Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Feljelenthetem ezért a korábbi...

Feljelenthetem ezért a korábbi lakókat?

Figyelt kérdés

A lakásomban egy ismerősöm lakott, bérleti díjat nem fizetett, de szerződésbe foglaltuk. Sok dolgot nem volt képes elfogadni, amit ugyan nem tartalmazott a megállapodás, én viszont ragaszkodtam hozzá (például ahhoz, hogy akkor ellenőrizhessem a lakásom, amikor akarom, akár szúrópróbaszerűen is), emiatt az együttműködési képtelenség miatt megromlott a kapcsolatunk akkorra, mikorra felmondtam neki.

Elköltözött, visszaadta a kulcsokat, úgy tűnt, minden rendben az ordítozós veszekedésünket leszámítva. Később, 1-2 héttel később léptem be ismét a lakásba és olyan szag fogadott, mintha halott lenne a lakásban. Orrfacsaró bűz, rohadó hús szaga, nem bírtam benn maradni egy percig sem. Több napig szellőztettem és kerestem hiába a szag forrását. Végül meglett... Az egyik magas szekrény tetejére egy tányérra nyers hús lett odarakva, ekkorra már majdnem felismerhetetlen színe és formája volt. Később a mosogató alatt is találtam egy ugyanilyet.

Annyi kárt okozott, hogy a szagot beitta minden és hiába illatosítok és szellőztetek, azóta is érzem. Más rongálást nem tapasztaltam, azért nem tudom feljelenteni.

Mit csináljak?

2019. júl. 29. 13:51
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
96%
Semmit. Tanultál megint valamit és olcsón megúsztad. Szerintem.
2019. júl. 29. 13:59
 2/16 anonim ***** válasza:
74%
Ilyenek ezek az ismerősök. Még szerencse, hogy volt szerződés.
2019. júl. 29. 14:07
 3/16 anonim ***** válasza:
85%

Feljelenteni?

Van-e tanú, aki a bíróságon alátámasztja az általad tapasztaltakat? Még akkor is, amikor a bíró szúrósan ránézve megkérdi tőle, hogy tudja-e hogy a hamis tanúzást a törvény büntetni rendeli?

2019. júl. 29. 14:48
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Feljelenteni feljelentheted, de értelme semmi nem lesz és persze fizetheted az ügyvédi költséget, meg a per költségeket is. Eleve ezt nem tudod bizonyítani hogy azt a húst ő tette oda vagy te esetleg mert nincs rajta semmi számláló ami számolja hogy mikortól rohadt ott, mert simán tehetted volna te is oda azt a húst úgy hogy otthon a másik lakhelyeden érlelted, odavitted egy napig és azt mondod hogy több napja ott rohadt az egész. Tehát simán így is kisülhet a dolog, és mivel ezt bizonyítani nem lehet még nagyon tanúkkal sem, mert az is édes kevés ehhez, ráadásul feltudnak tenni olyan kérdéseket amivel megzavarják a tanút és egyből leveszik hogy kamu az egész amivel őt is bajba kevered, meg te magadat is. Szóval ennek az egésznek semmi értelme, te tanultál belőle ennyi. A bűzt azt úgy tudod onnan eltüntetni ha kipakolsz mindent és jó alaposan átmosod, bútorokat le kell mosni ha kell 3 szor is, falakat átfesteni, függönyöket szövetes dolgokat pedig legjobb kidobni. Kár az nem kicsi, de nem tudsz mit tenni, bizonyítani ezt nem tudod, és örülj hogy csak ennyi kárt okozott és nem többet.
2019. júl. 29. 15:03
 5/16 anonim ***** válasza:
89%

Ezért feljelenteni ostobaság lenne (ugyan lehet, csak értelmetlen), mert semmi olyat nem tettek, ami törvénybe ütközö.

Kiköltözés után neked kellett volna alaposan kitakarítani a lakást, nem ök a hibásak, ha elmulasztottad.

Másrészt olyan szerzödés eleve érvénytelen, ami szerint te bármikor bemászkálhatsz, mert a bérleti szerzödés alapján a használati jogot átadtad a bérlönek. Ha oda akarsz menni, akkor azt elöre be kell jelenteni (max egyzser egy hónapban van rá jogod), és ha neki is megfelel, akkor teheted meg. (Ne gyere azzal, hogy a te lakásod, az önkormányzati lakások is az önk. tulajdona, mégis igencsak tiltakozna mindenki, ha valamelyik ügyintézö vagy a polgármester bármikor bemászkálna "ellenörizni" a lakást - és ez jogilag ugyanaz)

2019. júl. 29. 15:12
 6/16 anonim ***** válasza:
12%

"semmi olyat nem tettek, ami törvénybe ütközö."

Magánlaksértés: bosszúból visszajött a kulcsátadás után, ha jól értelmezem, és akkor tette ki a húsokat.

Károkozás: ezért kártérítés jár.

2019. júl. 29. 16:39
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

"Magánlaksértés: bosszúból visszajött a kulcsátadás után, ha jól értelmezem, és akkor tette ki a húsokat."

Nettó fikció! Ha ezzel megvádolsz valakit nem csak, hogy kiröhögnek, még át is ülhetsz a másik oldalra.

2019. júl. 29. 17:02
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

"Magánlaksértés: bosszúból visszajött a kulcsátadás után, ha jól értelmezem, és akkor tette ki a húsokat."

Ezt ugyan honnan szedted? Mert attól szó sem volt, hogy a hús késöbb került oda, hanem legfeljebb a kérdezö nem vette észre!

Másrészt ha ilyet állítasz, azt bizonyítani is kell, különben te leszel bíróság elég állítva rágalmazás miatt és jól megbüntetnek!

2019. júl. 29. 19:05
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Meghálálta az ingyen lakást. Nice.

Tanulópenz.

Ecettel torolj át mindent.

2019. júl. 30. 01:56
 10/16 anonim ***** válasza:
0%
7: Még szerencse, hogy vádat emelni csak ügyész tud, a Kérdező nem.
2019. júl. 30. 01:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!