Miért csinálnak kéményellenőrzést, ha nincs is kémény?
Én ezt egyszer megkérdeztem, merthogy 10+ éve lakunk ott (szülői lakás még anno), 10+ éve nincs kémény, és 10+ éve minden évben eljátsszuk ezt, hogy nem voltunk otthon, persze mert dolgozunk, de amúgy már tavaly is megbeszéltük, hogy nincs.
Szóval mikor rákérdeztem, az volt a válasz, hogy hátha tavaly óta engedély nélkül beépítettél egyet... :) És hiába magyaráztam, hogy hahó, látszik lakáson kívül a konvektor szellőzője, elég logikus, hogy akkor most is azzal fűtünk, neki akkor is meg kell nézni, hogy hátha puff ottermett egy kémény tavaly óta. :)
Úgyhogy albérletnél ezen már fenn sem akadok, vállat vonok és jöjjön.
Mert felmarkolják az államtól a munkadíjat a nem létező kéményre is.
Erről szól az ország, mindenkit lehúzni, akit lehet.
Van egy tűzoltó ismerősöm ő mesélte talán 3-4 éve szén-monoxid mérgezéshez kellett kimenniük, az egyik okos lakó úgy döntött, hogy neki nem jó a konvektor központi fűtést csinált és a szellőzőbe bevetette a gázkazánt. Az égéstermék meg a szellőzőn keresztül a felette lévő lakásokban kötött ki.
Gondolom inkább azt nézik nálatok, hogy nem-e kötöttél rá olyan eszközt a szellőző csőbe ami nem oda való.
Valószínű, hogy 7# nek van igaza.
Mert gyűjtőkéménybe csak a vízmelegítő köthető be, más nem. Ezt nézik is.valamint a szellőzőt sem lehet más célra használni, pl szagelszívó zsíros gőzét bevezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!