Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Először munka vagy albérlet?

Először munka vagy albérlet?

Figyelt kérdés

Szerintetek melyiket célszerűbb előbb szerezni, ha egy távolabbi helyről van szó? Komárom - Esztergom megyébe költöznék, és úgy gondoltam, hogy először albérlet, majd utána onnan el tudok menni ügyeket intézni, interjúkra.

Ez így jó megoldás? :D

Ha van esetleg valakinek ebben tapasztalata, azt megoszthatná velem. Vagy olyan véleménye érdekelne, aki egy kicsit is ért a témához :D.

Köszönöm a válaszokat

2019. aug. 1. 11:56
 1/7 anonim ***** válasza:
87%

Távolabbi hely = a nem tudsz ingázni semmilyen időtávon sem?

Mert ebben az esetben nem kérdés, hogy előbb albérletet kell szerezned, bár a komáromi Koreaiak, Bp, és Győr közelsége miatt kb olyan drágák az albérletek a megye északi részén, mint Bp elővárosában

2019. aug. 1. 12:01
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Mindkettőnek van előnye és hátránya is.

Hátrány:

Ha van munkahely, nem biztos, hogy a közelben találsz albit.

Viszont az előnye, hogy úgy mehetsz keresni, hogy elmondod, hogy van munkahelyed. A "Majd most keresek munkát!" sokakban bizalmatlanságot szül.

De kétségtelen, hogy ott lakóként egyszerűbb a munkakeresés ... de mi van, ha nem találsz megfelelőt és az albi miatt kompromisszumot kell kötnöd, mert fizetni kell.

2019. aug. 1. 12:04
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan nem költöznék állás nélkül. Ki tudja, mikorra kapsz munkát, százezreket kifzetsz addig lakhatásra. Aztán pedig lehet, hogy pont a város mésik felében lesz a munkahely, mint ahol laksz, míg ha már van szereődésed, tudod, merrefelé érdemes lakást nézni.
2019. aug. 1. 12:37
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Voltam így, szerencsére volt félretett pénzem, hogy kauciót és lakbért fizessem. A napokban amikor odaköltöztem kezdtem el állást keresni. A tulajnak hazudnom kellett, hogy dolgozom, egyébként nem adta volna ki, hiába magyaráztam volna h messziről jöttem, és bejelentett cím nélkül nem vesznek fel sehova. De mondom pár nap alatt találtam munkát is.
2019. aug. 1. 12:45
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Én vidékről költöztem Pestre. Először munkát kerestem. Találtam is olyat, amit csak 1 hónap múlva kellett kezdeni. Ezalatt az idő alatt találtam albérletet is. Mondjuk kb. 15 km a munkahelyem, de tömegközlekedéssel durván fél óra alatt ott vagyok. Amit nem is bánok, mert a belvárosban lakom, bérletet meg mindenképpen venni kell, hogy tudjak bármerre mozogni.
2019. aug. 1. 13:50
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mennyi pénzed van.

Ha ki tudsz venni egy albit, kauciót fizetni és marad is, hogy akkor is kihúzd a következő fizudig, ha az 2 hónap múlva lesz pl, akkor ok.

Ha nem vagy ennyire eleresztve, otthonról kezdj el küldözgetni önéletrajzokat, jelentkezni állásokra.

aztán próbáld az interjúkat összeszervezni, nyugodtan megmondhatod, hogy most készülsz odatelepülni, úgyhogy neked ez és ez a nap lenne jó interjúra.

Aztán elmész egy vagy 2 napra, olcsó szállást keresel, elmész az interjúkra és elmondod ott is, hogy sikeres interjú esetén azonnal költözöl és kezdesz is.

Ha van pénzed is, én a költözködés előtti napokban már elkezdeném küldeni a jelentkezéseket, hogy mire odaértek már legyen interjúm.

2019. aug. 1. 14:13
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Eloszor legyen allas.

Ha megvan a szerzodes akkor mar tudsz is alberlete nezni, vagy akar elotte is de addig ne koltozz ameddig nincs allas.

2019. aug. 16. 02:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!