Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szerintetek hogyan mondjam...

Szerintetek hogyan mondjam ezt meg a lakótársamnak?

Figyelt kérdés

Az a bajom ezzel a lánnyal, hogy vele olyan problémák jönnek elő, ami ezelőtt egyik lakótársamnál sem volt.

Pl. Automatikus, magától értetődő volt eddig a többi lánnyal, hogy megbeszéltük a heti rendünket, ki mikor kel, ha elutazik, mikor jön vissza, hogy legyen valami rendszer, amihez igazodni lehet. Nekem ez egy jó lakótársi viszony alapja.

Róla kiderült, hogy neki erre nincs szüksége, meg ő is elfelejt szólni, plusz semmi közöm hozzá.

Én megkértem, többször is, hogy nekem viszont erre igényem lenne, mert nem tudok hozzá máshogy alkalmazkodni.

Legutóbb éjjel 23:25-kor írt nekem egy üzenetet, hogy így alakult, elfelejtett írni, mindjárt hazaér, nem másnap, ahogy gondolta.

Hát én persze már aludtam. Nem tud csendes lenni éjjel se, se korán reggel (ez a másik bajom vele) és én nagyon megijedtem, mikor megjött, mert annyira mélyen még nem aludtam.

Kimentem pisilni aztán, ő kijött, meglátott, nem esett le neki, hogy amúgy pipa vagyok, plusz álmos is, erre bemutatta nekem az új epilátorát. Éjfélkor! Kis híján hozzávágtam valami nagyon keresetlen kifejezést.

Az a helyzet, hogy végzős vagyok, nincs türelmem hozzá. Plusz többször is mondtam, hogy nekem ez nem jó, de ő annyira szètszórt, hogy se arra nem tud odafigyelni, hogy szóljon nekem dolgokról, plusz mindent nagyon hangosan csinál. A lakás ajtaját rendszeresen nem zárja.

Lehet én vagyok hisztis, de soha senkivel ilyen bajaim nem voltak korábban. Ő meg kb. Jóban akar lenni velem, mikor az utazásaihoz, napirendjéhez "nincs közöm", totál random infokat totál random időben oszt meg velem, nagyon aktívan él (én nyugalomra vágyom), ja és a szobáján kívül mindenhol imád énekelni a lakásban. XD

Nagyon látszik rajta,hogy művészlélek, elvan a maga kis világában, rendszer az a randomság, és igencsak egocentrikus.

Én is művészlélek vagyok, nekem is vannak dolgaim, én is elég spontán vagyok, de most abban a korszakomban vagyok, amikor idő híján rendszer kell az életembe, az ő rendszertelensége belerondít ebbe, és tényleg nincs ehhez türelmem. Plusz ő újabban baglyoskodik, nekem meg le kellett erről szoknom, mert korán kelek, és egyetem mellett dolgozom.

Kis túlzással mondjam azt, hogy nincs tekintettel rám semennyire sem?

Én nem akarom megváltoztatni, az én kedvemért nem kell figyelnie. Meg szerintem nem is menne neki. Meg tudom érteni őt is.

De akkor mennie kell, mert én nyugalomra vágyom.

Ezzel hogyan szembesítsem?

2019. nov. 30. 01:45
1 2 3 4 5
 1/45 anonim ***** válasza:
100%
Külön kell költözni, nem vagytok összeillők. Az marad, aki előbb volt ott. Úgy mondod el neki, ahogy ide leírtad. Nem értem, mi a kérdés. Mi más történhetne?
2019. nov. 30. 02:33
 2/45 anonim ***** válasza:
77%

Nincs vele baj és veled sem. Egyszerűen másképp élitek az életeteket, más a habitusotok.

Ami nekem sem tetszene, a nyitva hagyott lakás és az éneklés, de ezeket meg lehet beszélni.

A költözésre nem kényszerítheted, ellenben te költözhetsz.

2019. nov. 30. 07:37
 3/45 A kérdező kommentje:
Na ennek örülök, hogy jó lesz ha ezt mondom, amit ideírtam. Én voltam itt előbb, márciusban szóltam neki először, hogy változtasson, semmi nem történt azontúl, hogy egyre kevésbé illik hozzám az életvitele. Februárban jár le a szerződése, nekem augusztusban (minden évben újítunk nekem ez a 2. évem), úgyhogy egyértelműen neki kell mennie.
2019. nov. 30. 07:42
 4/45 anonim ***** válasza:
73%
Arra már tettél javaslatot, hogy írjatok együtt valami házirendet? Pl. hogy estétől reggelig mikor legyen csönd. Szerintem nem bunkóság megkérni, hogy mivel éjjel aludnál, se zajongással, se telefonnal ne zavarjon és csukja be az ajtót. Ha csak szétszórt, ki lehet tenni egy emlékeztető cetlit belülre.
2019. nov. 30. 09:46
 5/45 A kérdező kommentje:

Alapvetően nem zajongunk, meg nem is ez a baj, hanem hogy reggel korábban kel, mint én, hétvégén is reggel 7-kor fent van már, a konyhában nem tud nem hatalmas csörömpöléssel lenni, mert reggelit is főz magának, megy az ajtócsapkodás, ilyenek. Ja meg azért is kel fel korán mert 3 óra szépészkedni, lazának lennie reggel, mert nagyon ráér, 1,5 óra alatt meglenne a dolgokkal egy átlagos lány. De neki 0 rendszer van most, mert otthon dolgozik, akkor és azt csinál, amikor akar. Sosem tudom, mikor kell neki a fürdő, a konyha, semmiről se világosít fel.

A beosztás ALAP dolog egy együttélésnél, de megmondta, hogy nekem semmi közöm mikor merre megy, mikor jön vissza én meg többször is kértem, hogy de, szeretném tudni, mert nekem is van egy napirendem, és ha otthon van én se csinálhatok akármit. És ha éjfélkor jön haza szó nélkül, pont olyan, mintha rámtörne akárki, hiába van joga hazajönni, meg otthon lenni, ha váratlanul ér. Utálom nagyon. Többször is kértem, azóta se érdekli. Ő az idősebb, szerintem direkt nem vesz komolyan.

2019. nov. 30. 12:05
 6/45 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem nincs közöd hozzá, hogy mikor megy és jön, hiszen nem házastársak vagytok.

Annyi lehet szerintem jogos kérésed, hogy mondjuk este 9 után és reggel 7 előtt ne hangoskodjon, rakjon maga után rendet, és kérdezzen rá, hogy felhozhat-e épp vendéget, na meg ne használja el a dolgaid.

2019. nov. 30. 15:07
 7/45 A kérdező kommentje:

Én így nem szeretnék együtt élni senkivel, sajnálom. 7 lakótársam volt előtte, mindenkinél alap volt, hogy szó nélkül nem tűnünk el x napra meg jövünk vissza, szó nélkül.

Mindenkinek igénye van/volt nyugalomra, és mint mondtam nem mindegy, hogy eltervezek valamit, és miatta nem tudom megoldani, mert azt mondja "majd holnap este jövök" és ehelyett beállít reggel. Akkor vagy ne mondjon semmit, vagy közölje, ha másképp alakul.

Hogyan szervezzem így össze a dolgokat? Hazaállít, amikor nem várom, főzni akart, erre megsértődött azon, hogy bocsi, de takarítottam a konyhát. :D

Szépen kértem, hogy nekem ez így kellemetlen, többször is, azóta se változott semmi. Meg úgy semmi se, mindegy mire kértem eddig. :(

2019. nov. 30. 15:35
 8/45 A kérdező kommentje:
Egyik volt lakótársam azzal érvelt: "Ha nem mondja meg a lakótárs, mikor ér haza, akkor ne lepődjön meg, ha esetleg a pucér pasimat a konyhában találja. Ha nincs itt, nem kell engedélyt kérni senkitől."
2019. nov. 30. 15:37
 9/45 A kérdező kommentje:
Ugyanez vonatkozik egy minipartira, ha àtjön egy barátnő,szerintem ahhoz nincs köze se neki se nekem, hogy távollétünkben ki, mit csinál a lakásban. :D Ha viszont már mind ott vagyunk, akkor muszáj ezeket megbeszélni.
2019. nov. 30. 15:40
 10/45 anonim ***** válasza:
81%
Ne idegesítsd magadat, hanem kezdeményezd a szétköltözést. Bár ha ő nem akar, és a tulaj se akarja kidobni, akkor nem lehet erőszakkal. Akkor csak te tudnál.
2019. nov. 30. 16:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!