A keresztény vallásúak miért nem akarják a saját kezükbe venni az életük irányítását?
"Vagyis minden felnőtt ember saját magától tudja,mit jelent jót vagy rosszat tenni" SAJÁT MAGUKTÓL.
Ha mindenki saját magától tudja akkor miért kell Isten-re hagyatkozniuk? azt is tudják,hogy mi a bűn,mert a bűn felé hajlanak,tehát tudják mi az.és mégsem képesek önállóan eldönteni,hogy mit válasszanak? mert ugye azt írod, a keresztényeknek Isten-re kell bízniuk magukat.tehát akkor mégsem tudnak sokat maguktól a jóról és a rosszról mert a vallás táplálja beléjük a definíciókat erről a két fogalomról.
számomra zavaros a válaszod és ellentmondásos.
"Tehát te mindent tudsz az Isten-ről és a Sátán-ról..te mindent tudsz az életről..értem már..hiszen neked megmondták mások...és ennél nincs nagyszerűbb dolog a világon....hát ebben rejlik a lényeg...értem.Na pontosan ezért nem vallom én magam kereszténynek."
--------------------------------------------------------
Most kifogtál magadon, mivel én kialakítottam egy életfilozófiát, és már ennél sokkal bonyolultabb kérdéseken is gondolkodtam. Ez azt jelenti, hogy nekem van egy olys'miféle rendellenességem, hogyha nem csinálok semmit, csak Istenről gondolkodok. Talán túl sokat is. Az igazi hit pedig nem a "mások ezt mondták" elven működik, hanem vannak olyan emberek, amelyek szubjektív meggyőződés alapján, és nem a tüzes villák miatt Isten felé hajlanak. Tudod, létezik olyan nekünk, hogy Lélek. Ez egy olyan dolog, amelytől olyan megtapasztalások keletkeznek, amely hirtelen, indokolatlan, s ha van hited, akkor innentől vagy nem-ateista.
Tudom, pontosan mire gondolsz, belegondoltál abba, hogy te milyen kicsi vagy a világhoz képest, és tudásunk mennyire véges, ezért az életet élvezni kell, amíg meg nem halunk. Én is pont erre gondoltam.
De 2 évvel rá, olyan tapasztalásokon estem keresztül, amely nekem megcáfolatlan. És így "süllyedtem le" arra szintre, hogy higgyek Istenben és a sátánban.
És tudod mi volt az? Élveztem az életemet, de még korán megmutatkozott a természetes következménye, hogy a földhözragadtság pusztít, és akaratlanul, tehetetlenül a sátán mellé szegődtem. A sátán szinte minden cselekedetem konzekvenciája volt. Most, hogy Jézushoz szegődtem, még többet kísért, még többet pusztít, de saját bukását éli meg vele, mert még jobban növeli bennem a hitet.
Vagyis próbálok Jézus szerint élni, és a templom az istenimádásra végett szeretnék menni. A Biblia pedig minden hívőnek aktuális.
És az is fals a megállapításod, hogy azt hiszed, ezzel leegyszerűsítem az életemet. Nem, pontosan ellentétben, csak Istennel való kapcsolatomat növelem, és egy felekezet tagja nem vagyok.
Ha nem akarsz hinni, ne akarj.
Szia!
Sajnálom, hogy a válaszomat zavarosnak és ellentmondásosnak találod. Akkor nekifutok mégegyszer.
Nem a választással van a gond, aki felismeri a bűnt, és annak következményeit megtapasztalja, az valószínű, hogy vágyakozni fog arra, hogy a jót cselekedje, de találkozni fog azzal a törvényszerűséggel, hogy szeretné a jót cselekedni, de nem tudja, mert a bűn által megrontott emberi természetes rabul adja a bűnnek, a természetes önzése miatt képtelen a jót cselekedni, amit szíve szerint választana. Ezért van segítsége az embernek Istenre.
Üdv. Péter
19:00 azt hiszem értem mire gondolsz.
Péter sajnos a válaszodat túlbonyolított vallásos sablonszövegnek látom,csak éppen jól van tálalva.köszönöm a válaszokat!
Szia!
Tőmondatokban leegyszerűsítve... ;-)
Adott egy ember.
A cselekedeteinek következményei alapján megtapasztalja mi a jó és mi a rossz.
Elhatározza, hogy a jót akarja tenni, a rosszat pedig nem.
Rádöbben, hogy hiába akarja a jót tenni, nem tudja, mert a rossz cselekvése szokás és hajlam szinten jelen van az életében.
Ebben tud Isten segíteni.
Üdv. Péter
Titusz 2:10-14-"a mi Megmentőnknek, Istennek a tanítását ékesítsék mindenben.
Mert az Isten ki nem érdemelt kedvessége, amely megmentést hoz mindenfajta embernek, nyilvánvalóvá lett, arra oktatva bennünket, hogy mondjunk nemet az istentelenségnek és a világias kívánságoknak, s józan gondolkodással, igazságossággal és Isten iránti odaadással éljünk e jelenlegi világrendszer közepette, mialatt várjuk a boldog reménységet és a nagy Istennek és a mi Megmentőnknek, Krisztus Jézusnak a dicsőséges nyilvánvalóvá válását,aki önmagát adta értünk, hogy megszabadítson minket mindenfajta törvénytelenségtől, s megtisztítson magának egy népet, amely az ő tulajdon népe, s amely jó cselekedetekben buzgó."
"az ő tulajdon népe"
"amely jó cselekedetekben buzgó"
(Máté 28:19, 20-". És íme, én veletek vagyok minden napon a világrendszer befejezéséig.”)
Máté 24:14-->Te tudod ,hogy kik teljesítik ezt a próféciát?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!