Bevalljátok, hogy nem hisztek Istenben? Természetesen korlátolt emberek társaságára gondolok, mert értelmes emberek közt ez nem lehet gond.
Köszönöm a válaszokat! Mindenkinek ment a zöld.
(ezzel nem lezárni akarom, jöhetnek még válaszok)
14-es:
Az utolsó kérdéseddel kezdem, mert ez egyszerűbb. Nem tudom, korlátolt vagyok-e, mert a korlátolt ember ezt nem tudja magáról. Majd mások megmondják. Aki egyszerűen csak gyenge szellemi képességű, az esetleg tudhatja magáról.
Korlátolt ember általában nem képes más szempontokat, helyzeteket figyelembe venni, csak a sajátját. Épp ezért csak a saját véleménye lehet helyes. Ez így túl általános, úgyhogy nézzünk néhány példát.
Rendszeresen ajándékoz italt olyannak, aki nem iszik alkoholt.
Másnak a diétája csakis valami kényeskedés lehet. Egyébként is, mi az a gasztroenterológus, ez megint csak valami divathóbort lehet.
Csak ő tudja, hogy belvárosban vagy falun kell-e élni.
Csak az ő autómárkáját kellene venni mindenkinek.
Nyaralni csak az ő ízlése szerint érdemes.
Egyelőre ennyi jut eszembe, a példákat két emberről hoztam, de átfedések is vannak benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!