Emelheti így az albérlet árat?
A főbérlő úgy döntött, hogy előzetes tájékoztatás nélkül emel a bérleti díj árán. Kb 2 éve lakom ebben a lakásban, amúgy is szerettem volna már elköltözni, de most már biztos. Új szerződést természetesen nem írtunk alá, az az 1 van, amit meg 2 éve beköltözéskor lett megírva.
Szerintetek mit tudok tenni ez esetben? Fizetni biztos nem fogok, mert nagyon utálom ezt a hátulról jövést.
Kivel vagy szerződéses viszonyban?
Egyébként hivatalos értesítéssel emelhet, te meg vagy elfogadod vagy nem. HA nem akkor indul a szerződésben foglalt felmondás.
ÍGY nem emelheti a bérleti díjat, kivéve, ha az eredeti szerződésben le van fektetve az emelés.
Ha nincs és emelni akar (2 évenként mondjuk jogos!) akkor is legalább 2 hónappal előtte jelezni kell, hogy a szerződésben kikötött felmondási idő igénybevételével kereshess másik lehetőséget.
Úgy semmilyen formában nem működik, hogy a hóközepén közli, hogy a jövő hónaptól többet fizetsz!
Gyakorlatilag nincs szerződésed, miért ne emelhetne?
Neked is kellett volna erőltetni a szerződés megújítását minden évben.
Köszi a válaszokat!
Az engem hidegen hagy, hogy miért emelt, így is többet fizettem érte, mint amennyit megért. Összességében nem is csak a lakással vont gond, hanem a főbérlővel, aki enyhén szólva egy sz*rrágó. Ha bármi elromlott azt vehettem meg én, a ház állapota mindig is le volt kakilva, lényeg annyi volt, hogy a pénz jöjjön. Hát nem, ebből elegem van. Barátommal úgyis most fogunk összeköltözni, úgyhogy a felmondási időszak után elhúzok.
"enyhén szólva egy sz*rrágó."
Annyira még sem lehet az, ha két éve nem emelt díjat!!
Majd nehogy visszasírjad.
"Képzeld nem emelte meg, mert tudta hogy kb senki se venne ki! Nekem könyörgött szinte hogy maradjak, és szóban megígérte hogy ha maradok még x ideig nem emel árat."
Ennek némileg ellentmondtál a kérdésedben:
"A főbérlő úgy döntött, hogy előzetes tájékoztatás nélkül emel a bérleti díj árán."
Most melyik a hazugság a két állításod közül?
"erre előzetes tájékoztatás nélkül kaptam a levelet, miszerint az albérleti díj emelkedett"
Ez a levél az "előzetes tájékoztatás".
A stílus maga az ember. Szerintem jobban jár a bérbeadó (Tulajdonos?), ha nem fogadod el és kezdődik a felmondás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!