Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha a hit Isten ajándéka,...

Ha a hit Isten ajándéka, azért vannak hitetlenek, mert Isten nem ajándékozott meg mindenkit egyenlően?

Figyelt kérdés
2019. jún. 15. 13:45
1 2 3 4
 11/32 Alain Delon ***** válasza:
50%
10: Akik a tudomány miatt lettek istenhívők, azoknál egyéb problémák vannak.
2019. jún. 16. 14:32
 12/32 anonim ***** válasza:
15%

Kétfajta ember létezik Isten szmszögéből nézve:

- aki megkeményíti a szívét

- és aki befogadja Isten, szereti és törvényeit igyekszik megtartani

Ne mond már, hogy az afrikai négerek jobb szívűek tőled, akik befogadták Jézust? Igyekezz fiam! ;))

2019. jún. 16. 14:33
 13/32 Alain Delon ***** válasza:
55%
12: (Nincs Isten!)
2019. jún. 16. 15:10
 14/32 anonim ***** válasza:
Isten, ha létezik, akkor már a teremtés előtt eldöntötte, hogy ki fog hinni.
2019. jún. 16. 19:31
 15/32 anonim ***** válasza:
27%

"A hit hogyan lehet döntés kérdése?"

Baromi egyszerű. Elolvasod a Bibliát, megvizsgálod, hogy vajon ráillik-e a diagnózis a világra, illetve rád, és eldöntöd, hogy hiszel-e Isten szavának, és aszerint cselekszel avagy sem.

Ma már nem olyan nagy dolog Istenben hinni, mivel az evolúció megbukott, az ID meg erősödik, egyre több bizonyítékkal.

De az Isten létében való hit nem azonos a szavában való hittel.

Hogy lehet döntés kérdése? Te sosem döntötted még el, hogy valaki szavában hiszel-e vagy sem? Hogy valakinek hiszel-e vagy sem?

2019. jún. 17. 12:23
 16/32 anonim ***** válasza:
15%

"Isten, ha létezik, akkor már a teremtés előtt eldöntötte, hogy ki fog hinni."

Vagy nem. Olyan mókás, hogy bár Istent tagadjátok, de azért megmondjátok, mit gondol.

Nem döntöttel el, de természetesen előre tudta, hisz Isten. Attól még mi döntünk, szabad akarattal

2019. jún. 17. 12:24
 17/32 A kérdező kommentje:

" Elolvasod a Bibliát, megvizsgálod, hogy vajon ráillik-e a diagnózis a világra"

Hát, elég sok ellentmondás van a Bibliában leírtak és a világ között, szóval akkor a nem a helyes válasz, gondolom.

"Ma már nem olyan nagy dolog Istenben hinni, mivel az evolúció megbukott, az ID meg erősödik, egyre több bizonyítékkal"

Már nem azért de az evolúció egy teljesen elfogadott tudományos tétel, ez azt jelenti hogy semmi nem buktatta meg.

"Hogy lehet döntés kérdése? Te sosem döntötted még el, hogy valaki szavában hiszel-e vagy sem?"

Hogy valakinek a szavában, szavahihetőségében BÍZOL-e, az nyilván döntés kérdése. De hogy HISZEL-e valami létében, azt nem lehet csak így eldönteni.

2019. jún. 17. 12:46
 18/32 Alain Delon ***** válasza:
80%
"az evolúció megbukott" - Mindig vannak ilyen vicces emberek.
2019. jún. 17. 14:58
 19/32 anonim ***** válasza:
20%

"Hát, elég sok ellentmondás van a Bibliában leírtak és a világ között, szóval akkor a nem a helyes válasz, gondolom."

Én is így gondoltam. De ehhez nem elég ateista blogokat olvasni, utána kell járni a dolognak, és akkor is el kell fogadni az igazságot, ha az nekünk nem tetszik. Sokan, nagyon sokan itt akadnak el.

"Már nem azért de az evolúció egy teljesen elfogadott tudományos tétel, ez azt jelenti hogy semmi nem buktatta meg."

A következők fogadják el:

- A materializmusban mindenáron hinni akarók (pl. te)

- Akik nem tudják, hogy van más, elfogadottabb alternatíva

- Akik ebből élnek (Pl. Dawkins, evóbiológusok)

A világ másik fele meg már rég ID-s, vagy kreacionista

"De hogy HISZEL-e valami létében, azt nem lehet csak így eldönteni"

Isten létezéséről ma már nem nehéz könnyedén megbizonyosodni, csak kicsit bele kell állni a témába. De ugyan úgy meg tudsz róla győződni, mint a szavahihetőségben. Mindkettő hit kérdése, azaz a nem látott dolgokról való logikai, ésszerű megbizonyosodás

2019. jún. 17. 15:41
 20/32 A kérdező kommentje:

"Én is így gondoltam. De ehhez nem elég ateista blogokat olvasni, utána kell járni a dolognak, és akkor is el kell fogadni az igazságot, ha az nekünk nem tetszik. Sokan, nagyon sokan itt akadnak el."

Én a vallásoknál akadtam el itt. Annyi ellentmondás van mindben, hogy aligha lehet az igazság.

" A következők fogadják el:

- A materializmusban mindenáron hinni akarók (pl. te)

- Akik nem tudják, hogy van más, elfogadottabb alternatíva

- Akik ebből élnek (Pl. Dawkins, evóbiológusok)"

Nem vagyok se materialista, se nem élek ilyesmiből, hiteles alternatívát pedig senki nem mutatott még fel.

2019. jún. 17. 15:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!