Létezik a pokol?
Igen. Izelitőt kaphatsz belőle, ha ellátogatsz Észak-Koreába
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
08:37
Ez egy nagy félreértés szokott mindig lenni. Jézus kereszthalálát NEM elfogadni, hanem MEGVALLANI kell. Ebből jön a vallás szó. Hogyan lehet az áldozatát megvallani? Jótettekkel, áldozattétellel, lemondással, erényekkel! A hit egyébként nem érvényes megvallás nélkül.
Attól még hogy azt mondogatod "Uram, Uram", attól még nem jutsz a mennyek országába. Az apostolok mind kiitták a kelyhet, amivel megvallották Krisztust. Most a nyelvemen van pár bibliaidézet, ha eszembe jut, leírom.
06-29 10:27
Mi az, hogy keresztények szerint nincs? Hát te nagyon el vagy tévedve. A keresztények is azt vallják, hogy van, de van esélyünk nem oda kerülni...
Csak röviden próbálok válaszolni a kérdésedre.
A Biblia az eredeti nyelvein több mint 70x használja a héber se'ól' szót és annak görög megfelelőjét, a hai'dész szót. Mindkettő a halállal van kapcsolatban. Némelyik bibliafordítás "sírnak" vagy "pokolnak" fordítja őket. Tehát van szó a Bibliában ilyesmiről, csak a tudatunkban kicsit más van a pokollal kapcsolatban (pl. kínok, stb.). Ha érdekel, még írok privátban többet, de nem szeretnék másokat untatni a gondolataimmal.
"Nézd én nem vagyok keresztény de a pokol egy baromság. Az egyetlen értelme az, hogy a papok meg tudják félelmíteni a hívőket. Gondolj csak bele Isten szeretete végtelen, egyszerűen nem tudsz olyan bűnt elkövetni, amit a végtelen szeretetű Isten ne tudna megbocsátani. Továbbá nem tudsz olyan bűnt elkövetni, amiért örök kárhozat lehetne a jutalmad."
És akkor Hitler, Sztálin, Pol Pot meg a többi mocsok nem jut pokolra? Bárki bármit megtehet, mert Isten megbocsát, nincs is pokol? Azért ez elég gáz lenne...
Szerintem a pokolba egyébként nem Isten küld, hanem te küldöd magadat. Ha még a végén is nemet mondasz a szeretetre (Istenre). Gondolj bele, Hitler vajon pont a halálakor képes volt igent mondani a szeretetre? Nem tudjuk persze, de én nem hiszem...
Azért vannak, akik a pokolba küldik magukat, bár szerintem nem sokan.
Hitler ugyanúgy megkapta emberek...amikor szembesítve lett halála után a közvetlen előtte levő élete kapcsán...átélt egy kemény poklot...nehogy azt hidd, a lelkiismereted tesz róla, ami egyébként az "Úr". De hogy örök pokol, olyan nincs...inkább nem létezővé válás...na azért az már "parás". képzeljetek csak bele, hogy nem létezővé váltok, egyszerűen megszűntök. :)
üdv
25/F
Igen letezik ha azt akarod hogy elkeruld fogad be az Ur Jezust a szivedbe
es nincs olyan ha meghalsz masik testbe koltozol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!