Mi ábrándítja ki az embereket a vallásos gondokodásból?
AZ EN ESETEMBEN, AMIKOR EVEKIG EGY KATOLIKUS PAP A SZERELMED, ES AMIKOR O HALAD MAGASABRA A RANGLETRAN/MOSTMAR ESPERESPLEBANOS,KANONOK.
EN PEDIG BETEG LETTEM/RAKOS/
MOST AMIKOR LELKISEGITSEGRE LENNE SZUKSEGEM,AZT MONDJA HOGY NE ZAKLASSAM OT.
Sziasztok!
37 éves vagyok, vallásos családban nőttem fel - misék, egyházi gimnázium, stb, ISMEREM belülről a keresztény hitet (hiteket). A változást a Szerelem, ill. szerelmem okos, értelmes, imádnivaló ATEISTA élete hozta el. Tudjátok az ember lehet ÖNMAGÁTÓL JÓ (nem kényszerből v. félelemből), lehet önmagától megbízható, becsületes, szerény - ezek EMBERI értékek.
Nem isteni - emberi. Valamennyiünkben ott van a lehetőség a jóra és a fejlődésre, csak nem vesszük észre. Lehetsz magadtól nagy és tiszteletre méltó. Ismétlem MAGADTÓL!
Ehhez nem kell feltételeznünk vki. létét, aki nem is bizonyítható.
Ajánlom a köv. oldalt elolvasni: [link]
Szóval miért? AZÉRT, mert sokkal, de sokkal egyszerűbb és bizonyíthatóbb az a világ, ami ugyan jó, de isten nélküli.
zzuzda
Engem konkrétan az, hogyha valaki megmondja konkrétan, hogy mi az, amiben nekem hinnem kell.
Nekem meg van a saját hitem, megvan az, amiben, és ahogyan hiszek. Nekem nincs szükségem a dogmákra.
Engem meg az, hogy Isten egyeseknek mindent megad, másokat pedig folyton szopat. És utóbbitól ugyanúgy elvárja a belévetett hitet és a bizalmat, mint az előbbiektől, akiknek fel se fog tűnni, hogy meghaltak, mert már ez az életük is maga a mennyország.
Meg a parancsai... az első az, hogy imádjuk őt, ne mondjuk ki feleslegesen a nevét, és járjunk templomba. Ahelyett, hogy olyanokat írna előre, hogy "ne ölj" meg "ne lopj" meg "ne kínozz állatokat". Emellett elvárja, hogy jobban szeressem és jobban bízzak benne, mint a saját anyámban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!