A krisna vallás tényleg a cigánysághoz kapcsolható?
Figyelt kérdés
2018. okt. 2. 08:17
1/6 anonim válasza:
Mármint milyen tekintetben?
A cigányok Indiából származnak.
De mire ideértek, a népből és a vallásból sem sok maradt... erős ám a keveredés mindenhol.
2/6 anonim válasza:
Az égvilágon semmi köze a cigánysághoz. A krisna egy hindu és buddhista alapokból kialakult pár évtizede létező vallás ami még csak nem is Indiába alakult ki.
A cigányság meg Indiából származik de már sok évszázada nem ott élnek.
3/6 anonim válasza:
De Magyarországon sok roma krisnas. Vagyis Somogyban van is ilyen, hogy krisna-völgy. Meg egy ilyen krisna-völgyi búcsú rendezvény egy cigány faluban, amikor voltam ott, legalábbis sokukat láttam indiai ruhában, pöttyök a fejükön stb. Nem rosszindulatbol írom, csak azt amit láttam.
4/6 Közveszélyes Kontár válasza:
hat mivel onan jottek sokan hasonlithatnak rajuk ha megsem azok
egy nyugati, europai ember sokmindenkit osszekever
de biztos vannak koztuk itteniek is...
5/6 anonim válasza:
A Krisna-tudat a hindu vaisnava-védánta irányzat bhakti-védántá ágának közkeletű önelnevezése. Kb 3-400 évre nyúlik vissza Indiában, magát a Hare Krisna mozgalmat 1966-ban alapították, szent könyve a Bhagavad-gítá. A cigánysághoz annyi köze van, hogy - akár csak a buddhizmus - egyenlőség alapú és szociális filozófiája szimpatikus a szegény, társadalomból kirekesztett emberek körében. Indiában a legnépszerűbb a buddhizmus, különösen a dalitok (érinthetetlenek kaszton kívüliek) körében, Magyarországon a buddhizmus és a krisna-tudat. Ennek ellenére a hazai cigányság kb 90%-a katolikus keresztény (bár nem feltétlenül jár templomba).
6/6 anonim válasza:
Néprajzkutatók szerint a cigányság többségi vallása a római katolikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!