Hány kiadó lakásod van?
Van egy friss párkapcsolatom, és számomra nem rég derült ki, hogy a barátnőm szüleinek 3 (!) kiadó lakásuk van Budapesten, és olyan helyeken mint a Hősök tere, Duna pláza, úgyhogy nem épp a leglepukkantabb negyedben. Barátnőm még otthon lakik, azért mert egyetemista, ergo nem tudná fizetni a rezsit, meg szeret is otthon lenni. Az egyik lakást majd akkor kapja meg, ha elvégezte az egyetemet, vagy ha el kezd dolgozni, a másikat a többi közül pedig a húga. Annyit tudok, hogy az egyik lakást nagyszülőktől örökölték a szülők, viszont a másik 2-t vadiújan vették, most lettek felhúzva 2019-ben.
Felmerült a kérdés bennem, hogy vajon mások is így el vannak-e eresztve pénzügyileg és hogy mennyire gyakori az ilyen. Én örülhetek, ha majd valamiféle összeggel támogatni tudnak a szüleim elköltözés után.
Akkor ez a 2 ellentmond egymásnak.
------
"Mit értesz az alatt, hogy "vannak"?"
Azt értem alatta, hogy kiadó lakásként hírdetik őket. A horog bizonyára előbb-utóbb találatot nyer, lesz pali aki kiveszi.
"A hirdetési ár nincsen köszönőviszonyban a megfizettet árral."
Ez nem újdonság.
-----
Szóval hidd el nekem az árakat, amiket mondtam.
Itt is fórumoznak olyanokat eladási témában, hogy nem lehet alkudni 1%-ot sem, meg minden, én 2 éve 29-ért hirdetett lakást 24-ért vettem meg az Astoriánál és egy másikat a Keletinél 16 helyett 14-ért. Abban az időben, amikor állítólag már nem létezett 15-ért lakás Pesten. Hát, még most is van.
Van alapja a szóbeszédeknek, de konkrétan többet mosnak egybe. Tehát ha a városi legenda arról szól, hogy 5 perc alatt kiadott egyszer valaki egy patkánylyukat 190-ért, akkor igaz, hogy kiadták a lyukat, igaz, hogy 5 perc alatt, igaz, hogy 190-ért, csak ez a 3 adat 3 külön sztoriban szerepel. :)
"Én a nyáron két külön ingatlanossal mérettem fel prémiumlakást, és 130-at mondtak rá, ha új bútorokkal és új nagygépekkel felszerelem, ha nem, akkor kevesebb."
Az ingatlanosok ilyenek. Azt vedd talonba, hogy valamiből nekik is meg kell elniük.
----
1 havi bérleti díj a tarifájuk, de van olyan is már, hogy másfél havi.
Tehát neki is az éri meg, minél drágábban tudja kiadni a lakást. Szóval mi ebben a logika, hogy azt mondja, csak 130-ért lehet kiadni, miközben szerinted többért?
Ezt azért elmagyarázhatnád, hogy jött ki:
"Fővárosokban 130+rezsinél kezdődnek a garzonok. Ez a tulajdonosnak (ha adózik utána) havi nettó tiszta 300 eFT."
34: Szerintem 100-at akart írni.
Az pontosan egy embernek a létminimum. Nem egy 4tagú családnak létminimum feletti dőzsölés.:)
És pláne nem munka nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!