Ha költözni nem akaró (és nem fizető) bérlőről van szó, mindig jönnek a "pár vaskos legénnyel kidobatlak" válaszok. Ezt ki mire alapozza?
Te vagy a korábbi topik indítója is?
https://www.gyakorikerdesek.hu/otthon__alberlet__10247348-ha..
"jogszerűen ott tartózkodó lakásfoglalók"
Ez OXIMORON! Aki lakásfoglaló, az nem jogszerűen tartózkodik ott!
A másik topikban írtad, hogy nincs bérleti szerződésetek - ergo jogcím nélküli rosszhiszemű lakásfoglaló vagy! Illegális, amit csinálsz.
Szerintem ez mindig csak duma. Pár tízezer forintért senki sem fog börtönt kockáztatni.
Vannak profi behajtó cégek és ezeknek általában van ilyen nagydarab, kopasz, kigyúrt "ijesztő" csapatuk is, de ezek sem alkalmznak sosem fizikai erőszakot, csupán ráhozzák a frászt a tájékozatlan emberekre.
Ha lakást adnék ki, még midig azt tartanám a legbiztonságosabb és legköltséghatékonyabb megoldásnak, ha feltöltőkártyás lenne a villanyóra (vagy akár más közmű is, ha lehet ilyet kivitelezni). Ha nem fizet a bérlő, akkor nincs áram, áram nélkül pedig úgysem fog ott maradni...
Egyébként.
Nem tudom kérdező, hogy most mit vergődsz? Provokálni akartál ezzel a kérdéssel?
Elárulok neked egy titkot, én mint dörzsölt és tapasztalt bérbeadó, a hosszú évek alatt megtanultam hogyan lehet egyszerűen és könnyedén kirakni az élősködő/nem fizető bérlőket.
Nem kell ide semmilyen törvény :)
Ha tudnád hányszor cseréltem már zárat a hónapokon keresztül nem fizető bérlőknél a lakásaimban.
Vagy hányszor vártuk a lakás előtt a delikvenst a haverokkal, mikor munkából kényelmesen tartott hazafelé 2-3 hónapos hátralékkal.
Elárulok még egy titkot: aki nem fizet hónapokon át bérleti díjat, nem veszi fel a telefont (letiltja a számom vagy simán csak kinyomja) bezárja belülről az ajtót stb, az a delikvens nyugodtan mehet feljelentést tenni a sóhivatalba, ott is max körberöhögik.
Törvény ide vagy oda, akinek nincs pénze fizetni a bérleti díjat, annak arra sem lesz pénze hogy ügyvédet fogadjon azért mert illegálisan lakja az ingatlant.
A végeredmény meg az, hogy szépen csendben eltakarodik az lakásból, ha jót akar magának.
De mondom, lehet itt dobálózni a törvénnyel, viszont az én esetemben 99%-ban működik az amit fentebb írtam.
Azt még hozzátenném, hogy a piacon kevés olyan rugalmas bérbeadó van mint én.
Számtalanszor adtam akár több hónap türelmi időt is a bérlőnek, ha fizetési nehézségei akadtak.
Viszont ha hülyének akar nézni bárki, akkor mint írtam nyugodtan mehet a sóhivatalba és hivatkozhat a törvényekre amik védik.
Szart se fog vele érni, mert ott fogunk szobrozni a lakásom ajtajában, amíg ki nem takarodik onnan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!