Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Istennek mi szüksége van...

Istennek mi szüksége van tiltásokat megfogalmazni?

Figyelt kérdés
Elvégre ha valamit nem akar hogy történjen, logikusan olyan világot teremthetne ahol eleve nem létezik az amit ő nem akar. Szóval mi értelme volt megteremtenie mindenféle rosszat, majd aztán tiltani őket? Miért nem teremtett egy jó világot, ahol ugye nincs kit tiltani mert eleve csak jó létezik?
2018. okt. 21. 14:53
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
25%

20 ?? - csapdákat észlel és az Abszolútumot egy fotelben ülő gyakorizónak képzeli. Van baja elég.

Én meg segíteni szoktam, ahol tudok. Az előző hsz-kel is azt próbáltam, de az nem segített.

2018. okt. 21. 18:28
 22/27 A kérdező kommentje:
Miért, talán az nem csapda, hogy ha elkövetek egy óriási baklövést, ami aztán rád veszélyt jelent, ha pedig tényleg veszélybe kerülsz az én baklövésem miatt, akkor még téged vonlak felelősségre?
2018. okt. 21. 18:37
 23/27 anonim ***** válasza:
25%

Konkrétan, mi bánt, kérdező?

/én nem érzem az Abszolútumtól csapdában magam. Ha egy ember csapdát állít és én beleesem - az baj. És ha emiatt engem vonnak felelősségre, megpróbálom megvédeni magam.

Az pedig vagy sikerül, vagy nem.

Szókratésznek pl. nem sikerült, halára ítélték. És mit mondott, mielőtt átlépett a halál kapuján?

"Én halni indulok, ti élni: de hogy kettőnk közül melyik megy jobb sors elé, az mindenki előtt rejtve van, kivéve az istent."

2018. okt. 21. 18:44
 24/27 A kérdező kommentje:
Legfeljebb az bánt hogy feltettem egy kérdést, és válasz helyett üres szócséplést kapok...
2018. okt. 21. 18:47
 25/27 anonim ***** válasza:
38%
- oké, nem írok akkor többet, hogy ne pazaroljam az idődet. Mi jót olvasol?
2018. okt. 21. 18:48
 26/27 anonim ***** válasza:
72%

"válasz helyett üres szócséplést kapok..."

Sajnos ez a vallás így 2...4000 év távlatából ennyire képes.

Igaz, a többi se tud többet.

Lassan ideje felnőni, ha ennél többet szeretnél.

2018. okt. 22. 15:25
 27/27 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#25 utani valaszokat nem olvastam

#Kerdezo

Isten Életet teremtett, es ezt Tökeletes ÖrökÉletnek szánja

a szabadakarat a valasztasrol szol, egytelen teremtmenyét sem kényszeriti bele az Életben maradasra, se a Tökéletes ÖrökÉletre, de ezt tartja Jónak, Helyesnek - ugyerzed a Teremtö ebben téved, hazudik?

epp ezert valaszthatod a Szenvedést es a Halált

mindenki mas valaszthassa ugyanugy, minden teremtmenynek szabadakarata van ezert egymasra hatnak joval vagy rosszal

mi a problemad? szemére veted Istennek hogy teremtett egy atmeneti ideiglenes evilagot ahol szabadon valaszthatnak a teremtmenyek akarjak-e az Örök Boldogsagot vagy sem?

miert veted szemére? mert te nem akarod ezt, es mar a mostani rovid eleted sem? miert nem? (es azt nem tudod megerteni hogy ezt csak eleted megtapasztalasa altal tudtad eldonteni?) milyen bajod van belole? halalod utan a halal var (ha az eltet megtagadod), vagy feltetelezed szenvedes var? es lehet orokke tarto szenvedes? es ha igen, miert nem tartod Igazsagosnak? Istent igazsagtalannak feltetelezed?

vagy azt hogy valami/valaki mas fog belekenyszeriteni (igazsagtalanul!) halalod utan ebbe? ettol senki nem fog megvedeni ha Istent nem letezonek tartod, akkor bizony kinozni fog valami entitas sokáig vagy örökké, ebbe nincs beleszolasod

Tehat erted a problemat a kerdeseddel nem? miert veted szemere Istennek evilag létezését? ahol a bun jelen van az emberi ostobasag miatt, mivel sok bunt helyesnek jonak itelnek sokan ("ugy tapasztaltak")

"inkabb ne lenne" (az elet(ed)) - de van! tehat ha okot keresel Istentol elfordulasra akkor ebben te megtalaltad, mas nem keres ra okot, megis elfordul Töle

viszont egy Hivönek boven elegendo ok Isten tokeletes ÖrokElet felajanalasa

Isten "ingyen" teremtett minket, es "ingyen" ajanlja fel az örok boldogsagot ("ingyen": önzetlenül)

amit szabadon valaszthatsz

tagad meg, utasits el (vissza), ha szamodra nem jo valasztas

ennyire egyszeru, mi van ebben erthetetlen szamodra?

pontosan: Isten azt sem gatolja hogy káromold, hogy lazadozz ellene, harcolj ellene

mindezt a te boldogsagodert, hiszen azert teszed mert jo neked

vagy nem jo? akkor miert teszed?

orokke fenttarthatod a magyarazhatatlansagot magadnak, szoval ebben nincs semmi "érved"

ellenben Isten nem-létére gondolsz? azzal hogy magyaraztad meg (a problemakat)? szemelytelen materia van csak es kesz? ami sors es veletlen kevereke szerint mukodik es nincs szabadakarat, nincs jo meg rossz, nincs valodi-élet, csak mi hatarozzuk meg (annak)

tegy igy ha ettol vagy boldog

ezt jelenti a igazi szabadakarat, epp ezt hogy teljes eleve elrendelest is kepesek beleleatni, raeroszakolni (meg van erre is a szabadsagjoguk a teremtmenyeknek)

(Isteni Tanitasok (tiltas fogalom felfogas felrevezeto lehet sokaknak mint neked) epp ezekre vonatkoznak arra hogyan lehet Boldog Eletunk mar evilagon is, hogy izelitöt kapjunk arrol milyen lehet a TulVilagi Tokeletes OrokElet, es arra hogyha nem tartsuk be akkor milyen a szenvedes es emellett a halalt is megtapasztaljuk, az elmullast, pusztulast - azt amire vágytunk: a jo es rossz ismeretét megtapsztaljuk onmagunkon, hogy miert is jo ami jo, es miert is rossz ami rossz - igy eldonthetjuk relativ, viszonylagos-e - es hogy ez alapjan mit valasztunk hogy ezt "ugyesen" (?) eldontottuk onmagunkban)

Xy4

2018. okt. 24. 11:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!