Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Angolul hogyan lehet ezt jól...

Angolul hogyan lehet ezt jól megfogalmazni? Engedje meg, hogy bemutassam városunkat. Elkezdtem, de .

Figyelt kérdés
Allow me to present you our town Tata that has been provided place for several events, including the renowned local festival called ‘Water,Music,Flower Festival’.
2017. szept. 7. 15:01
 1/4 anonim ***** válasza:
Let me present/show you our town, Tata that hosts/organizes several events...
2017. szept. 7. 15:06
 2/4 A kérdező kommentje:

Illetve még két kérdés,hogy ilyenkor,mint a fesztivál nevénél is , nem kell odaírni a magyar megfelelőt?

A másik,hogy ha oda akarom írni,akkor azt hogyan szokás?

2017. szept. 7. 15:08
 3/4 Vree ***** válasza:

Allow jobb

A Let is helyes de én biztosan nem cserélném le, az Allow me megfelelőbb.

A Let egy elenyésző árnyalattal informálisabb.

"has been provided"-> indolokatlan a szenvedő be++ed használata, ha a város az alany (helyül szolgál, helyet ad, helyet szolgáltat; nem "helyül van szolgáltatva/helyül van adva (valaki más által)")

A többi helyes.

Ha arra keresel jó kifejezést, hogy "(eseménynek) helyt ad/helyszínül szolgál", a leggyakoribb kifejezések szerintem:

to house (mint ige) an event

to accommodate

to give place to

to give room to

to hold

Nem vagyok 100%ig biztos ezek gyakoriságában, de nem jut eszembe jobb alternatíva itt és most.

Hogy feltünteted-e a magyar nevet, az nyilván attól függ, hogy kinek írod milyen céllal; én ebben az esetben biztosan feltüntetném a magyar nevet is, hiszen az angol név alapján nem fogják az idelátogatók megtalálni, amikor csak magyarul lesz feltüntetve.

Mondjuk így:

"Virágünnep" ("Music Festival")

Tehát utána zárójelben feltüntetve a fordítás (ha lenne dőlt betű, azt is használatba venném :D).

2017. szept. 7. 19:03
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszik!
2017. szept. 7. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!