A keresztény vallásúak miért nem akarják a saját kezükbe venni az életük irányítását?
A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:36
Saját gondolataid is vannak, vagy csak mindenhova bemásolod ezt, mert megtetszett?
Ezek szerint az ideális állam Észak-Korea.Deklaráltan ateista állam, ott az ateizmus "államvallás". Valóságos földi paradicsom lehet.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Az ateisták nem tudnak, vagy nem akarnak különbséget tenni hit és hiszékenység között?
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__8..
"A kérdező kommentje:
de azt,hogy mit tartotok jónak meg rossznak azt a bibliából veszitek,és az alapján döntitek el mit tegyetek meg mit nem tehát ha jobban belegondoltok nem a saját döntésetek szerint éltek nem?"
A kérdező kommentje:
keresztény tanításokat nem kötelező követni, a büntetőtörvényre viszont rá vagy utalva,hogy figyelembe vedd.
A kérdező komolyan azt gondolja, hogy a saját döntése szerint él?
Igazi észak-koreai IQ-zseni
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskri..
Mi, keresztények a saját kezünkbe véve életünket úgy döntöttünk, hogy életünket azokat az elvek szerint éljük, amiket a kereszténység megkövetel. A büntető törvénykönyvtől függetlenül. Ha például az állna a törvényekben, hogy az emberek egy csoportját, akik nem követtek el semmit, el kell üldözni, ki kell irtani, akkor nekünk nem lenne szabad ezt tennünk, sőt, védenünk kellene ezeket az embereket. A törvény szerint ezzel bűnt követnénk el, de a keresztény erkölcs szerint akkor követnénk el bűnt, ha engedelmeskednénk a törvénynek.
Az, hogy felajánljuk magunkat Istennek, még nem mentesít a saját életünkre szóló döntések alól. Sőt, szabadabbnak érezzük magunkat, mint az önfelajánlás előtt.
A Sátánnal s Istennel ne foglalkozz, amíg nem tudsz mindent róla.
A keresztény vallás szerint e kettő közül lehet választani, mindig egy relatív eseménynél.
Az élet Isten nélkül nincs értelme. Nincs. Az Élet, és a dolgok létezése egy abszolút létezőtől ered, amely a lélek egyetlen leírható tulajdonsága. Ő adta az embernek az életet, a bűn pedig az öngyilkosság lelki formája. Az életnek csak is Krisztus által van értelme, a léleknek kell az embert vezetnie, hogy az újrateremtett tökéletes világ, ami az élet, és ennek a kis rövid szakasznak az értelme, hogy Krisztus urunk alatt boldogok legyünk. Ezt valójában egy igen idős ember értheti meg, természetesen az életerős embernek ez felfoghatatlan.
Szia!
Nagyon érdekes a kérdésed...
Először is szeretném megkérdezni, hogy miből vontad le ezt a következtetést? Mert nagyon az a gyanúm, hogy beszélgettél valakivel, aki ezeket mondta neked, és ebből levontál egy következtetést az összes keresztényre nézve.
Abban az esetben ugyanis, ha a kezedbe vetted volna a Bibliát - ami a kereszténység alapja - és elolvastad volna az első három oldalát, magad is meggyőződhettél volna ennek az állításnak a képtelen voltáról. Ott ugyanis pontosan arról van szó, hogy az ember azért esett bűnbe, mert evett a jó és rossz tudásának fájáról! Vagyis minden felnőtt ember saját magától tudja, hogy mit jelent jót vagy rosszat tenni.
Ezek alapján azt kell mondanom, hogy sokkal szánalmasabb az, mikor valamiről úgy mondunk véleményt, hogy nem győztődünk meg annak igazságtartalmáról...
Még egy gondolat. A keresztények azért nem akarják kezükbe venni az életük irányítását, mert meggyőződtek róla, hogy természetük szerint a rosszra hajlanak, így a saját kezükbe vett irányítás alapján az életük rossz irányba fog haladni, mert önző természetük erre viszi őket. Aki azonban ezt belátja, és Istennek adja meg a bizalmat élete irányítása felett, az tapasztalja, hogy képessé válik a jó cselekvésére, Isten le tudja győzni benne a rosszat, és ezáltal boldog és kiegyensúlyozott, valamit teljes életet tud élni.
Üdv. Péter
20:26 nem vagyok Észak kóreai iq zseni,és ateista sem vagyok.nem tudom ezt honnan vetted,mert én semmi ilyesmit nem állítottam! meg fogsz lepődni én Isten-ben hiszek,csak nem a keresztény Isten-ben.
egyébként mindenkit manipulál valami bizonyos szinten és teljes mértékig senki sem szabad mert mindenki függ valamitől ezt elismerem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!