Isten aki jónak és rossznak tudója, ő teremtette a rosszat, belőle fakad, vagy csak később tanulta meg?
3 Lehetőség van.
- Isten azat akarja, hogy a világban legyen gonosz és szenvedés.
- A gonosz Istentől egy független erő, amin nincs hatalma Istennek
- Az én magyarázatom, hogy magából a szabad akaratból adódik a lehetősége.
"Hogy mi van?
Ajjaj?"
Gondold végig logikusan! Ha Isten létrehoz valamit amitől aztán tilt, minek hozta létre egyáltalán? Ez gyakorlarilag azt jelenti hogy a saját alkotásától kell óvnia a saját teremtményeit, ez igen komoly hiba egy jó világhoz képest, és kimeríti a rossz fogalmát.
Inkább ott ne legyen, mint sehol. Van olyan vallás ami szerint már most bábok vagyunk.
Szerintem amúgy van szabad akarat. Ezért sem értem, hogy miért ne lehetne bűn vagy újabb lázadás.
Gépként nincs értelme élni. Vagy minden rosszért a tervező felel és az életével kell fizetni érte.
A rossz a jó hiánya, tehát nem lehet teremteni. Ahogy a sötétség a fény hiánya.
A kérdés sok ellentmondást tartalmaz
"A rossz a jó hiánya, tehát nem lehet teremteni. Ahogy a sötétség a fény hiánya."
Kár hogy ennyire nem érted a lényeget!
A rossz nem a jó hiánya! A jó hiánya a semlegesség. Attól hogy valami nem jó, még nem lesz rossz, ahhoz el kell romlania.
Ha nem teszel jót, az nem jelenti ezt hogy rosszat teszel!!!!
Ha nem adsz a koldusnak pénzt, akkor közömbös, semleges vagy. Rossz akkor leszel ha bele is rúgsz!!!
A te válaszod példája (fény és sötétség) 0-tól + végtelenig terjedő rendszer ami nem tudja kezelni a negatív számokat. A rossz pedig abban a tartományban értelmezhető csak.
Mondá a kígyó: "Isten jól tudja, hogy amely napon abból esztek, szemetek felnyílik, olyanok lesztek, mint az istenek, akik ismerik a jót és a rosszat.”
Azután így szólt az Úristen: „Lám, az ember olyan lett, mint egy közülünk, ismer jót és rosszat."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!