Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Érdemes Budapesten lakni?...

Érdemes Budapesten lakni? Mennyivel különb, mint a többi vidéki város? Vélemények Bp-ről, Szegedről, Pécsről?

Figyelt kérdés
Gondolkodtam, hogy elköltözök Bp-re egy albérletbe, de nem tudom azt, hogy helyes döntést teszek-e. Egyetemre szerettem volna járni Bp-re. Most Baranya megyében élek, gondolkodtam ha nem sikerül bekerülnöm a Bp-i egyetemre, akkor vagy Pécsre, vagy Szegedre megyek továbbtanulni. Jövőre fogok végezni a középiskolában. Vélemények a városról és az ottani albérletekről?

2019. aug. 9. 17:33
1 2
 11/14 anonim válasza:
100%

Én egy kisvárosból költöztem Debrecenbe koliba, minden megvan, ami csak kell. Az ilyen közepes városok, mint Debrecen, Szeged, Pécs sokkal élhetőbbek. Nincsenek horrorisztikus albérletárak, nem kell egy órát utazni a munkahelyre.

Egyetemre mégis Pestre szeretnék menni. Ott a kultúra. Sokkal több a lehetőség szórakozás terén. Én pl szeretnék táncházba járni, mert azt a közeget szeretem, ott érzem jól magam, de Debrecenben egy évben van vagy 10 ilyen és azok is kicsik. Pesten heti rendszerességgel rendeznek nagy táncházakat. De ez csak egy példa.

Az egyetem utáni életem nem Pesten képzelem el. De hát kipróbálom, aztán majd látom. Nem akarok azon gondolkozni egész egyetem alatt, hogy basszus, mi lett volna ha Pestet választom...

2019. aug. 23. 18:09
 12/14 anonim válasza:
Előző vagyok. Ja és informálódj az egyetem kolijairól. Általában 20k/hó, ha bekerülsz. A HK (hallgatói képviselet) is mindig segít az ilyesmiben, ha emailt írsz nekik.
2019. aug. 23. 18:11
 13/14 anonim ***** válasza:
62%

Utolsónak, ha a szórakozás miatt akarsz Pestre menni egyetemre, már a hozzáállás rossz. Egy komolyabb szak (amiért egyáltalában érdemes Pestre menni) mellett nem lesz időd heti rendszerességgel ilyen helyekre menni.

Az ötlet egyébként nem rossz, én becsülöm ha valaki kultúrálódik, de a tapasztalat azt mutatja hogy egy komoly egyetemi szak mellett, ahol éjszakába nyúlóan kell tanulni és beadandókat készíteni, ott ez nem lehetséges. (Vagy csak sok-sok csúszással, amit a pénztárca bán előbb-utóbb).

2019. aug. 23. 19:28
 14/14 anonim válasza:
0%
Ha Baranya megyében laksz, akkor már rendesen hozzászoktál a hegyekhez, dombokhoz, Szegeden meg fogsz őrülni! Nem mondanám csúnya városnak, (szépnek sem!) már akinek ezek az alföldi települések jönnek be. Pécs adja magát a megyében, szép fekvésű, rendezett, változatos nagyváros, városias területi méretét tekintve Pest után a legnagyobb, de kevesebben lakják, mint pl. Miskolcot v. Debrecent, mert kevesebb a panel, inkább hosszan el van terülve, nagy méretű. Pest meg Pest, ott van minden, akinek az kell, vállalhatja a megmérettetést a szmoggal, kosszal és rendezetlenséggel.
2019. okt. 8. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!