Mit lehet ez ellen tenni?
Sokat dolgozom, ha nem dolgozom általában iskolában vagyok, egy héten esetleg egy teljes napot vagyok az albérletben, emellett még sokszor nem is alszom itt, mert a pàromnàl vagyok. A főbèrlő ilyenkor minden alkalommal feljön és átnézi a szobàt. Meg akarja azt is szabni, hogy hogyan teregessek, meg miket tölthetek a konnektorban, meg hasonlók. Június 15-ig köti a kezemet a szerződés. Ha hamarabb elköltözöm bukom a kauciót, szóval addig ki kéne bírnom ezt az öreg nőt.
Még a konyhàt sem használhatom mindig, mert ő dönti el, hogy ki és mikor használhatja, pedig a szerződésben az van, hogy konyhahasznàlatot is fizetek.
Mit lehet ezek ellen tenni?
Csak értelmes válaszokat!
Olvasd át a szerződést, és ami nincs benne, hogy joga van hozzá, azt mond meg neki, hogy felejtse el. A szobába nem mehet be csak úgy. Ha pedig bemegy jelentsd fel, hogy ellopott valami értékes cuccodat. Illetve mond meg neki, hogy mivel ez így egyikőtöknek sem jó, vagy visszaadja a kauciót, és azonnali hatállyal megszüntetitek a szerződést, vagy normálisan viselkedik, vagy mentek a bíróságra/rendőrségre.
És tegyél fel egy kamerát a szobába, hogy bejárkál. Jól jön majd a felvétel bizonyítékként.
A kamerán én is gondolkoztam.
Hármas, az a baj, hogy csak egy szobàt bérlek, volt még két lakótàrsam, abból az egyik az első hónap után kiköltözött(Valószínűsítem, hogy nem bírta ezt a helyzetet ő sem), a màsik már 1,5 éve itt lakik, de alig van itthon, szóval nem nagyon izgatja mi a helyzet. A főbèrlő meg alattunk lakik, és azt hiszi, hogy övé a világ, nyilván már idős(azt hiszem közel 80 éves), de ha ennyire nem bírja elviselni az albèrlőket, akkor nem kellett volna eleve kiadni a szobákat sem...
"Ha hamarabb elköltözöm bukom a kauciót"
Mivel ő szegte meg a szerződést, nem bukod a kauciót.
Hagyj elől valami olyat a szobádban, ami biztosan felháborítja. Például műpéniszt, vagy aggasd tele a szobát szexuálisan túlfűtött, perverz képekkel, stb.
A konnektor dolog viszont más kérdés, egy hősugárzót egy régi házban már lehet hogy nem bír el a vezeték a falban, azt meg lehet érteni, de ha nem nagy áramfelvételű fogyasztóról van szó, akkor jó lenne, ha alapállapotba rakná a pofáját. Amúgy meg javasolhatod neki, hogy lehet kapni fogyasztásmérőt, rakja fel, aztán te aszerint fizetsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!