Miért van szüksége erre Istennek?
Nem akarja, hogy dicsőissék, azt "akarja", hogy a lehető legjobban legyünk.
Nem szab semmit sem.
Nem tudom, ezeket honnan veszed.
Na most van nagyon sok szabály amit az emberek találtak ki isten nevével!!! Nem lehet tudni hogy most pl a szentek közül is ki votl az aki nem saját malmára vagy saját meglátása szerint hozta volna e az ítéletet! Mert ha isten annyira akar szabályozni minket akkor ő maga is le jöhetne és meg mondhatná hogy mi legyen....
De mivel ahogy írtad isten egy abszolut tökéletes maga a világegyetem mivel magából (az erejéből) teremtette) az embert pedig képmására (vagyis inkabb az ön-tudatot hogy fel fogjunk a világot?)
Dicsőség nem kell neki abban biztos vagyok! Azonban olyan szabályok amik tényleg jok! Pl ne karositsd a környezeted, az ember társaid (max önvédelemből) ne lopj ne csalj ne hazudj! Ne légy qurva-hímringyó, ne a földi javak kísértsenek (alkoholizmus, drogfuggosseg, szex függőség, perverziok, pénz) segits másoknak, tégy jót, legy kitartó, szorgalmas, becsületes, próbáld meg mindig a helyes utat járni, de tudj pihenni az is meg van írva, stb
Ugy gondolom ezek mind ésszerű logikus szabályok amik segítik a társadalmat a gazdaságot és az egyént is!
Az viszont más hogy megteremtette a gonoszt aki majd hogy nem egyenlő fél vele ez nagyon érdekes... ráadásul ez a gonosz lázadó adta az igazi szabadságot de egyben a sok rosszat is az embereknek...?!
Persze ez mar az Ábrahám vallások története....
#44 "Komolyan, te melyik elmegyógyintézetből írsz?"
#Kerdezo #tgt
hasonlot toled akartam kerdezni azt hogy "Milyen foku ert.fogy. vagy?"
igazabol azt sem tudod (te!) hogy mit akarsz, viszont ami "legyen" az mindenkeppen rossz legyen neked(!) es masoknak
Mi koze van akkor Istennek "ehhez"? te egy mese Istenben hiszel(?!)
nem pedig abban aki Testé lett ertunk
mint mar par kerdesnel kerdeztem hogy akarod letrehozni az ateizmus es teizmus fuziojat?
ha sikerul akkor vegulis az irracionalist megvalositottad, tapasztalhatova tetted
de igy a termeszetfeletti Atya Isten-ben es Jezusban is hihetsz
a fuzio(!) nem azt jelenti hogy kizarolag ateizmusra alapozol de megis Istent hajtogatod...
Xy4
48., ne kelljen áldozatot hozni.
Amugy főleg a 45% miatt irom: szentszellem te démon.
A démonok között is a legalávalóbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!