Szerintetek elköltözzek?
Még régen laktam albiban, a 13. kerületben, amit imádtam, viszont volt 3 lakótársam, akiket annyira nem. Nem volt velük különösebben semmi baj, csak az, hogy voltak. Részben ezért, részben a pénz miatt hazaköltöztem, így most épp anyámmal lakom a 17. kerület legszélén, amit utálok. Nem anyámat, nem a házat, hanem a helyet. Borzasztó innen bejárni minden egyes nap, az éjszakai hazajutásról nem is beszélve... Csak a legközelebbi buszmegálló 20 perc sétára van.
Úgy vagyok vele, hogy ki kellene bírnom, mert nem akarom más zsebét tömni az albérlettel, de ha el is költöznék, akkor csak a belvárosba, vagy ismét a 13-ba költöznék.
Viszont most kaptam egy elgondolkodtató ajánlatot. A legjobb barátnőm pár hónapja költözött el otthonról, Csepelre. 2 lakótársa volt, amiből az egyik a tulajdonos (fiatal srác), aki nemrég külföldre költözött, és csak nagyon ritkán jön haza, a másik meg most költözött ki. Így mielőtt ismét meghirdetik, barátnőm előbb nekem szólt, hogy beköltözhetek, ha gondolom. A lakbér rezsivel együtt havi 60, kaució nincs, a lakás is és a szoba is szép nagy, tiszta, rendezett, aludtam már ott. A környéken van minden, és a legjobb barátnőmmel lakhatnék kettesben. Csak Csepel... Nem tudom, mennyi értelme lenne külvárosból külvárosba költözni. Bár onnan szerintem egyszerűbb bejutni a városba, mint innen, a HÉV 8 perc séta, azzal meg 15 perc a Boráros, ami alapból jobb környék, mint az Örs (ahova innen jutok). Jelenleg 30-at fizetek itthon a rezsibe, szóval igazából 30 a különbség, ami miatt gondolkozom, de leginkább az, hogy megéri-e Csepelre költözni, ha utálom a külvárost.
"lakbér rezsivel együtt havi 60, kaució nincs" Hidd el, ez nagyon jó ár, te is tudod, nem találsz ennyiért.
Csepeltől a belváros a hévvel 10 perc, sokkal élhetőbb, mint a 17 (tudom, mert egykori barátnőmék ott laktak Rákoscsabán, mint valami falu a semmi közepén...)
Nehéz, nagyon nehéz ebben jó tanácsot adni.
Magadnak kell eldönteni, figyelembe véve, hogy a bérleti díj olcsó, ismerkedj meg tüzetesebben az utazási lehetőségekkel, gondolj édesanyádra is, viszont ketten laknátok a bérleményt, tehát feleződne a 60-ezer.
Köszi a válaszokat. :)
Nagyon gondolkozom, nem tudok dönteni. Néztem, és valóban egész jó az éjszakai közlekedés is, meg nemsokára meglesz a jogsim is, ha minden igaz. Viszont mégsem belváros... mégha viszonylag közel is van.
Nem feleződne a bérleti díj, a 60 az egy szoba ára. De az is mellette szól, hogy a legjobb barátnőmmel lakhatnék kettesben, ami tök jó.
Szia!
Én csepeli vagyok, ide születtem, mindig is itt éltem, de laktam albérletben a 17. kerületben, ami egy rémálom volt közlekedési szempontból.
Szóval Csepel: igaz, perem kerület, de milliószor jobb az elérhetősége a belvárosnak, mint az említett kerületből.
Jó a közlekedés, mindent viszonylag gyorsan el lehet érni, ha akarsz.
Én imádom Csepelt, szóval csak érvelni tudok mellette.
De végül is neked kell döntened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!