Lakótársam lesz, nem volt még. Fiú vagyok (20), ő is fiú (25). Mire figyeljek oda, mi az ami konfrontálódásra adhat okot?
Ketten leszünk egy nagy házban, a lakás az enyém, ő albérlő lesz.
Ha vannak tanácsaitok osszátok meg velem:)
Legyen valami hazirend, pl hogy ne halgasson hangosan zenet, tartson rendet mindig, ne vigyen fel 5 not egyszerre, stb
Tisztazz vele mindent mielott bekoltozik
Jajj már, 3-as, nem aludhat ott lány se? :D Nem börtönbe vonul a bérlő.
A takarítást érdemes megbeszélni még az elején, abból szokott gond lenni, ha valaki túl laza, vagy túl szigorú benne, akkor idegesíti egyik a másikat. Ha mindent szeretsz rendben, akkor ezt jó előre közölni, hogy lesz a közös terek takarítáda.
Szerintem saját lakásba rossz albérlőt fogadni, mert a tulajdonviszonyok kiegyenlítetlenek lesznek. Pl. veszel egy frankó mosógépet, majd a srác abban mossa a sáros acélbetétes bakancsát. Szóval azt neked is el kell fogadnod, hogy a srác fizet az ottlakásért, és joga van használni a cuccokat, persze ésszel.
A hangoskodást is írták, igen, ezt is jó megbeszélni.
Viszont ezek mind olyan dolgok, amiket két értelmes embernek simán kell tudnia kezelni. Én 10 évig albérleteztem fiúkkal és lányokkal is, volt, hogy szobatársam is volt, de egyik sem volt kicsit sem rossz élmény. Nagyon jó barátaim most is a régi lakótársak, pedig sokukat csak lakótársként ismertem meg. Szóval félni nem kell, mindent szépen meg kell beszélni.
ha valami nem tetszik egyből szólj ne várj
ha te nem akarod hogy más is ott aludjon rajta kívül akkor nem akarod, a te lakásod,de mond meg előre hogy még alkalmanként sem
Mi ez a nem aludhat ott senki mánia? Nehogy már egy felnőtt ember ne vihessen fel egy barátnőt, hát hotelbe menjenek, vagy mi?
Természetesen az ott lakás teljesen más, de vendéget fogadni és akár ottaludni is teljesen normális. Az albérlet nem börtön, vannak szabályok, ezt is meg kell beszélni, hogy mi mennyire fér bele, de ilyeneket tiltani nem normális dolog.
Mit kell itt okoskodni? Mindenki azt csinál, amit akar. Mindaddig, amig nem tesz kárt vele a lakásban, és mások nyugalmában. Értsd: kussol, nem termel zajt és füstöt. Ha esetleg reggel egy fürdőszobára jut több ember, lehet valami beosztást csinálni. Takarítás? Mosogatás? Ki a kutyát érdekel, hogy a saját szobarészében elmossa-e a tányérját? Fulladjon bele, ha úgy akarja. A lényeg, hogy tisztázni kell a territórium határokat. A másik lakrészén és közös használatú folyosón meg nem piszkol az ember. Nagy gond van, ha ezt valakinek külön el kell mondani.
Együtt élés és egymás mellett élés nem ugyanaz. Az utóbbi csupán négyzetméter-felezést jelent.
Esetleg vízfogyasztással lehet gond, mert van, aki egy lavor vízzel napokig elvan, meg óránként nyolc köbméterben pancsikol... akkor fizesse a számlát nagyobb arányban. Amúgy az alapdíjakhoz képest ezek csak pár száz forintos különbségek, kár rajtuk vesződni.
Uccsó, egy maszlag, amit írsz.
Kérdező, fiúk között súrlódásra leginkább a kialvatlanság okoz. Ha esetleg több (s eltérő) műszakban dolgoztok, az nagyon idegesítő tud lenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!