Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van szüksége erre Istennek?

Tgt kérdése:

Miért van szüksége erre Istennek?

Figyelt kérdés
Ha Isten mindenható, tökéletes és önmagában teljes, nincsenek szükségletei, semmi nem hiányzik neki, mivel ő minden, akkor mégis miért van szüksége arra, hogy az emberek dicsőítsék őt, és miért akarja megszabni, hogy ezt hogyan tegyék?

2018. aug. 29. 17:42
1 2 3 4 5 6
 51/57 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
2019. szept. 3. 12:38
 52/57 anonim ***** válasza:

Nem akarja, hogy dicsőissék, azt "akarja", hogy a lehető legjobban legyünk.

Nem szab semmit sem.

Nem tudom, ezeket honnan veszed.

2019. szept. 3. 13:03
 53/57 anonim ***** válasza:

Na most van nagyon sok szabály amit az emberek találtak ki isten nevével!!! Nem lehet tudni hogy most pl a szentek közül is ki votl az aki nem saját malmára vagy saját meglátása szerint hozta volna e az ítéletet! Mert ha isten annyira akar szabályozni minket akkor ő maga is le jöhetne és meg mondhatná hogy mi legyen....

De mivel ahogy írtad isten egy abszolut tökéletes maga a világegyetem mivel magából (az erejéből) teremtette) az embert pedig képmására (vagyis inkabb az ön-tudatot hogy fel fogjunk a világot?)

Dicsőség nem kell neki abban biztos vagyok! Azonban olyan szabályok amik tényleg jok! Pl ne karositsd a környezeted, az ember társaid (max önvédelemből) ne lopj ne csalj ne hazudj! Ne légy qurva-hímringyó, ne a földi javak kísértsenek (alkoholizmus, drogfuggosseg, szex függőség, perverziok, pénz) segits másoknak, tégy jót, legy kitartó, szorgalmas, becsületes, próbáld meg mindig a helyes utat járni, de tudj pihenni az is meg van írva, stb

Ugy gondolom ezek mind ésszerű logikus szabályok amik segítik a társadalmat a gazdaságot és az egyént is!

Az viszont más hogy megteremtette a gonoszt aki majd hogy nem egyenlő fél vele ez nagyon érdekes... ráadásul ez a gonosz lázadó adta az igazi szabadságot de egyben a sok rosszat is az embereknek...?!

Persze ez mar az Ábrahám vallások története....

2019. szept. 3. 17:14
 54/57 A kérdező kommentje:
Red Vixen: A te Istened ilyen jófej? Mutass be neki légyszi. :)
2019. szept. 3. 17:53
 55/57 anonim ***** válasza:
58%
1.parancsolat: Uradat, Istenedet imádd, és csak neki szolgálj! Tehát parancsba adta, hogy imáddjuk. Szerintem parancsra nem lehet szeretni senkit, azt mindig ki kell érdemelni. Nagyon nem érezném jól magam, ha a családom csak azért szeretne, mert ezt parancsolom nekik.
2019. szept. 3. 18:14
 56/57 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

#44 "Komolyan, te melyik elmegyógyintézetből írsz?"

#Kerdezo #tgt

hasonlot toled akartam kerdezni azt hogy "Milyen foku ert.fogy. vagy?"

igazabol azt sem tudod (te!) hogy mit akarsz, viszont ami "legyen" az mindenkeppen rossz legyen neked(!) es masoknak

Mi koze van akkor Istennek "ehhez"? te egy mese Istenben hiszel(?!)

nem pedig abban aki Testé lett ertunk

mint mar par kerdesnel kerdeztem hogy akarod letrehozni az ateizmus es teizmus fuziojat?

ha sikerul akkor vegulis az irracionalist megvalositottad, tapasztalhatova tetted

de igy a termeszetfeletti Atya Isten-ben es Jezusban is hihetsz

a fuzio(!) nem azt jelenti hogy kizarolag ateizmusra alapozol de megis Istent hajtogatod...

Xy4

2019. szept. 4. 06:53
 57/57 anonim ***** válasza:

48., ne kelljen áldozatot hozni.

Amugy főleg a 45% miatt irom: szentszellem te démon.

A démonok között is a legalávalóbb.

2019. szept. 4. 10:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!