Isten ki szokott néha kapcsolódni?
A keresztény szekta úgy ábrázolja Istent, a Big Brothert, aki 0-24-ben ül a trónján, és figyeli az embereket. Büntet, aztán megint figyel. Néz, de nem szól közbe, csak figyel, ül. Stb...
Hogy lehet így élni? A Biblia alapján Isten néha tiszta ideg. Miért nem megy kicsit el kikalcsolódni valahová?
Régen, a teremtés könyve szerint még nem élt ilyen stresszes életet, hanem sétált egyet a friss levegőn.
Tudom.Isten megteheti hogy folyton figyeljen, mert kimeríthetetlen energiával rendelkezik.
Büntetni nem szokott,azt az emberek teszik magukkal.Amúgy biztos van hogy szünetet tart.
Isten örökkévaló, ami azt jelenti, hogy fölötte áll minden időbeli mértéknek. Az idő csak a változó anyagi világban értelmezhető. A múlthoz képest más a jelen és más lesz a jövő is.
Isten ezzel szemben nem definiálható az időben, hanem egy teljesen állandó, változatlan létállapotban van. Nincs múlt, nincs jövő, nem kell "kikapcsolódnia", mert az ő állapota állandó.
szerintem lazít - ne aggódj érte. Van miért aggódni:
"Csak az a kérdés, hogy amikor az Emberfia eljön, talál-e hitet a földön?” (Lk 18,8)
A Biblia alapján a bűneset óta egy cseppet sem lazít. Állandóan idegeskesik, munkálkodik.
Nem értem miert nem lazít kicsit. Ő a főnök, kivehetne egy kis szabadságot. Miert nem megy el a teremtett világ (pl. egy másik univerzum) egy szegletébe és kicsit élvezi a napsütést, a csobogó patakot meg ilyeneket.
Mondasz valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!