Keresztények! Ti hiszitek abban, hogy aki nem hisz Istenben, pokolra jut? Szerintetek tényleg létezik Pokol? Milyen bűnért juthatnak az emberek oda?
Ez egy gondolkodásmód, attól még lehetnek jó emberek. Vannak, akik csak olyan családba születnek, akikbe belenevelik, hogy nincs Isten. Nehéz ezért arra gondolni, hogy az ateista ismerőseim (a Biblia szerint) oda fognak.
Eleve nehéz a Pokol gondolata. Örök karhozat? Mi miatt lehet odajutni?
Nem tudom, hogy ezt tényleg elhigyjem-e, vagy csak úgy tekintsek ra, mint egy motiváló erőre. Mert sokan azért cselekednek jól, mert nem akarnak a Pokolra jutni. Pedig szerintem ennek az érzésnek belülről kéne jönnie. Szóval szerintetek mi lesz a halál után?
"Keresztények! Ti hiszitek abban, hogy aki nem hisz Istenben, pokolra jut? Szerintetek tényleg létezik Pokol? Milyen bűnért juthatnak az emberek oda?"
Én inkább az üdvözülés/elkárhozásban hiszek. Azaz mindenki azt kapja örök osztályrészül, amit szeretne. A materialisták az örök halált, a hívők az örök életet és boldogságot.
"Milyen bűnért juthatnak az emberek oda?"
Általános műveltség... Ha újjászületsz Jézusban és kitartasz életed végéig a megszentelődésben üdvözülsz, ha nem, elkárhozol
Szia
A vastagbetüs kérdéseidre.
Maga a "pokol" szó a Bibliából származik, és minden amit tudhatunk róla, az ott van leírva.
Sok régebbi protestáns és katolikus fordítás ezzel a szóval adja vissza a héber seʼólʹ és a görög haiʹdész szavakat, pl.:KJ, Dy, Kár., B.–D., Káldi. Ezek a fordítások azonban nem következetesek, mivel más szavakat is használnak az eredeti szavak visszaadására, például „sír”, „verem”, „halál”, „alvilág”, „holtak országa”, „holtak hazája”, „koporsó”. A modernebb fordításokban már a héber seʼólʹ és a görög haiʹdész szavak betű szerinti átírása található, aAS, RS, ÚV fordításolban.
Tehát a pokol az a hely, ahová a halottak kerülnek, a Biblia arról ír, hogy Krisztus is ott volt 3 napig.Miért jutnak oda az emberek? Az Istennek való engedetlenség miatt.
Róma 6:23" Mert a bűnért járó fizetség a halál, az ajándék pedig, amelyet Isten ad, örök élet Krisztus Jézus, a mi Urunk által." azáltal, hogy minden ember Ádám vonalán születik, a ’bűn és a halál törvénye’ alá kerül "Mert annak a szellemnek a törvénye, amely Krisztus Jézussal egységben levő életet ad, megszabadított téged a bűn és a halál törvényétől." Róma8:2
De van szabadulás a pokoltól/pokoltból: 1Korintusz 15:21, 22
" Mivel egy ember miatt lett a halál, egy ember által van a feltámadás is. Mert ahogy Ádám miatt mindenki meghal, úgy Krisztusnak köszönhetően mindenki életre fog kelni."
Kedves Kérdező,
Jézus Krisztus tanított a pokolról, az egy létező hely, és sajnos az emberek többsége oda jut a halála után. A pokol mégsem örök hely, mert az ott lévő emberek be lesznek taszítva a gyehenna tüzébe (amit második halálnak is neveznek), ahol örökkön örökké lesznek.
Aki megtért Istenhez és hisz Istenben, az megszabadul a pokolra jutás félelmétől, és belülről vagy szívből, Isten és az emberek iránti szeretetből cselekszik jót.
Vonatkozó versek a Bibliából:
Jézus tanítása:
"Ha pedig a te kezed vagy a te lábad megbotránkoztat téged, vágd le azokat és vesd el magadtól; jobb neked az életre sántán vagy csonkán bemenned, hogynem két kézzel vagy két lábbal vettetned az örök tűzre.
És ha a te szemed botránkoztat meg téged, vájd ki azt és vesd el magadtól; jobb neked félszemmel bemenned az életre, hogynem két szemmel vettetned a gyehenna tüzére."
"Én vagyok az Alfa és az Omega, a kezdet és a vég. Én a szomjazónak adok az élet vizének forrásából ingyen.
Aki győz, örökségül nyer mindent; és annak Istene leszek, és az fiam lesz nekem.
A gyáváknak pedig és hitetleneknek, és utálatosoknak és gyilkosoknak, és paráznáknak és bűbájosoknak, és bálványimádóknak és minden hazugoknak, azoknak része a tűzzel és kénkővel égő tóban lesz, ami a második halál."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!