Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Mit lehet ez ellen tenni?

Mit lehet ez ellen tenni?

Figyelt kérdés

Sokat dolgozom, ha nem dolgozom általában iskolában vagyok, egy héten esetleg egy teljes napot vagyok az albérletben, emellett még sokszor nem is alszom itt, mert a pàromnàl vagyok. A főbèrlő ilyenkor minden alkalommal feljön és átnézi a szobàt. Meg akarja azt is szabni, hogy hogyan teregessek, meg miket tölthetek a konnektorban, meg hasonlók. Június 15-ig köti a kezemet a szerződés. Ha hamarabb elköltözöm bukom a kauciót, szóval addig ki kéne bírnom ezt az öreg nőt.

Még a konyhàt sem használhatom mindig, mert ő dönti el, hogy ki és mikor használhatja, pedig a szerződésben az van, hogy konyhahasznàlatot is fizetek.

Mit lehet ezek ellen tenni?

Csak értelmes válaszokat!

2019. szept. 28. 12:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%
Kérdezd meg tőle, tud-e olvasni. Olvassa át a szerződést.
2019. szept. 28. 13:37
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Olvasd át a szerződést, és ami nincs benne, hogy joga van hozzá, azt mond meg neki, hogy felejtse el. A szobába nem mehet be csak úgy. Ha pedig bemegy jelentsd fel, hogy ellopott valami értékes cuccodat. Illetve mond meg neki, hogy mivel ez így egyikőtöknek sem jó, vagy visszaadja a kauciót, és azonnali hatállyal megszüntetitek a szerződést, vagy normálisan viselkedik, vagy mentek a bíróságra/rendőrségre.

És tegyél fel egy kamerát a szobába, hogy bejárkál. Jól jön majd a felvétel bizonyítékként.

2019. szept. 28. 15:03
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én azonnal lecserélném a zárat, hogy ne tudjon bemászkálni a személyes terembe az engedélyem nélkül.
2019. szept. 28. 18:42
 4/11 A kérdező kommentje:

A kamerán én is gondolkoztam.

Hármas, az a baj, hogy csak egy szobàt bérlek, volt még két lakótàrsam, abból az egyik az első hónap után kiköltözött(Valószínűsítem, hogy nem bírta ezt a helyzetet ő sem), a màsik már 1,5 éve itt lakik, de alig van itthon, szóval nem nagyon izgatja mi a helyzet. A főbèrlő meg alattunk lakik, és azt hiszi, hogy övé a világ, nyilván már idős(azt hiszem közel 80 éves), de ha ennyire nem bírja elviselni az albèrlőket, akkor nem kellett volna eleve kiadni a szobákat sem...

2019. szept. 28. 22:33
 5/11 A kérdező kommentje:
És az ő engedèlye nélkül nem cserèltethetek zárat sem, elvégre az ő háza.
2019. szept. 28. 22:34
 6/11 anonim ***** válasza:
50%
Nem véletlenül az első és legfontosabb szabály, hogy soha ne költözz össze a tulajjal egy házba. Most már tudod te is.
2019. szept. 28. 23:54
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

"Ha hamarabb elköltözöm bukom a kauciót"

Mivel ő szegte meg a szerződést, nem bukod a kauciót.

2019. szept. 29. 00:48
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
5: De. Cserélhetsz, ha visszaállítod jún. 15-én, vagy amikor elmész.
2019. szept. 29. 00:49
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező: Nézz utána a jogaidnak! Ő tulajdonos, te pedig birtokos vagy, mert te laksz abban a szobában. Tehát nagyon sok mindenben több jogod van, mint a tulajdonosnak! Visszaélni nem ér vele, de ha a tulajdonos él vissza, akkor igenis érvényesíteni kell azokat a jogokat, amiket a törvény biztosít. Ez az öregasszony, törvényt sért!
2019. szept. 29. 11:13
 10/11 anonim ***** válasza:

Hagyj elől valami olyat a szobádban, ami biztosan felháborítja. Például műpéniszt, vagy aggasd tele a szobát szexuálisan túlfűtött, perverz képekkel, stb.

A konnektor dolog viszont más kérdés, egy hősugárzót egy régi házban már lehet hogy nem bír el a vezeték a falban, azt meg lehet érteni, de ha nem nagy áramfelvételű fogyasztóról van szó, akkor jó lenne, ha alapállapotba rakná a pofáját. Amúgy meg javasolhatod neki, hogy lehet kapni fogyasztásmérőt, rakja fel, aztán te aszerint fizetsz.

2019. szept. 29. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!