Így kitehet az alberletből a főbérlő?
Ha rendben van tartva a lakás, fizetve van rendesen.
DE pl ha a bérlő sokallja a 2.ra emelt bérleti díjat. Van egy baba, de ezt lehet perre vinni, hogy amíg nem találunk másik lakást ott maradjunk? Szerződés van, 1 hónap a felmondási idő. Tehát, ha 1 hó alatt nem találunk lakást házat, kitehet, ha bíróságra megyek a gyerek miatt?
Csak elméleti kérdés, hogy tudjam mire lehet számítani ilyen esetekben, szerencsére nem került sor erre.
Az előzőnek írtam, aki azt írta, hogy az ilyenek miatt nem találnak lakást a gyerekes családok... Holott a kérdés másról szólt.
Köszönöm a válaszokat. Szerzodes az első emeléskor sem votl ujítva.
Én írtam az ilyeneket. Nem magunkból indultam ki, kikérem magunknak. Albérletben élünk már 6 éve, ahova gyerekek előtt költöztünk. Volt lakbér emelés azóta, mi elfogadtuk, de ha nem tetszett volna, akkor szó nélkül odébbállunk, és nem jogi útra tereljük a kérdést, meg a gyerekekkel takarózunk.
Szóval igen, az ilyenek miatt, akik nem akarják elhagyni a bérleményt, akkor sem, ha a tulajjal nem tudnak megegyezni, nem találnak lakást a normális gyerekes családok.
Szerződést kell kötni, amiben feketén fehéren benne van minden. Az albérleti díjat célszerű lefixàlni mondjuk egy évre. És utána, ha emelne a tulaj, az már az új 1 éves szerződést fogja érinteni. Magyarán nem úgy megy normális esetben, hogy azt mondja januárban, hogy februárban már fizess 20 ezerrel többet. Aztán márciusban ugyanígy emel egyet.
Le kell fixálni, hogy a szerződés fordulókor emeljen, ha szükségesnek tartja. Ha ti nem akarjátok kifizetni, mert sok, akkor elköltöztök.
Így korrekt mindkét fél részére.
Az, hogy a gyerekkel takaróznál, ritka undorító dolog, nem csodálom, hogy nem akarják kiadni gyerekeseknek az ilyen esetek után..
Ha sokkallod az emelést, költözz el. Ne fenyegesd meg vidd perre. Szánalmas.
Mikor felejtitek már el ezt a "főbérlő" dolgot.
Főbérlő a rendszerváltás előtt, az IKV-s időkben volt.
Most már tulajdonos a bérbeadó, nem főbérlő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!