Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Isten akkor is figyeli az...

Isten akkor is figyeli az embereket amikor szexelnek, vagy akkor tapintatosan elfordul?

Figyelt kérdés
2018. dec. 19. 13:05
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Később majd a 8-as jehovistát is kielemzem, nem úszod meg te sem!
2018. dec. 19. 15:44
 12/18 anonim ***** válasza:
71%

"azonban, nem foglalkoztatja magát azzal, hogy ezeket nézegesse, mikor sokkal fontosabb dolgokon munkálkodik."

No, mesélj még, min munkálkodik, és ennek hogyhogy nincs semmilyen hatása?

"A Többi válaszolók pedig magukat minősítik, hogy az életadójukat ilyen aljasságokkal hozzák összefüggésbe"

Lehet hogy te valami második megváltónak gondolod magad, de az én életadóim a szüleim.

2018. dec. 19. 15:45
 13/18 A kérdező kommentje:

Na lássuk a jehovistát

"Mivel Isten mindent lát, ez sem kerüli el a figyelmét."

->Ezt vágom, de miért nézi meg két ember dugását?

"azonban, nem foglalkoztatja magát azzal, hogy ezeket nézegesse, mikor sokkal fontosabb dolgokon munkálkodik."

->Most akkor végignéz egy szexet, vagy sem?

"Viszont az nem kerüli el a figyelmét, hogy a nemi kapcsolat házasságon belül történik, avagy azon kívül."

->Felesleges teologiai kérdést csinálni a kérdésből, mert nem az volt a kérdés, hogy ha valaki kefél-e egy jót házasság előtt, az bűn-e vagy sem. Természetesen ha senkinek se ártanak vele, akkor nem.

"Ez Érdekli inkább, mert ez alapján hoz intézkedést majd a parázna életet élők ellen. De nem figyeli azokat sem, mindössze tud róla."

->Ez meg miféle össze-vissza maszlag? Ha nem figyeli, honnan tudja? Lejelenti neki Gábriel angyal, vagy mi? Meg mit tud róla? Részletesen is ismeri a tényeket, hogy Julcsin piros bugyi volt, Janin meg egy South Park-os boxer, aztán misszionáriusban csinálták?

"A Többi válaszolók pedig magukat minősítik, hogy az életadójukat ilyen aljasságokkal hozzák összefüggésbe-"

->Egyrészt ha Isten létezik is, nagyon kevés köze van az élethez. Descart úgy vélte, Isten csak megadta a pöccintést a dolgoknak. Ez valóban igaz lehet, az éler ugyanis spontán módon, magától jelent meg. Másrészt mi aljasság? Hogy Isten néz-e valakit szex közben, vagy sem?

"Isten nem úgy gondolkodik mint TE."

->Ezzel azt akarod mondani, hogy Isten úgy gondolkodik, mint TE?

2018. dec. 19. 15:55
 14/18 A kérdező kommentje:
*élet ugyanis
2018. dec. 19. 15:56
 15/18 anonim ***** válasza:

Kedves Barátom.

Köszönöm, hogy elmondtad a véleményedet, az írottakról.

Azt nem tudom, hogy a Bibliát, minek tartod? Egy jó könyvnek, regénynek, vagy valóban Isten szavának levelének az emberi teremtményeihez, ami valójában az is.

Ennél fogva, Istent nem az érdekli, az emberek nemi élete, ahogy Te gondolod, és ezért nem fogja "úgy nézegetni". Hiszen azt Ő maga hozta létre, hogy a házstársak, ne csak a gyermek nemzésére, de egymás szeretetének kölcsönös kifejezésére is használják.

Ennél fogva írtam azt, hogy Istent az érdekli, hogy mint a Házasság intézményének létrehozója, az emberek mennyire tartják be, vagy tartják tiszteletbe ezt az Intézményt, amit felállított.

Ha valaki ezt figyelmen kívül hagyja, az, az Isten által létrehozott elrendezést semmisnek nyílvánítja. S Isten szemében, ha tetszik vagy sem, Paráznaságban éli azt az életet, amit Isten csak a házasságban engedélyez.

Így kedves Barátom, nem az Én erkölcsi törvényeimet, vagy elveimet tiprod, szép lábaddal, hanem az élet forrásának, az egyedüli jogos szuverén Uralkodó által felállított erkölcsi értékeit.

Persze ezt megteheted, szabad akaratod van.

Bármennyire is fáj neked, és a hozzád hasonló gondolkodásúaknak, szembe kell nézniük, hogy Isten nem fogja hagyni hogy megcsúfolják. Azt hogy a Mózesi törvény alapján most nem hajtatik végre azonnal egy megkövezés, azt Jézusnak, Megváltó királyunknak köszönheted.

Azonban ez nem jelenti azt, hogy ez mindig így marad, hiszen az a kijelölt nap vészesen közeledik, amikor minden egyes ember, magamat is beleértve, Isten elbirálása alá kerül.

Nem mindegy, milyen ítélet születik. Pozitív, avagy negatív....

2018. dec. 19. 20:52
 16/18 anonim ***** válasza:

"Ezzel azt akarod mondani, hogy Isten úgy gondolkodik, mint TE?"

Nem. Én mindent megteszek,hogy úgy gondolkodjam dolgokról, ahogy Ő.

Nemes egyszerűséggel, elolvastam a nekem írt szavait, többször is az elmúlt 28 év alatt. S nem csak olvastam, de igyekeztem a mögötte rejlő alapelveket megérteni, és elsajátítani. S még mindig nem mondhatom, sőt soha nem mondhatom el akár meddig élek is, hogy teljesen ismerni fogom Isten mélységeit, gondolkodását, hiszen jóval magasabban áll mint Én.

De amit megakar osztani velem, vagy bárkivel, az érthető, és úgyan úgy lehet gondolkodni felőle, ahogy Ő, így tudjuk Istenünket utánozni, és nem keresünk kibúvókat.

2018. dec. 19. 20:59
 17/18 anonim ***** válasza:
11 éves koromig volt olyan antropomorf istenképem, hogy ilyeneken agyaljak.
2018. dec. 19. 22:43
 18/18 A kérdező kommentje:

21%-os:

Majd fogok reagálni az érveidre

2018. dec. 22. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!