Arra gondolok, amikor gyülekezet osztáskor a nagymama az egyik, a gyerekek, unokák a másik gyülekezetbe lettek osztva. A tanúság az volt, hogy ha ésszerűtlennek tűnő intézkedéseket hoznak a vezetők, akkor is vakon engedelmeskedni kell. Nem gondolkodtok el ezen egy kicsit? Jézus soha nem kérne hülyeségeket....
2018. júl. 24. 11:16
1/4 anonim válasza:
Azt szólóm, hogy vannak akik még nem voltak kongresszuson. Mint ahogy a mi körzetünkben is augusztusban lesz. Ezért ezt nem verjük nagydobra, meghagyjuk meglepetésnek azoknak, akiknek ezután lesz.
Mi becsületesen betartjuk, hogy nem nézzük meg ha még nem voltunk. Ha valaki nem tudja ezt a picit betartani, a nagyobbat hogyan tudja megállni.
Ezért kérlek, hogy ne haragudj, de erről nem nyilatkozunk, illetve Én nem tudok nyilatkozni, mert még nem láttam. Majd szeptemberben tedd fel a kérdést, és akkor válaszolok.
2018. júl. 24. 11:47
2/4 Novist válasza:
Én már sok mindenen elgondolkodtam, a szervezetben folyó dolgokról és ezért 6 éve kiléptem a szervezetből. A hű és értelmes rabszolga, más néven a Vezető Testület arra kapott megbízást Jézustól, hogy kellő időben kiossza a szellemi eledelt. De mit tapasztalunk? Sorozatosan változtatgatják a tanításokat, és azt is elismerték, hogy nem kellő időben osztották ki a megfelelő szellemi eledelt, és ezért van szükség kiigazításokra. A kérdés az, vajon Krisztus, a gyülekezet feje, mit gondol róla. Méltók lesznek a mennyei életre? Hiszen több mint 8 000 000 tanút vezetnek félre és a prédikálás által további milliókat! Vajon az ilyen vezetőknek nem kellene e lemondaniuk.
2018. júl. 24. 19:27
3/4 anonim válasza:
"Vajon az ilyen vezetőknek nem kellene e lemondaniuk."
Valóban, illene. De őszintén, milyen változást várnál akkor, ha lemondanak? Lényegében ez az egyetlen felekezet, ami nem csak azt ismeri el, hogy lehetnek hibák, hanem azt is, hogy vannak tévedések hitnézeteikben, hiszen folyamatosan változtatják.
Egy olyan felekezetnél, ahol ennyire mélyen, a gyökereknél vannak alapvető tévedések, mit számít, ha lemond néhány vezető?
2018. júl. 24. 20:39
4/4 anonim válasza:
Az, hogy ki melyik gyülekezetbe járjon, az az alapján van eldöntve, hogy melyik gyülekezet területén lakik valaki. És ez ésszerű dolog. Sokkal ésszerűbb, mint az, hogy valaki a város másik végébe járjon gyülekezetbe, csak azért, mert van ott pár rokona. Időt és energiát lehet megtakarítani azzal, ha a közeli gyülekezetbe járunk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!