Miért jó, ha számlaképesen adnak ki egy lakást/szobát?
Albérletet keresek és még nagyon zöldfülű vagyok benne, pl ezt a számlaképes dolgot sem tudom. Mi az előnye annak, ha egy albi számlaképesen van kiadva? Illetve hátránya, hogyha számla nélkül?
Mert eddig az albérletes fb csoportokban is a legtöbb embernél, aki keres azt láttam, hogy kifejezetten számlaképeset keres, és a kiadóknál is mindig előnyként van feltüntetve. Szóval gondolom valami előnye van, csak mi? :)
Egy vállalkozás, vagy cég kiveszi az embereinek, vagy kiveszi irodának, és el tudja számolni költségként a kiadott pénzt. Ha nincs számla, akkor zsebből megy a fizetés, és ami már a zsebben van, az legalább egyszer leadózott jövedelem.
Régen ezért volt buli az ibusz-lakás, mi is midig elszámoltuk költségként amit kért a tulaj.
"Mi az előnye annak, ha egy albi számlaképesen van kiadva?"
Az, hogy a tulaj felkészült bérbeadó és nem feketézik, tisztában van a jogaival és a kötelességeivel és veled szemben is eszerint fog eljárni.
Valamint van, aki el tudja számolni költségként sz albérleti díjat, neki kell a számla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!