Ha nincs bérleti szerződésem, hogyan tudok tartózkodási címre bejelentkezni?
Figyelt kérdés
A tulaj nem akarja, hogy bejelentkezzek a már 1 éve bérelt albérletbe, azonban az előző (egyetem miatt készített) tartózkodási helyem ősszel lejár. Mit tehetek ilyenkor, milyen alternatíváim vannak?2020. jan. 4. 12:33
1/8 anonim válasza:
Ha a tulaj nem akarja, hogy bejelentkezz, sajnos semmit nem tudsz tenni, kell az aláírása. Hozzáteszem semmi oka nincs az aggodalomra, mert abból, hogy tartózkodási címre jelentkezel be, nem származik semmilyen hátránya.
2/8 anonim válasza:
Ez jogellenes, másik bérbeadót keress, aki szolgáltat is!
Inkább legyen 15 000 Ft-tal több, de kapd meg, mi jár a pénzedért!
Amit tehetsz, azt a bérbeadódnak is tudnia kéne, de ha nem, akkor tanítsd meg neki, hogy közjegyzői kiköltöző nyilatkozatot csináltassatok felesben (kb. 23 000 Ft), és akkor úgy engedje meg.
3/8 anonim válasza:
Hogy bérelsz bérleti szerződés nélkül?
5/8 anonim válasza:
Gondolom nem adózik... mond meg neki, hogy szívességi bérleti szerződést írhatok, mer ha bárki felnyomja a navnál, erre tud hivatkozni. Te meg ez alapján be tudsz jelentkezni. Külön engedély nem kell hozzá, meg se fogja tudni, csak ha rákérdez a kormány hivatalban.
6/8 anonim válasza:
5: Láttál már lakcímjelentő lapot?
7/8 anonim válasza:
Láttam lakcímbejelentő lapot, vannak albérlőim, adózom utánuk és van szerződés is a bérleti viszonyról. Amikor be akartak jelentkezni, mondtam nekik, ott a szerződés, irány a kormány hivatal, ha gond van, nem akarják elfogadni, hivjanak fel. Elfogadták. Nekem semmi dolgom nem volt velük.
8/8 anonim válasza:
Ügyintézőtől (is) függ, mert nálunk meg pl pont a szerződés nem érdekelte, csak a lakcímbejelentő meg hogy legyen aláírva tulaj által.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!