Ha az iszlám a béke vallása akkor miért gyilkolnak ártatlanokat az ISIS, Al-Kaida, Talibán, Hamász és a hasonló csoportok?
"Hiszen a hit egyfajta meggyőződés olyan valamiről, amire semmi bizonyíték nincs. Teljes mértékben, minden kétely nélkül elfogadni valamit, aminek semmi, de semmi jele nincs az égvilágon, az kétségtelenül fals dolog."
Kedves kérdező! Előrebocsátom, hogy én magam nem vagyok bigott vallásos. Viszont azt tudom neked arra mondani, amit írtál, hogy mindenki hisz valamiben, amire semmi bizonyíték nincs. Szerintem esélyesen Te magad is. Mondok egy nagyon egyszerű példát; Honnan tudod, hogy az apukád valóban az apukád? Nyilvánvalóan semmi kézzel fogható bizonyítékod nincsen rá, csak az amit a szüleid, vagy akár nagyszüleid, esetleg családod egyéb tagjai mondtak. Mert hát gondolom nem vettetek DNS mintát és ellenőriztettétek tudományosan is. Te mégis elhiszed, mivel ők ezt állítják. Vagy pl. honnan tudod, hogy létezik a világűr, ha még sohasem jártál ott? Csak mert ezt szajkózzák a TV-ben, meg az Interneten és a sci-fi filmekben meg könyvekben? Ugye ezek sem tudományos bizonyítékok. A többi dolog is nagyjából így működik. Az ember hisz vagy elhisz dolgokat, amire semmi bizonyítéka nincsen, vagy amire semmi bizonyítékot nem látott még, mégis elhiszi. Ez nem betegség, nem gyermek mese és nem is retardáltság, vagy "falls dolog", hanem egyszerű emberi dolog.
Ugyanakkor a hit, vagy valamilyen eszme nevében bűncselekményeket elkövetni, pláne embereket ölni, na az viszont nem természetes és nem is normális emberi dolog, vagy viselkedés. Ugyanúgy, ahogyan pl. az sem, hogy sok helyen politikai nyomásra ismerik el természetes dolognak a homoszexualitást, vagy a biszexualitást, nem pedig azért, mert tudományos bizonyíték lenne erre. Tehát ezek a dolgok nem keverendőek. A hit maga viszont egy természetes emberi dolog és alapvetően nincsen vele semmi probléma. Az élet részét képezi.
# 7 ,,én a hitet betegségnek tartom"
Na az szomorú.
Nem szomorú, ha valaki néven nevez jelenségeket, nem pedig a cukormázas verziót és a mellébeszélést, vagy a toleráns hülyeséget tolja.
A kereszténység is erőszakos vallás volt. Csak az felnőtt. Lásd középkort"
végre valaki aki érti ezt az egészet.
a muszlimok még mindig abban a fázisban vannak mint a keresztények voltak a középkorban:
egy keresztes lovag:
pogány kutya! nekem jó éles kardom van, és ha nem keresztelkedsz meg, levágom a fejed"
egy dzsihadista:
gyaur kutya! nekem nagyobb fegyverem van és azzal foglak felrobbantani... allah hu ahbar.. éés... bumm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!