Albérletben lakók, ti hogyan oldottátok meg a háziorvos kérdést?
Szabad orvosválasztás van, de tény, hogy vannak fennakadások bejelentett lakcím nélkül, főleg kórházban.
Ha nem tudsz bejelentkezni, akkor szabadnap és irány haza.
De amúgy nagyon inkorrekt a nem lehet bejelentkezni hozzáállás. Nem könnyebb kirakni ha nem vagy bejelentve (normális szerződés esetén), navot nem érdekli, tehát csak a kiadó tájékozatlanságát tanúsítja. Fizetsz egy szolgáltatásért, nem is keveset gondolom, akkor ne legyen már ilyen kényelmetlenség. Plusz törvényi kötelességed bejelentkezni. Beszélj udvariasan a tulajjal.
Nem kéri a lakcímkártyát az orvos csak hogy hol laksz és megmondja, hogy hova/kihez tartozol. Legalábbis nálam nem kérték csak a címet.
Nem kötelező bejelentkezni. Mi lenne akkor ha bejelentkeznél az albérletbe aztán amikor pl. nyári szünetben/hétvégén vidéken, otthon vagy - akkor nem mehetnél orvoshoz otthon?
Elmész a területileg illetékes orvoshoz, megmondod, hogy itt laksz albérletben, szeretnél hozzá tartozni, van e rá lehetősèg. Vagy igent mond, vagy nem, vesztenivalód nincs. :)
Párom szabolcsi, ő sokáig azt csinálta, hogy felhívta az anyját, hogy írasson gyógyszert/tp papírt a dokival, légyszilégyszi... mondjuk az egy kis falu, a doki ismeri a családot, talán emiatt nem volt gond. Én a saját dokimat kérdeztem (nem oda tartozunk területileg, én a saját - pesti - állandó lakcímem alapján járok viasza), hogy párom tartozhat e ide, nekem pl azt mondta, àtvenni nem tudja, sok a betege, de ha beteg, akkor nyilván el fogja látni, menjen nyugodtan, ha úgy van.
Nekem se engedte a tulaj, hogy bejelentkezzek...
A háziorvosnál nem gáz, mert szabad orvosválasztás van, oda mész ahova akarsz. A szakrendelés a problémás, mert az a bejelentett lakcímhez kötött. Úgyhogy ha kell valami szakorvos, akkor marad a magán, vagy autózhatok én is 60km-et :(
A sógoromnak sincs budapesti lakcíme, csak simán besétált a legközelebbi háziorvoshoz, hogy mostantól szeretne odatartozni, és ennyi.
Én ritkán járok orvoshoz, olyankor hazautazok, legalább otthon is vagyok kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!