Megemelheti a tulaj a lakbért csak úgy?
nézd, igazságtalan vagy sem, a labda az ő térfelén pattog.
nem vagyok jogász, de még ha jogtalan is egyedül emelnie, nem tudsz mit tenni. nem fogadod el. oké. felmondja a szerződést és viszlát, kereshetsz másik lakást.
te tudod mennyire éri meg neked, mennyire magas más albérletekhez képest az összeg.
Talán hallottál már róla, hogy infláció van!
A benzinkúton is pattogsz ha drágábban tankolsz mint pl. tavaly?
Nem, ha a szerződésben nincs rögzítve, hogy mikor és milyen mértékben emelhet, akkor nem teheti meg.
Amit megtehet, szintén szerződésben rögzített feltételekkel, felmondhatja a szerződést. Aztán vagy költözöl máshová, vagy kötsz egy új szerződést az új összeggel.
Megteheti, hiszen övé a lakás.
Tulajdonképpen korrekt, mert időben szólt előre.
Évente 1x emelnek általában... Csak aránytalan nem lehet az emelés.
Nézz körbe, hogy mennyiért hirdetnek mostanában. Bármennyire is állítják az ellenkezőjét, kezdenek az albi árak (is) megtorpanni, azért 150e/hó patkánylyukakért már nem a kifizethető kategória.
Viszont ha áron alul laksz, akkor sajnos emelgetni fogja, és minden joga meg is van hozzá.
Nekem is benne van, hogy az infláció mértékével emelheti év elején. Szólt is a múlthéten, hogy januártól 3%-al több lesz a bérleti díj, de nyilván magamtól is számítottam rá :)
Ha a szerződésben nincs erről szó, akkor miért nem kérdezed meg? Szó nélkül fizeted egy éve a megemelt lakbért, akkor most mi lett hirtelen a problémád?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!