Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nektek nem szokott privátban...

Nektek nem szokott privátban irogatni egy jehovás?

Figyelt kérdés

2018. dec. 8. 22:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nem szokott. Néha előfordul, de nem reagálok rá.
2018. dec. 9. 09:39
 12/14 anonim ***** válasza:

Szoktak időnként, csak mivel nincsenek saját gondolataik, nehéz velük beszélgetni. Egyébként nem csak ők szoktam rám írni, olykor hitgyülisek is.

Mondjuk nekem nem probléma, ha írnak, amíg normálisan lehet velük beszélni. Aki meg átmegy retardba, azt hamar tiltom.

2018. dec. 9. 11:37
 13/14 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Nekem is írtak régebben elég gyakran mostanában már csak nagy ritkán. Én reagáltam szinte mindegyik levélre.

Sőt volt egy eset még évekkel ezelőtt amikor odáig eljutott, hogy személyes dolgokról is írt nekem egy Jehova tanúja és nem csak bemásolt valamit az Őrtoronyból.

De ilyen csak ez az egy eset volt. (személyes dolog ---- ez nem a magánéletével kapcsolatos, hanem a hitéletével)

2018. dec. 9. 14:36
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Üdvözöllek titeket. Nekem annyi a gondom, hogy ők elvárják, hogy nyitott legyek arra, amit mondanak, de, amikor én küldök nekik linket mondjuk egy általam hitelesnek vélt egyház értelmezéseit taglaló oldalról, pl Depositum, akkor azonnal ejtik a témát, és máris megszüntetik a beszélgetést.

Kár, mert én nem merném soha azt állítani, hogy a szubjektív igazságom az tutira biztos, és kétely sincs, hogy rosszul tudok valamit, ezért nyitottnak kell lennem, másokkal beszélni a saját hitükről, mert könnyen megeshet, hogy én tévedek, és ők mondanak olyat, ami engem vezet tovább az igazság megismerésének útját, akkor viszont, amikor a másik nyitottságot vár el, de ő nem az, kellemetlenül érzem magam, mert ebből azonnal leszűrhető, hogy a másik ember, nem az igaz hit felé akar irányítani, hanem a szubjektív igazsága felé, amit a saját szervezetének a vezetősége értelmezésében, az egyetlen, valós igazság. Az ilyen beszélgetések, már a kezdetén egyoldalúak, és értelmetlenek, mert ő bennem csak egy tévelygőt lát, akinek dobni akar egy csontot, és ha kapok rá, oké a helyzet, ha nem, akkor maradhatok a szemében tévelygő, és megy tovább.

2018. dec. 9. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!