Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Először keresek Budapesten...

Először keresek Budapesten albérletet, miket kérdezzek?

Figyelt kérdés

Keresgélek a neten olyan 140-200 között. Szerencsére spóroltam így akár a háromszorosa is működik.

Szóval találtam egyet, de van b, c terv is.

Megkérdezem, hogy lefoglalták-e már és ha nem akkor én leszeretném.

Ha letudom foglalni mikor nézetem meg..

Ezen kívül mi a lényeg? Kérdezzek a szerződésről?

2019. aug. 28. 10:28
 1/9 A kérdező kommentje:
*nézhetem
2019. aug. 28. 10:29
 2/9 anonim ***** válasza:
67%
Kb. ugyanazt, amit egy lakásvásárlásnál kérdeznél, csak egy bérlés kb, 5x olyan hosszú szerződéssel és részlet egyeztetésével jár, meg kell beszélni pluszban, milyen feltételekkel lehet szerződést módosítani, ki mit biztosít (biztosítás), ki mit tart karban a lakásban, miylen esetben ki intézkedik.
2019. aug. 28. 10:36
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne azzal kezd, hogy lefoglalnád - ha megkérdezted, megvan-e még, egyelőre elég, időpontot egyeztettek, megnézed és majd utána döntesz. Neten vannak szerződésminták, szerintem ha párat elolvasol, máris tudod, miket szoktak mások mindenképp lefektetni benne (pl. kaució, rezsi/órák átiratása, fizetési és költözési határidők, karbantartás és javítások költségei, felelőse, lakásbiztosítás, ha beázol vagy betörnek...). Ezen kívül még ezer dolog lehet, hogy bejelentkezhetsz-e és más is lakhat-e ott veled... bútorral vagy anélkül kapod... érdemes kipróbálni, működik-e meleg víz, fűtés, háztartási gépek, jól záródnak-e az ablakok... rákérdezni, mi a házirend, milyenek a szomszédok és mondjuk rakhatsz-e fel képet a falra.
2019. aug. 28. 11:04
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen ☺️
2019. aug. 28. 12:01
 5/9 A kérdező kommentje:

Hát figyeljetek.

A Gellért-hegyen találtam egyet korábban.. fel se vette napokig amúgy a hirdető... Kb. 10 hívás (napi 2) és egy email után közölte , hogy 2 nap múlva hétfőn minden kiderül. Azt mondta rajtam kívül 1 érdeklődő van. Hát le is nyúlta... Aztán pedig azt mondta, hogy úgyis a regisztrált ügyfeleknek szólnak először és mindezt mosolyogva.

Nővérem azt mondta nem is kell regisztrálni...

Ki írtam a kérdésem, azóta 1 másik hirdető 2 napja nem veszi fel, a másik felvette, de "holnap minden kiderül hívjam vissza".

Igen minden, nem az, hogy elkelt-e hanem neki a sok érdeklődő közül kié lesz... Mert kiadja az 100%...

A harmadik végre korrekt volt, azt is holnap nézi meg valaki és délután háromig van ideje. 4-kor hívjam.

Igazából mindegy mennyi pénze van az embernek, ha ehhez baromi sok türelem kell és hatalmas szerencse.

Úgy látom van olyan 10% esélye ,hogy 1 héten belül költözöm.

2019. aug. 29. 15:49
 6/9 anonim ***** válasza:
75%
Mért nem hívsz fel napi 50-et? Aki kedvezően reagál, azt válaszd!
2019. aug. 29. 15:53
 7/9 A kérdező kommentje:
Mert annyira jók azért nincsenek 😃
2019. aug. 31. 13:30
 8/9 A kérdező kommentje:
Akkora egy idióta vagyok. Facebook-Marketplace. 1 nap alatt találtam ill. pár perc alatt egy lakást a Parlamentnél.
2019. szept. 1. 05:00
 9/9 anonim ***** válasza:
Nézd meg azt is, hogy bérbeadóé a lakás vagy sem.
2019. szept. 1. 16:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!