Ha a biblia szerint bűn a paráznaság, akkor miért teremtett Isten minden férfit úgy, hogy le akarjon feküdni egy szép lánnyal? (vagy akár többel is)
Ezt mondja Jézus:
Mt 5,28
Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal az ő szívében.
A 7-es válaszoló nagyon el van tévelyedve.
Attól, hogy egy lány szép és a férfi számára vonzó, még egyáltalán nem jelenti, hogy le is akar vele feküdni, ugyanis nem minden férfi egy közönséges állat, akit csak az ösztönei irányítanak. Az ösztönök feletti uralom megszerzése persze energia igényes. Nem mindegy, hogy mit nézel, mit olvasol, mire gondolsz, mennyit gondolsz stb.
Ha például valaki éhes még nem jelenti, hogy az első étel, amit meglát azt meg is akarja enni, hanem van annyi önuralma, hogy mondjuk hazamegy, mert tudja, hogy otthon étellel várják. A szexuális vágy pusztán csak arra ösztönöz, hogy jó volna egy szép nő testét birtokolni, de ez még nem jelenti, hogy az első nőt, aki megfelel az ízlésemnek magamévá is akarom tenni.
Hogy mit akarunk egy szép lány láttán az nagyon függ a neveltetéstől, az elfogadott eszméktől, a belső hozzáállástól. Például kevés olyan van, aki saját testvér húgát, anyját, lányát szexuálisan megkívánná, még ha egyébként szép is. Nem teszi, mert mélyen ott van benne a meggyőződés, hogy ez betegesen helytelen. Ha valakinek történetesen az az eszménye, hogy a házasság az igazán szép dolog, s minden más bűnös paráznaság, akkor ez az eszme attól függően, hogy mennyire mélyen vert az illetőben gyökeret több-kevesebb kihatással lesz az érzelemvilágára is. Ideális esetben az érzelmek engedelmeskednek az elfogadott eszméknek.
Isten úgy akarta, hogy az emberben legyen az állati természetből is, hogy hasonlítsunk az állatokra, de egyáltalán nem akarta, hogy állatok legyünk. Az ember nem pusztán ösztön lény, hanem értelmes, eszmékre nyitott teremtmény. A mai bűnös-beteges világunk az ösztönöket felmagasztalja, a magasabb eszméket pedig elveti. Persze aki a nemes eszméket választja és nem az ösztönöket teszi meg élete legfőbb eligazítójának annak többé-kevésbé meg kell szenvednie a bűnös kívánságokkal, míg az ösztönök, a vágyak harmóniába kerülnek az eszmékkel.
A keresztény hit lényege éppen az, hogy Isten képes helyreigazítani a bűnös kívánságainkat:
"Tudjuk, hogy a törvény lelki, magam azonban testi vagyok, és a bűn rabja. Azt sem tudom, mit teszek, hiszen nem azt teszem, amit szeretnék, hanem amit gyűlölök. De ha azt teszem, amit nem akarok, elismerem a törvényről, hogy jó, és valójában nem is én cselekszem, hanem a bennem lakó bűn. Tudom ugyanis, hogy semmi jó nem lakik bennem, azaz a testemben, mert készen vagyok ugyan akarni a jót, de arra, hogy tegyem is, nem vagyok képes. Hiszen nem a jót teszem, amit akarok, hanem a rosszat, amit nem akarok. Ha pedig azt teszem, amit nem akarok, akkor nem is én cselekszem, hanem a bennem lakó bűn. Így ezt a törvényt látom: bár a jót szeretném tenni, a rosszra vagyok készen. A belső ember szerint az Isten törvényében lelem örömöm, de tagjaimban más törvényt észlelek, s ez küzd értelmem törvénye ellen, és a tagjaimban levő bűn törvényének rabjává tesz. Én nyomorult! Ki vált meg e halálra szánt testtől? Hála az Istennek ő maga Urunk, Jézus Krisztus által!" (Róm 7,14-25)
Mennyire látszik a Testi gondolkodás, és a mohóság.
Tudod mit jelent az, hogy HŰSÉG?
Ha valaki őszinte szeretetet érez a választottja iránt, az nem gondol, és nem is keres alkalmat, hogy más valakivel éljen úgy, mint a szeretett párjával.
Ha pedig még is tesz ilyet, akkor hazug, és nem szreti a választotttját, labilis, nem biztos saját magában sem.
az ilyen személy mebízhatatlan.
Egy erős jellemű ember nem ilyen, csak akik gyengék, és azt tartják normálisnak, ami érzelmi válságot okoz.
Nem éreznek lelkiismeret furdalást, a hütlenségük elkövetésére.
Isten úgy alkotta meg az embert, amint már írtam, hogy legyen egy felesége, a feleségnek egy férje.
Igen, egész életében egy párja lehet. Példát vehetnétek pl a Gólyától. Soha nem hagyja el a párját, hűséges.
Az ilyen gondolkodás gyenge jellemű emberre vall, akiből hiányzik a kitartás, és a céltudat, valamint az őszinte szeretet életadója és a leendő párja iránt.
Az igazán hűséges, és őszite szeretettel rendelkező ember, a tizstaságát megörzi annak, aki arra érdemes, mert egész életében szeretni fogja.
"Ha a biblia szerint bűn a paráznaság, akkor miért teremtett Isten minden férfit úgy, hogy le akarjon feküdni egy szép lánnyal?"
Nem így teremtett minket Isten. Amiről beszélsz az pszichés zavar. Vannak jó szakemberek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!