Mikor tehet ki a tulaj jog szerint ha nem tudok fizetni?
Remélem csak trollkodsz!!!
Ezért nem adják ki szívesen kisgyerekeseknek.
Nehogy neked álljon már fentebb. Én is kiraknálak gondolkodás nélkül.
Mahgánlakjsértés a zárcsere? Amióta nem fizetsz, szerződésszegést követsz el. Megtehetné, hogy beköltözik a saját lakásába, mert te már nem bérlő vagy, hanem csak rosszhiszemű jogcim nélküli tartózkodást követsz el.
A gyereket sem ő veszélyezteti, hanem te, mert nem fizeted az albérletet.
Valaki ebbe a lakásba invesztált: megvette, kiadásra alkalmassá tette, kiadta. Néhány év alatt vissza akarja kapni a befektetett pénzt, ennyi. A lakástulajdonos nem az önkormányzat szociális osztálya.
#25 vagy szövegértelmezési problémáid vannak, vagy szándékosan játszod a hülyét.
Vagy mind a kettő egyszerre.
Szó nem volt arról, hogy ha a bérlés alatt elveszíti a munkáját akkor 1 héten belül költöznie kéne.
Általában a normális bérlők előre kommunikálják az ilyesmit, és nem a kilakoltatási moratórium az, amire alapoznak.
Meglehet oldani kompromisszumokkal mindent, csak ehhez megfelelő értékrendű-intelligenciájú emberek kellenek.
15+ éves tapasztalataim vannak, mint bérbeadó (több ingatlannal), meséltem már a topikban milyen bérlőkkel találkoztam a pályafutásom alatt.
Ami a leggyakoribb, hogy a kauciót valamiért a legtöbb bérlő szó nélkül "lelakja" a szerződés lejárta előtt. Magyarán elfelejt bérleti díjat fizetni az utolsó két hónapban, aztán a lejárat napján felhív telefonon és közli, hogy nem hosszabbítja meg szerződést.
Mintha ez olyan természetes, evidens dolog lenne.
Tudod ha téged is rendszeresen hülyére akarnának venni, akkor lehet hogy te is 3x meggondolnád kinek adod ki az ingatlanod.
Mikor pl. kikötöd a szerződésben, hogy nem lehet kutya a lakásban. És mikor szembesülsz vele, hogy telibe szarták a szerződést, és kutyát tartanak az ingatlanodban ami több száz ezres kárt okozott (szétkapart padlószőnyeg, összeszart falak/ajtótokok, szét cseszett berendezés tárgyak stb.) te hogyan állnál ezek után a dologhoz?
Főleg mikor a kaució még az anyagárat sem fedezi.
Nem tudom hogy ez csak nálunk megy e így, vagy külföldön is ez a tendencia. De valamiért itt a bérlők folyamatosan verébnek akarják nézni a bérbeadókat.
És a sok negatív eset után boci szemekkel csodálkozik egy a #25-höz hasonló emberke, ha kiadás előtt 15-20 percben szeretnék elbeszélgetni az illetővel, és informálódni kicsit hogy a kaució kifizetése után lesz e pénze a bérleti díjat is finanszírozni.
Azt kéne megértenie a bérlőknek, hogy nem minden bérbeadó egy mutyis akárki, aki ilyen-olyan fekete módszerekkel "lopta" össze az albérlet(ekre) valót.
Mert addig még olyan felfogásban élnek az emberek, "hogy me' nem számít, úgyis tele van pénzzel, megbírja a kötsög ha nem fizetek" -mind a két oldal csak szívni fog.
Sajnos nálunk hiányzik a kultúrája ennek az egész albérlet dolognak. Kíváncsi lennék hogy külföldön is így megy e ez, vagy csak nálunk divat.
Szerencsére azért még többségben vannak a normális bérlők. És már engem sem lehet olyan könnyen palira venni, mint mikor naivan, lelkiismeretesen elkezdtem ezt az egész albérlet dolgot.
Hozzáteszem ha bármi elromlik az ingatlanban, legyen az háztartási gép: mosógép/mosogatógép stb., berendezési tárgy: szétszakadt ágy stb., vagy bármi ami járt az ingatlanhoz kiadásnál, és mindez nem a bérlő hibájából, akkor azt még aznap de legkésőbb másnap szó nélkül cserélni szoktam.
Mivel ennek ez a rendje, így én is elvárom hogy így álljanak hozzám.
Már meguntam a sumákolós, simlis bérlőket. És ha a meeting napján látom rajta hogy rosszul áll a szeme, vagy teszkós árufeltöltőként akarna kivenni egy 140+rezsi bérleményt, akkor egy meleg kézfogás keretében búcsút veszünk egymástól.
Az én ingatlanom, az én döntésem kinek adom ki.
# 33
A kultúra az bizony hiányzik bérbeadó részről is. Magyarországon tök általános, hogy:
- alárendelt a viszony a bérbeadó-bérlő viszony, "én innen bármikor kirakhatlak",
- elfelejtheted a lakcímbejelentést, mert a a bérbeadónak fingja nincs a jogi környezetről, és inkább sakk tart azzal, hogy nem járul hozzá,
- bérbeadó elfelejti, hogy pénzért kiadta a lakást, ezért onnantól nem járhat-kelhet ott kénye-kedve szerint,
- ha valami gond van, bérbeadó elfelejt intézkedni (a pénzért persze mindig jelentkezik),
- mikor szólsz, hogy felmondasz/nem hosszabbítasz, bérbeadó hordja a nyakadra az új érdeklődőket (ennek egy advanced változata, amikor árulja a lakást, és a vásárlójelölteket hordja),
- bérbeadó elvárja, hogy olyan felújítási munkálatokat végezz el, ami a természetes amortizációból/használatból adódik (pl. tisztasági festés tipikus),
- bérbeadó a kauciót nem akarja visszaadni annak ellenére, hogy a bérlő által okozott kár nem keletkezett,
- stb.
Akinek nem inge, ne vegye magára. De nehogy már csak a bérlőket ekézzük, hogy "nincs meg a kultúra", amikor a másik oldal is épp annyira ludas a dologban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!