Heti szinten hányszor elfogadható, hogy nálunk lóg a lakótársam barátja?
Elég nehezen találtam Budapesten lakást, lakótársként nem tudtam becsatlakozni, főleg az igények miatt, vagy mert nem olyan volt a leendő lakótárs.
Végül kivettem egy 2 szobás albérletet, ami minden igényt kielégít.
A másik szobát egy lány lakja, direkt 1 főnek adtam ki a szobát, és nem egy párnak, mert igénylem a nyugalmat.
Viszont a barátja itt van nálunk heti 4-5 napot. Nem is a rezsi fogyasztás miatt zavar, mert fűteni ugyanúgy fűtünk, ha egyedül van a szobájában, meg akkor is ha ketten vannak, az meg, hogy itt tusol az még szerintem éppen belefér.
Viszont az zavaró, hogy a fürdő pont miatta foglalt (mégha kötekedés nélkül pont nem is mennék oda), vagy a konyhában tömeg van, mert pici a konyha és ha ők kint vannak inkább nem megyek ki a hűtőhöz sem.
Persze nem vagyok annyira antiszociális sem, hogy ne férjen bele, hogy valaki ne legyen együtt a barátjával, de mégis mi a normális intervallum?
Szerintem ez a heti 4-5 alkalom sok, mert ennyi erővel a lakótársam is lehetne ott 5 alkalommal, a srác meg 2 ...
Ezt mindenképp megszeretném beszélni.
Szerintetek?
Szerintem beszéld meg vele. A legtöbb ember megérti. "Kati, légy szíves, beszélj a barátoddal, hogy ritkábbna jöjjön / menjetek néha hozzá is, mert ez a lakás nem három emberre van méretezve".
Az enyémmel azért kellett beszélni egyszer, mert a konyhát jóformán berendezte tanulószobának, minden tele volt a jegyzeteivel, de amikor megtudta, hogy zavar, elpucolta onnan a cuccait.
Akkor miért nem költöznek össze? :D
De igen, ezt mindenképpen jelezd.
Ha te vagy a bérbeadó és ő albérlő, akkor megszabhatod ezt.
Még rezsiben, bérleti díjban is +15% a piaci ára ennek.
Szóval meneszd csak nyugodtan!
Ő mit mondott, mikor szóba hoztad ezt?
Elég bunkóság ez, ha tudja, hogy 1 főnek adtad ki emiatt, és szerződésszegés is.
Meg a fiú egy élősködő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!