Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Elgondolkodott-e màr Isten...

Elgondolkodott-e màr Isten azon, hogy miként lehetséges az, hogy két teremtményi rendjével is rossz viszony lett az végeredmény?

Figyelt kérdés

Elsőként az angyalok harmad része volt az, aki fellàzadt ellene. Az ókori irodalomban a harmad rész nem a többség, de egy jelentős rész. Figyelembe véve azt, hogy az angyalok közvetlenül a környezetében voltak, bizony nagy szàm az a harmad rész. Szinte kizàrtnak tartom azt, amit a keresztény story ad elő, hogy egy lény hibàja az egész mennyei làzadàs (Lucifer). Nem, itt arról van szó, hogy az angyalok harmadrésze màr koràbban elégedetlenkedett, csak nem mert szólni. De mikor az egyik főangyal kiàllt és vàllalta a nézeteit, akkor ez összekovàcsolta őket, és bàtorsàgot adott nekik.

Mit tett Isten? Ahelyett, hogy rendbe tette volna a viszonyàt az angyalokkal, megteremti az embert... pedig tudhatta volna, hogy az pont céltàblàja lesz a mennyből tàvozó angyaloknak, akkben nagy indulatok voltak...

Nos, az emberiség nagy része is Isten ellen fordult. Még a kereszténység nagy része is a Sàtàn kezében van. Fundanentalistàk: pl. jehova tanú, pünkösdistàk, egyértelműen sàtàni ihletettségű, megtévesztett mozgalmak. A kereszténység màsik része nem veszi komolyan a vallásàt, stb... szóval Istennek még azzal is szembesülnie kell, hogy az őt tisztelő vallàs is lyukas. Az emberiség màsik része meg nem kívàncsi rà.

Elgondolkodott-e Isten azon, hogy miként fordulhatott elő, hogy zsinórban két teremtményi rendben is làzadókat talàlt? És hogy akik vele vannak, azok mi okból vannak vele? Mert mi lenne akkor, ha nem biztosítana örök életet jutalmul?

Elgondolkodott-e Isten azon, amikor kicsit melankólikusabb àllapotba került, és ott a mennyei gazdagsàgban elvonult kicsit, egy finom ital mellett hallgatni valamilyen zenét (úgy képzelem Jazz-t), hogy miként alakulhatott így az élete?

2019. ápr. 18. 05:54
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Egyébként meg abszolút nem csodàlom, hogy angyalok tömegei làzadtak fel ellene. Isten két teremtményi rend szàmost tagjàval is rosszban van, ki tudja miket teremtett még, lehet azok is fellàzadtak ellene, csak azt màr nem merték leírni a Bibliàban.

A végén még kiderül, hogy Lucifer jobb fej... biztos én is mellé àlltam volna, ha ott lettem volna a mennyei hàborúban.

2019. ápr. 18. 11:18
 12/22 anonim ***** válasza:
0%

" Ez az Isten imàdatni akarja magàt, hât imàdja akkor, aki akarja."

És tudod, hogy miért tanácsolja az imádatot? Mert az embernek ez a legjobb. Isten a legkevésbé önző, Ő az önzetlenség abszolútuma (is).

Én akarom és imádom is

2019. ápr. 18. 13:37
 13/22 anonim ***** válasza:
0%

"Elsőként az angyalok harmad része volt az, aki fellàzadt ellene. "

Nincs bizonyítva, és a bibliában ez nem szerepel. Annyi van, hogy a csillagok 1/3-át magával rántotta. A világképed nagy részét egy apokrif hamisítványra építed. Ez szerinted jó így?

"Nos, az emberiség nagy része is Isten ellen fordult. "

És? Meg van írva, hogy keveseké lesz a hit. ÉS ez sem Isten hibája. Logikailag nem kézenfekvő, hogy a többségnek van igaza. Második pilléred is ledőlt.

"Elgondolkodott-e Isten azon, hogy miként fordulhatott elő, hogy zsinórban két teremtményi rendben is làzadókat talàlt?"

Nem kellett gondolkodnia. Tudta ezt már a "lázadás" előtt. Meg is van írva, hogy miért van ez így? Nem olvastad? Öreg hiba, pláne ha kritizász valamit úgy, hogy fogalmad sincs róla. Harmadik pillér is összedőlt.

" És hogy akik vele vannak, azok mi okból vannak vele?"

Gyűlöljük a bűnt. Szeretjük az igazságot, és szeretjük az abszolút igazat.

"Mert mi lenne akkor, ha nem biztosítana örök életet jutalmul?"

Istenben nincs halál. Az Isten hiánya. Tehát paradoxon lenne

"szóval Istennek még azzal is szembesülnie kell, hogy az őt tisztelő vallàs is lyuka"

Az igaz hit nem lyukas. Amit félremagyaráznak az az ember felelőssége. Adventista voltam, ellenőriztem a teológiát, hibát találtam benne, kiléptem. Bárki megteheti az ellenőrzést

2019. ápr. 18. 13:43
 14/22 A kérdező kommentje:

Ha Isten önzetlen lenne, nem akarná imàdatni magàt, hanem belenyugodna, hogy nem mindenkinek jön be a stílusa. Imàdd hàt te nyugodtan. De kényszeríts màsokat az istenimàdatra. :-) Az apokrifek közül szàmos irat egyébként a 3. szàzadig a Biblia részét képezték, a mai Biblia leszűkítése Origenész befolyàsànak köszönhető. làsd Vanyó professzor könyvében, szóval csak okosan. A korai Egyhàz azt, amit te aporifknek degradàlsz le, Szentíràsként olvasta, de pl. a 2pt-t, ami neked szent könYv, hamisítvànynak tekintették, ahogyan talàn az is. Modern kutatók ebben egyetértenek nem egy esetben. A "lesöpörte a csillagok harmadrészét" úgy emlékszem a SZIT Biblia làbjegyzete is úgy értelmezi, hogy az angyalok közül annyian hagytàk faképnél az Istent, persze szebben kimondva. Énok könyve amúgy bővebben beszél az angyalok lázadàsàdól. Nohab Origenész kortàrsai kiseljtezték ezt a könyvet, a korai hívek azonban ezt a könyvet szentíràsként olvastàk.

Szóval vegyél vissza az arcodból.

2019. ápr. 18. 14:14
 15/22 A kérdező kommentje:
Még valami: teljesen feleslegesen léptél ki az adventizmusból, ugyanolyan buta vallàsos ember maradtàl. Semmit nem vàltoztàl, tökmindegy, hogy most màs esztelenségeket hiszel-e el vagy ugyanazt.
2019. ápr. 18. 14:39
 16/22 anonim ***** válasza:
0%

"Lucifer jobb fej... biztos én is mellé àlltam volna, ha ott lettem volna a mennyei hàborúban."

Micsoda butaságot irkálsz magad ellen beszélve. Azzal vádolod a Tanúkat, hogy Sátán ihlette a Bibliát, az általunk használt fordításan, miközben a lázadáskor meg mellette álltál volna.

Összevissza beszélsz....(lekvárosbukta)

2019. ápr. 18. 15:48
 17/22 A kérdező kommentje:

Mivel valószínűleg nem volt mennyei làzadàs, mert mítosz az egész, így tökmindegy, hogy mit írok. A mitológia szerint viszont Isten hibàzott, ezétt jogos volt a làzadàs.

Ha viszont létezik a Sàtàn (bàr valószínűleg nincs) akkor ezt a jehovista bandàt biztosan a màr elkorcsosult énje ihlette, mert sàtàni az egész. Amennyi mocskot elkövettek a Tanúk, ez nem is lehet màsként. A jw.org-on ezt nem hozzàk le, de a kritikai blogokon és a vallàstól mentes hírekben igen.

2019. ápr. 18. 16:21
 18/22 anonim ***** válasza:
# 10 Most jól mellé nyúlta, nekem egyszer olyan behúztak, hogy azonnal vérzett az orrom. Nem ütöttem vissza. Néhány hét múlva találkoztam az illetővel és ő jött oda hozzám elnézést kérni, amit nem biztos, hogy megtett volna ha vissza ütök.
2019. ápr. 18. 16:29
 19/22 A kérdező kommentje:

A Tanúk Bibliàjanak meg nincs köze semmilyen felsőbb lényhez. Az egy elferdített project, hazugsàggal tele, hogy igazolja ennek az agymosó gépezetnek az àllítàsait. A Magyar Bibliatàrsulat is elhatàrolódott a fordítàstól, amit Őrtoronyék személyes tàmadàsként illetve a vallàsok hitehagyàsaként élnek meg, noha csak arról van szó, hogy tudomànyos szempontból elfogadhatatlan a munka.

De ezt màr tudod, tekintve, hogy kb. 2013-tól az oldalon lógsz

2019. ápr. 18. 16:31
 20/22 anonim ***** válasza:
0%
Sajnállak.
2019. ápr. 18. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!