Szerintetek elképzelhető, hogy Magyarországon is csak a gazdagoknak lesz saját tulajdonú ingatlanuk és a többség albérletben fog élni?
"Mindjárt megkönnyezem hogy 500 ból nem tud félretenni."
Ketten keresnek annyit. Abból lepengetnek lazán 150-et egy semmilyen extrával nem rendelkező albérletre. Marad 350 két főre, és akkor nem ettek, nem közlekedtek, nem vettek gyógyszert, nem költöttek egészségre, nem vettek szükséges ruhákat se, nem fizettek rezsit, stb. Ebből is lehet félretenni, de pár tízezer forintból a büdös életbe nem lesz még önerő se.
A kérdést kicsit pontosítanám:
Elterjedt infó, hogy ha a világ vagyonát elosztanák egyenlően az emberek között, pár év alatt visszarendeződne a vagyon a szétosztás előtti állapotra, mert a vagyongazdálkodási mód az, ami eldönti, hogy ki a szegény és ki a gazdag.
Itt is egyenlő elosztás volt: a szocializmusban minden család kapott lakást. Aki azt megvigyázta, annak most sincs lakhatási gondja, aki azt elherdálta, az már mára is nincstelen és ez a tendencia erősödik egészen addig, amíg kapitalizmus van.
Igen, elképzelhetőnek tartom, hogy eszerint fog egyre erősebben ketté szakadni a társadalom.
11: Igen, erről beszéltem az előző hozzászólásomban.
A leendő gazdagok nem ilyen döntést hoznak emellett a jövedelmi viszony mellett, mint az illető család.
Ez egy nagyon masszív elszegényedési stratégia, amit ők követnek.
5: Megint én vagyok az előző.
Sose keresett a csalásban senki ilyen sokat. Ennek a töredékét kerestük mindig, és mégis van fejenként 2 ingatlanunk.
Egyszerűen túlköltekeznek.
Ilyen jövedelem mellett 5 éven belül építenék olyan vagyont, aminek a hozamából megélek életem végéig.
9: Így van.
A nagyotmondás és nagyravágyás elviszi a figyelmet a reális lehetőségektől.
Nekünk is Bp. belvárosában vannak lakásaink, messze nem a legolcsóbbak közül, nagyon jó helyen prémiumlakások, de egyik sem éri el a 60 milliós értéket, van, amelyik a 30-at sem és felnőttünk benne, diplomáztunk benne, stb.
"Elterjedt infó, hogy ha a világ vagyonát elosztanák egyenlően az emberek között, pár év alatt visszarendeződne a vagyon a szétosztás előtti állapotra, mert a vagyongazdálkodási mód az, ami eldönti, hogy ki a szegény és ki a gazdag."
És ez az igen elterjedt infó honnan is van?
"Itt is egyenlő elosztás volt: a szocializmusban minden család kapott lakást. Aki azt megvigyázta, annak most sincs lakhatási gondja, aki azt elherdálta, az már mára is nincstelen és ez a tendencia erősödik egészen addig, amíg kapitalizmus van."
Mi az hogy "megvigyázta"? Senki sem kapott ott sem ingyen lakást. A rendszerváltás után herdáltak el fillérekért rengeteg helyen önkormányzati lakásokat és a legnagyobb léhűtők jutottak fillérekből saját ingatlanhoz.
A szocializmusban tulajdont nem igazán adtak, inkább elvettek...
"A leendő gazdagok nem ilyen döntést hoznak emellett a jövedelmi viszony mellett, mint az illető család.
Ez egy nagyon masszív elszegényedési stratégia, amit ők követnek."
Mert milyen döntést hoznál? Lakni kell valahol, ami azoknak akik nem örökölnek, egyet jelent az albérlettel. Miből faragnál le?
"Sose keresett a csalásban senki ilyen sokat. Ennek a töredékét kerestük mindig, és mégis van fejenként 2 ingatlanunk.
Egyszerűen túlköltekeznek.
Ilyen jövedelem mellett 5 éven belül építenék olyan vagyont, aminek a hozamából megélek életem végéig."
Nálatok senki sem keres 250 ezer forintot? Az igen. Most ha nagyon azon múlik, hogy kinek hány ingatlanja van, akkor a havi fizumból tudok venni 3-4 kültelki ingatlant, de ezzel mire mennék? Kiírhatnám gyakorikérdésekre, hogy van pár használhatatlan kis kockám a világ végén?
5 éven belül hogy építesz ki olyan "vagyont" amiből életed végéig megélsz?
"Nekünk is Bp. belvárosában vannak lakásaink, messze nem a legolcsóbbak közül, nagyon jó helyen prémiumlakások, de egyik sem éri el a 60 milliós értéket, van, amelyik a 30-at sem és felnőttünk benne, diplomáztunk benne, stb."
Ember, az a baj, hogy te is a 10-20-30-40 éves ingatlanárakból indulsz ki. Semmilyen szempontból nem releváns az a kérdés szempontjából, hogy te hol nőttél fel 20 éve. Én sem 60 milliós ingatlanban nőttem fel, szerintem a komplett szülővárosomban nem volt akkor ennyibe kerülő lakás vagy ház.
"Nálatok senki sem keres 250 ezer forintot? "
Senki. Felét max.
De már nem dolgozunk évek óta, passzív jövedelemből élünk, ami nem éri el fejenként a 100 000 Ft-ot.
Nem érzem, hogy többre volna szükség.
"Ember, az a baj, hogy te is a 10-20-30-40 éves ingatlanárakból indulsz ki."
Jelenlegi piaci árait mondtam a meglévő ingatlanainknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!