Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Azok akik hisznek Istenben,...

Azok akik hisznek Istenben, mire alapozzák a hitüket?

Figyelt kérdés
Mert a Biblia maga kevésnek tűnik, hisz azt emberek írták és úgy színezték ki ahogy csak akarták.
2018. nov. 13. 14:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
21%

Mindig tévedésben vagytok a hittel kapcsolatban, semkisem a Bibliara alapoz, szerintem a hívők nem is értik mit akartok mindig a Bibliával.

A hit az emberből jön, szóval mindenki magára alapoz. Minek akarod ezt nevezni, az mindegy.

2018. nov. 13. 14:54
 2/11 anonim ***** válasza:
14%

A matematika könyvet is emberek írták, tartalma alapján mégis egzakt tudomány, úgyhogy ez nem kifogás.

De emellett a tudományok (biológia, genetika, kémia, fizika, informatika, matematika), a logika, a filozófia, azaz minden Istent bizonyítja. Ja és hogy a Bibliában eddig nem tudtak olyan ellentmondást találni, amit ne válaszoltam volna meg akár én, ráadásul könnyedén. Úgyhogy ezek alapján tök értelmetlen lenne tagadni, hogy Jézus az egyetlen, örök Isten.

Te meg Dawkinsra és az evóbiológusokra alapozod a hited. És ilyenkor nem zavar, hogy ők is emberek:)

Ráadásul, ha a Biblia igaz, akkor sajnos teljesen törvényszerű, hogy a teremtést megpróbálják helyettesíteni a törzsfejlődéssel.

Ezeken gondolkozz el.

2018. nov. 13. 14:55
 3/11 anonim ***** válasza:
41%

az életemre, hogy élek, Isten adta ezt az ajándékot. A föld, és az univerzum, hogy létezik, Isten teremtette.

Érzem, ha velem van, ha szeretek, vagy boldog vagyok, lelklemből jön, ami bizonyítja, hogy nemcsak sejtek tömkelege vagyok, Isten a szeretet!

De egyébként Isten a legszilárdabb alap, Istenre alapozom a hitemet.

2018. nov. 13. 14:58
 4/11 anonim ***** válasza:
75%

"De emellett a tudományok (biológia, genetika, kémia, fizika, informatika, matematika), a logika, a filozófia, azaz minden Istent bizonyítja."

Mondj már csak egy tudományos bizonyítékot Isten létére!

"Bibliában eddig nem tudtak olyan ellentmondást találni, amit ne válaszoltam volna meg akár én, ráadásul könnyedén"

Nem te voltál az a 37%-os, aki épp a minap sült fel egy keresztény ellentmondással?

Arra gondolok hogy ha Isten tud egy jó világot teremteni a feltámadás után, akkor miért nem teremtett már eleve jót? Vagy ha ez egy jó világnak készült, csak ilyen könnyedén elromlott, akkor mitől ne romlana el ugyanígy Mennyország is?

Illetve egy másik ellentmondás is felmerült valamelyik kérdésnél a napokban, amit szintén egy keresztény sem tudott megválaszolni. Ha Isten csak jót teremtett, és ő az egyedüli teremtő, nem létezhetne rossz. Ha Isten az egyedüli teremtő, és létezik rossz, akkor Isten nem csak jót teremtett. Ha Isten csak jót teremtett, és létezik rossz is, akkor nem ő az egyedüli teremtő.

2018. nov. 13. 15:17
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

"Te meg Dawkinsra és az evóbiológusokra alapozod a hited."

Még egy dolog. A tudományban nem szokás hitet alapozni senkire. Nem az ember a lényeg, hanem hogy mit mutat fel és azt mivel alapozza meg.

Azaz nem azért szokás elfogadni egy tudományos állítást mert azt XY tudós állítja, hanem azért mert XY tudós a tudományos módszertan követelményeinek megfelelően támasztotta alá az állításait.

Ha ennyire nem értesz a tudomány működéséhez, mégis milyen alapon véleményezed?

2018. nov. 13. 15:24
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

Csatlakozom a 3-as válaszolóhoz.

Egyébként pedig a Bibliát, valóban emberekkel íratta, mintegy 40 embert használt fel Jehova a Gondolatai közvetítésére.

Ők különböző korban , és háttérrel rendelkezőek voltak, ée végig egy egységes témán vonul végig Isten mondani valója, nekünk emberi teremtményeinek.

"úgy színezték ki ahogy csak akarták."

Nos valóban történtek betoldások, ám Istennek van akkora hatalma, hogy nem hagyja teljesen elferdíteni a szavait és nem hagyja kétségek között azokat, akik őszintén szeretnének az Ő vezetése alatt élni.

Ha nem bíznánk ebben, az egyenlő lenne azzal, hogy azt gondolhatnánk, Istennek nincs is hatalma, és ráhatása az emberekre, és avval lenne vádolható, hogy magunkra hagyott bennünket.

De ez nem így van, mindig gondoskodott hűséges emberjándékokról, akik az életük árán is megvédték, és megvédik Isten igazságos szavát.

2018. nov. 13. 15:58
 7/11 anonim ***** válasza:

Semmi valós alapja nincs, és már volt a kérdés párszor.

Egyszerűbb lett volna visszanézni.

2018. nov. 13. 16:40
 8/11 anonim ***** válasza:
52%
A Biblia vallási könyv, a vallás pedig nem egyenlő a hittel. Meg vagyok keresztelve, de nem vagyok vallásos (megvetem a vallásokat), természettudományos diplomám van, és hiszek egy teremtőben. Miért? Mert miért ne. Nincs semmi okom nem hinni benne.
2018. nov. 13. 19:18
 9/11 anonim ***** válasza:
27%

A hitnek van története is, van nyelve, fogalmazásmódja és sok mindene. Ezt jelenítheti meg a biblia. Azonban a hit nem a biblia szövegeiben való hit, hanem egy természetfelettiben. Ma ebben keveredik a neveltetés, a környezet, a tapasztalat és a formalitások. A hit azonban pusztán annak elfogadása és igénylése, hogy kell lennie egy természetfelettinek, mert ha ezt gondoljuk, akkor jól érezzük magunkat.

Nagyon keveset tud az agy működéséről, aki azt képzeli, a hitet a biblia alapozza meg. Ez olyan lenne, mintha a szórakozást például a film alapozná meg. A film eszköz, film nélkül is van szórakozás, de a film ehhez egy jó lehetőség. A hitet sem a biblia alapozza meg, csak segít annak bonyolult dolgaiban eligazodni.

2018. nov. 13. 19:42
 10/11 KZitus ***** válasza:
0%

Szia

2Mózes 31:18 " Amint Isten befejezte a beszédét Mózessel a Sínai-hegyen, átadta neki a szövetség két tábláját, az Isten ujjával írt kőtáblákat."

2Mózes 34:27 "Jehova még ezt mondta Mózesnek: „Írd le ezeket a szavakat, mert ezekkel a szavakkal összhangban szövetséget kötök veled és Izraellel.”

Jeremiás 30:1 "Jehova így szólt Jeremiáshoz: 2 „Ezt mondja Jehova, Izrael Istene: »Írd le egy könyvbe mindazokat a szavakat, amelyeket mondok neked.

Ez csal éppen izelítő abból, ahogyan a Biblia megerősíti azt, hogy ami ott le van írva, az Isten Szava.

A kérdés inkább az, elhiszed-e azt, hogy pl, az idézett Mózes, vagy Jeremeiás, de a többi bibliai íó is,"úgy színezték ki ahogy csak akarták."?? Szerinted Isten olyan embereket választott a szava megírására, akiket nem tartott erre méltónak/képesnek?

2018. nov. 14. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!