Huszonévesen melyiket érdemesebb? Lakást bérelni vagy venni?
Figyelt kérdés
Nemsokára diplomázom és még a szüleimmel élek, városon kívül. Dolgozom egyetem mellett, van egy minimális fizetésem, amiből szülő segítséggel jönne ki csak ki valószínüleg az albérlet. Vásárlás esetén meg csakis a hitel jöhet szóba, amit nem szívesen vennék fel, tekintve, hogy már van egy diákhitel is a nyakamon.2019. okt. 18. 19:17
11/16 anonim válasza:
20-30 milliós lakást (ami az alja) szinte kifizettek egy 4 éves egyetem alatt? Mennyivel törlesztették, havi 500 ezer? Jó drága szobák lehettek, ezeket az urban legendeket már csak ha matekos ésszel elemezzük is megbuknak.
12/16 anonim válasza:
Hmm fura, Budapesten kívül is van egyetem? és lakasok is? 5 éve egy 2 szobas lakas kb. 5-6 millió volt? tyű micsoda újdonság utolso, te. burokban élsz?
13/16 anonim válasza:
5 millió, hol? :D Egyetemi városban tuti nem, de szeretem mikor valaki visszapofázik, de konkrétummal már nem tud szolgálni.
14/16 anonim válasza:
Mindent a szádba kell ragni? Többet között Szegeden, elég nagy egyetemi város, csak hallottál róla
15/16 anonim válasza:
Szegeden lakom, de jó tudni!
Nincs is több kérdésem.
16/16 anonim válasza:
Nekem Pécsi ismerősöm volt így. A szülők vettek minimális önerőre 6 millióért lakás anno. Először csak a tesója lakott ott két bérlővel, aztán ő is beköltözött a tesója mellé, a két bérlő maradt. Mire mindketten végeztek, kifizetődött a lakás és megkapták a szülőktől felét-felét, amivel eltudtak indulni saját lakás vásárlás irányába. Szerintem, ha van erre lehetőségetek, akkor ez egy jó kiindulás. Ha nincs, akkor nem vállalnám túl magam.
Akkor sincs vész, ha egy-két évig még otthon gyűjtögetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!