Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Jogilag ki tartózkodhat az...

Jogilag ki tartózkodhat az albérletben?

Figyelt kérdés
Anya több, mint egy éve ki költözött külföldre és most eldöntötte, hogy vissza költözik, ám én ezt nem szeretném egyáltalán mert nem tudunk egy légtérben megélni. Soha nem lett kijelentve a házból, de az albérlet az én nevemre át lett írva. Felajánlottam neki 200ezer forintot és segítséget albérlet keresésben, de neki ez a ház kell. Holnapra akarja hívni a költöztetőket. Azt akarja, hogy én költözzek el. Mit tehetek jogilag?

2019. okt. 11. 20:39
 1/7 anonim ***** válasza:
97%
Ot kijelenteni, as mivel a szerzodes a te neveden van, te maradsz.
2019. okt. 11. 20:42
 2/7 anonim ***** válasza:
11%

Miután a tartózkodási helye nem lett kijelentve,ő is.

Független,hogy kinek a nevén van az albérlet.

2019. okt. 11. 20:48
 3/7 anonim ***** válasza:
98%

Tartózkodási hely bejelentése nem létesít tulajdon jogviszonyt így semmilyen joga nincs ott lenni ez alapján.

Ki is lehetett volna jelentetni,(érvényteleníttetni, mint a már nem ott lakó illető tartózkodási helye) mikor már nem élt ott

2019. okt. 11. 21:00
 4/7 A kérdező kommentje:
Írtam a tulajdonosnak hátha tud segíteni, de nagyon rémisztő a szituáció. Köszönöm szépen az eddigi válaszokat!
2019. okt. 11. 21:02
 5/7 anonim ***** válasza:
98%

Minden a szerződéstől függ. Van egy albérleti szerződésed amit a tulajnak és a beköltöző albérlőknek is alá kellett írni.

Ki van a szerződésen? Kinek a neve szerepel, hogy lakhat albérlőként a lakásban?

Na akiknek a neve szerepel azok lakhatnak ott. Senki más.

Ha az anyud neve is szerepel akkor lakhat ott.

Ha nem szerepel akkor nem lakhat ott. Ilyen egyszerű

2019. okt. 11. 21:17
 6/7 anonim ***** válasza:
88%
Mindenképp beszélj a bérbeadóval. Én bérbeadó vagyok, nagyon jó bérlőim vannak jelenleg. Az ő nevük szerepel a szerződésben. En nagyon morcos lennék, ha az egyik bérlőm anyukája fogná magát, beköltözne a tudtom nélkül, és ezzel elüldözné a többi jó bérlőmet. Mindenképp egyeztess a bérbeadóval. Ez jelen esetben nem úgy működik, hogy anyukád gondol egyet, és költözik.
2019. okt. 11. 23:02
 7/7 anonim ***** válasza:
95%
Nem költözhet csak úgy be. A tulaj a segítségedre lehet.
2019. okt. 12. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!