Érdemes Budapesten lakni? Mennyivel különb, mint a többi vidéki város? Vélemények Bp-ről, Szegedről, Pécsről?
Én egy kisvárosból költöztem Debrecenbe koliba, minden megvan, ami csak kell. Az ilyen közepes városok, mint Debrecen, Szeged, Pécs sokkal élhetőbbek. Nincsenek horrorisztikus albérletárak, nem kell egy órát utazni a munkahelyre.
Egyetemre mégis Pestre szeretnék menni. Ott a kultúra. Sokkal több a lehetőség szórakozás terén. Én pl szeretnék táncházba járni, mert azt a közeget szeretem, ott érzem jól magam, de Debrecenben egy évben van vagy 10 ilyen és azok is kicsik. Pesten heti rendszerességgel rendeznek nagy táncházakat. De ez csak egy példa.
Az egyetem utáni életem nem Pesten képzelem el. De hát kipróbálom, aztán majd látom. Nem akarok azon gondolkozni egész egyetem alatt, hogy basszus, mi lett volna ha Pestet választom...
Utolsónak, ha a szórakozás miatt akarsz Pestre menni egyetemre, már a hozzáállás rossz. Egy komolyabb szak (amiért egyáltalában érdemes Pestre menni) mellett nem lesz időd heti rendszerességgel ilyen helyekre menni.
Az ötlet egyébként nem rossz, én becsülöm ha valaki kultúrálódik, de a tapasztalat azt mutatja hogy egy komoly egyetemi szak mellett, ahol éjszakába nyúlóan kell tanulni és beadandókat készíteni, ott ez nem lehetséges. (Vagy csak sok-sok csúszással, amit a pénztárca bán előbb-utóbb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!