Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Miért csinálnak kéményellenőrz...

Miért csinálnak kéményellenőrzést, ha nincs is kémény?

Figyelt kérdés
Albiba költöztünk fel nem rég a párommal, mentünk reggel dolgozni, hazaérve ott egy papír az ajtón. A lakóházban mindnekinek volt az ajtaján, egy értesítés, hogy nem tudták elvégezni a kéményellenőrzést, ha utána se tudják, akkor fizetni kell érte. Ugye nekem ez az első albim itt Pesten, és csak nem értem, minek a kemény leellenőrzni, hiszen nincs is kemény!
2020. febr. 20. 11:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%
Honnan veszed, hogy nincs kémény?
2020. febr. 20. 11:56
 2/12 anonim ***** válasza:
80%

Én ezt egyszer megkérdeztem, merthogy 10+ éve lakunk ott (szülői lakás még anno), 10+ éve nincs kémény, és 10+ éve minden évben eljátsszuk ezt, hogy nem voltunk otthon, persze mert dolgozunk, de amúgy már tavaly is megbeszéltük, hogy nincs.

Szóval mikor rákérdeztem, az volt a válasz, hogy hátha tavaly óta engedély nélkül beépítettél egyet... :) És hiába magyaráztam, hogy hahó, látszik lakáson kívül a konvektor szellőzője, elég logikus, hogy akkor most is azzal fűtünk, neki akkor is meg kell nézni, hogy hátha puff ottermett egy kémény tavaly óta. :)

Úgyhogy albérletnél ezen már fenn sem akadok, vállat vonok és jöjjön.

2020. febr. 20. 12:10
 3/12 anonim ***** válasza:
58%
*Ott termett... anyám, megyek és elásom magam.
2020. febr. 20. 12:11
 4/12 A kérdező kommentje:
:D ez most komoly? Felnézel a tetőre és látod, hogy az egész panellakásnak nincs kéménye, másrészt én csak bérelem. Persze ezt honnan tudják, viszont ha így van bejelentve, elég egyértelmű nem? Csak nem tudom, hogy most emiatt ne menjen be az ember munkába? Benézzen a 35 négyzetméteres lakásba, hogy ja tényleg nincs, én meg kérjek elnézést emiatt az ostobaság miatt a munkahelyről?
2020. febr. 20. 12:21
 5/12 anonim ***** válasza:
29%

Mert felmarkolják az államtól a munkadíjat a nem létező kéményre is.

Erről szól az ország, mindenkit lehúzni, akit lehet.

2020. febr. 20. 12:46
 6/12 anonim ***** válasza:
74%
Mert a kéményseprőket "államosították", az az őket már nem érdekli az ügyfél, hanem hogy minél több kéményellenőrzést ki tudjanak számlázni - függetlenül attól hogy van a házon kémény vagy nincs...
2020. febr. 20. 12:55
 7/12 anonim ***** válasza:
80%

Van egy tűzoltó ismerősöm ő mesélte talán 3-4 éve szén-monoxid mérgezéshez kellett kimenniük, az egyik okos lakó úgy döntött, hogy neki nem jó a konvektor központi fűtést csinált és a szellőzőbe bevetette a gázkazánt. Az égéstermék meg a szellőzőn keresztül a felette lévő lakásokban kötött ki.

Gondolom inkább azt nézik nálatok, hogy nem-e kötöttél rá olyan eszközt a szellőző csőbe ami nem oda való.

2020. febr. 20. 14:26
 8/12 anonim ***** válasza:
68%

Valószínű, hogy 7# nek van igaza.

Mert gyűjtőkéménybe csak a vízmelegítő köthető be, más nem. Ezt nézik is.valamint a szellőzőt sem lehet más célra használni, pl szagelszívó zsíros gőzét bevezetni.

2020. febr. 20. 14:32
 9/12 anonim ***** válasza:
58%
A tulajnak kellene intézkedni,hogy itt nincs kémény,ha valóban nincs.Ez nem a bérlő dolga ,és joga sincs hozzá.
2020. febr. 20. 16:32
 10/12 anonim ***** válasza:
90%
Ez csak egy szabvány értesítő valójában a szellőztető csöveket ellenőrzik,hogy mi van rákötve. Tavaj ugyan ez volt nálunk is én se értettem mit akarnak hiszen távfűtés van de mikor felhívtam őket ott mondta a hölgy hogy a szellőztetőkek nézik meg az értesítő csak szabvány nem csináltak ez miatt külön értesítőt.
2020. febr. 20. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!