Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Feljelenthetem ezért a korábbi...

Feljelenthetem ezért a korábbi lakókat?

Figyelt kérdés

A lakásomban egy ismerősöm lakott, bérleti díjat nem fizetett, de szerződésbe foglaltuk. Sok dolgot nem volt képes elfogadni, amit ugyan nem tartalmazott a megállapodás, én viszont ragaszkodtam hozzá (például ahhoz, hogy akkor ellenőrizhessem a lakásom, amikor akarom, akár szúrópróbaszerűen is), emiatt az együttműködési képtelenség miatt megromlott a kapcsolatunk akkorra, mikorra felmondtam neki.

Elköltözött, visszaadta a kulcsokat, úgy tűnt, minden rendben az ordítozós veszekedésünket leszámítva. Később, 1-2 héttel később léptem be ismét a lakásba és olyan szag fogadott, mintha halott lenne a lakásban. Orrfacsaró bűz, rohadó hús szaga, nem bírtam benn maradni egy percig sem. Több napig szellőztettem és kerestem hiába a szag forrását. Végül meglett... Az egyik magas szekrény tetejére egy tányérra nyers hús lett odarakva, ekkorra már majdnem felismerhetetlen színe és formája volt. Később a mosogató alatt is találtam egy ugyanilyet.

Annyi kárt okozott, hogy a szagot beitta minden és hiába illatosítok és szellőztetek, azóta is érzem. Más rongálást nem tapasztaltam, azért nem tudom feljelenteni.

Mit csináljak?

2019. júl. 29. 13:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

"Ezt ugyan honnan szedted? Mert attól szó sem volt, hogy a hús késöbb került oda, hanem legfeljebb a kérdezö nem vette észre!"

Én így értettem a leírt sztorit, valójában ez egy kérdésem a Kérdező felé, hogy így volt-e?

"Másrészt ha ilyet állítasz, azt bizonyítani is kell"

Annyira nem értitek a büntetőjogot!

A sértett nem állít, nem bizonyít!

A sértett TANÚ!

Az ÁLLAM nevében emel vádat az ügyész - HA bizonyítani tud!

2019. júl. 30. 02:00
 12/16 anonim ***** válasza:
0%

"attól szó sem volt, hogy a hús késöbb került oda, hanem legfeljebb a kérdezö nem vette észre!""

Annyit írt, hogy megvolt a birtokbaadás rendben.

Én a birtokbavételkor teljes leltárt tartok, a leírásból vélelmezhető volt, hogy tüzetesen átnézte ekkor a lakást, és nem volt hús.

MAJD EZUTÁN hetekre üresen hagyta.

2019. júl. 30. 02:07
 13/16 anonim ***** válasza:
0%

A leltár különben egy tárgyjegyzék, az egyes berendezési tárgyak beárazva rajta, és meg kell nézni, esett-e bennük kár.

Nem tudom, voltál-e nyaralni pl. a Balatonon, mikor vettél ki nyaralót, még a szocializmusban is meg kellett csinálni a leltározást a SZOT-üdülőkben a be- és kiköltözéskor. Minden tárgyat tüzetesen átvizsgálni.

Ha pedig rendben volt, a 2. látogatáskor miért tette volna meg újra, mikor egyszer már rendben volt minden, és tudomása szerint nem jött be azóta senki a lakásba?

Így érthető volna az is, miért csak nagy sokára találta meg a húsokat.

2019. júl. 30. 02:11
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

64%-os; szerintem te kifejezetten beteg valaki vagy, ha ilyen elképzeléseid vannak.

Az, hogy a sértett tanu, még csak elfogaldható lenne (habár nem tanu, hanem sértett - ez két különbözö fogalom), de ez nem jelent semmit.

A kérdezö maximum arról tud tanuskodni, hogy az a bizonyos hús OTT VOLT a lakásban, arról nem, hogy KI és MIKOR tette oda.

Szóval ö hiába állítja, hogy a kiköltözött lakó, ezt NEKI kell bizonyítani, mert ö gyanusítja az exlakót, és mindig a vádat kell bizonyítani, nem a vádlottnak kell az ártatlanságát bebizonyítani.

2019. júl. 30. 08:03
 15/16 anonim ***** válasza:
53%

"Még szerencse, hogy vádat emelni csak ügyész tud, a Kérdező nem."

10#!

Még szerencse, hogy nem vagy jogász!

[link]

2019. júl. 30. 09:44
 16/16 A kérdező kommentje:
Utána szinte teljesen kizárt, hogy bemehetett a lakásba, szóval a hús már ott volt valószínűleg az átadáskor is, csak gondolta a fene, hogy a három méretes szekrény tetejét is meg kell néznem. Valószínűleg akkor még mirelit lehetett vagy friss, azért nem éreztem semmilyen szagot. Később azért mentem újra, mert más városban lakok és ha épp nincs kiadva, ott szoktam aludni.
2019. júl. 30. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!