem szent!

Én mind az 5 lakás árát még leadózom.

294100 a vége bevételem. (Inkább havonta adózom, nem évente, így ha több volt a költség (valamilyen átalakítás/felújítás) akkor abban a hónapban kevesebbet adózom)

Ez kitesz egy megfelelőnek mondható fizetést.

Nincs rá szükségem, hogy többet kérjek el!

---------------------------------------------------------

Illetve megköszönném, ha megmondanád a lakásaim "megfelelő" bérleti díját, az alábbi feltételekkel:

-Tételesen, mi az ami növeli és mi az ami csökkenti (és mennyivel) az értékét

-Mi a pontos számítási alap hozzá, miért és hogyan lett ez a formula használva a megoldáshoz?

-NE HASONLÍTSD más lakások áraihoz! Ezek az ÉN lakásaim, nem másé, AZOKON a helyeken, és nem 10cm-rel odébb!

2020. márc. 2. 17:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!