Ezt is nekem kell kifizetnem?
Főbérlőknél laktam. Külön bejáratú lakrészben, de így is beleszóltak szinte mindenbe, amíg ott voltam. Szerződésünk is volt, amit az ő ügyvédjük írt meg. Mondanom sem kell, az ő jogaik és az én kötelezettségeim voltak kihangsúlyozva benne. Persze ettől függetlenül a kimaradt kérdésekben ugyanúgy a Ptk. az irányadó, de ezzel ők nem foglalkoztak (például kihagyták belőle azt is, hogy nem lehet csak úgy bejárkálni hozzám, mikor nem vagyok otthon - ehhez képest ezt elég sokszor eljátszották). Szeptember közepén jeleztem, hogy elköltöznék, mert adódott egy jó lehetőség, amit nem nagyon lehetett halogatni. A szerződés szerint ugyebár még októberben maradnom kellett volna, és csak november elsejétől költözhettem volna el, de én mindenképp menni akartam már október elsejével. Beleegyeztek, viszont emiatt a kauciómat nem adták vissza. Találtam is valakit a helyemre, aki tényleg minden hülyeségükhöz alkalmazkodott volna (például a konyhaszekrényemben tartották a kerti permetezőjüket arra hivatkozva, hogy máshová nem tudják tenni, csak hogy egyet említsek a sok közül), egy tisztességes, megbízható, rendes srácot, de nem engedték odaköltözni, mivel a srác szerette volna, ha havonta 1-2 alkalommal a barátnője is ott aludhatna. Ez kiverte náluk a biztosítékot, és mondták, hogy ilyen ember (!) nem mehet hozzájuk.
A kiköltözésem előtt pár nappal (micsoda sorsszerűség) sikeresen eltörtem 2 lámpabúrát. Én október elsejével eljöttem, de utólag ki akarják fizettetni velem. A kérdésem az, hogy tényleg ki kell fizetnem ezt is? Ottmaradt náluk a kaucióm, nem abból kellene fedezniük a két búra pótlását? Bocsánat, ha hosszú lett, és előre is köszönöm a normális válaszokat.
A kauciót azért fizetted a leírásod alapján hogy előbb elköltözhess mint ami a szerződésedben szerepel.
Nyilván ki kell fizetned, főleg mivel ők a főbérlők, nekik el kell számolni a tulajdonossal is.
A kaució az általad okozott károk fedezésére van kitalálva, az eltört ez-az összegénem levonása után a maradék neked jár.
Viszont az októberi lakbért köteles vagy kifizetni, mert az idö elötti kiköltözés nem mentesít ez alól.
A tulajodnos meg nem köteles elfogadniazt, ha valakit szerzel magad helyett,ugyanannyira jogukban áll elutasítani, mintha az utcáról jönne valaki kivenni a lakást.
Szóval az októberi lakbér + az eltört lámpák árát ki kell fizetned, amit a kaució fedez, az rendben, a többit meg pluszban kell odaadni.
"Azt, hogy suttyomban bejárkáltak, meg tettek-vettek, mikor nem voltam otthon, azt nyilván hagyjuk figyelmen kívül"
Ezzel ők szegtek szerződést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!