Isten által jött létre a gonosz?
Miért gondolod gonosznak? Szerinted a valláskritika rovat az vajon mire szolgál?
Szerintem ebben semmi gonoszság nincs, csak merő jóindulat az ateisták részéről, hogy ne hagyják teljesen elszállni a vallásosokat.
Nem mondom, a vallás rovatban felvetni kényes kérdéseket, az már lehet tolakodó, én magam oda is be szoktam ritkán kukkantani, de alig, alig szólok hozzá, mostanában előfordult, de általában inkább csak hümmögök, szerintem az inkább arra szolgál, hogy a vallásosak megbeszéljék azt, ami őket érdekli, ám ez a rovat pontosan a vallások furcsaságait, buktatóit, logikai és szerkezeti hibáit, anomáliáit hivatott megkeresni, rámutatva azokra, és kényszeríteni a hívőket, hogy ne maradjanak el a világ haladásától teljesen, több ezer éves, hm, egyszerű gondolatok és erkölcsi szabályok követésével, azokhoz tűzön, vízen át ragaszkodva.
Azért gondolkodni sem árt, az embernek esze is kell, hogy legyen, nem csak hite, mert én elismerem, hogy joguk van abba hinni, amiben csak akarnak, ha az általában nem közveszélyes.
A jó mellett léteznie kell a gonosznak is, ha nem így lenne az paradoxont eredményezne. Azaz ha a mennyben hiszel, akkor a pokolban is kell hogy higgyél. Bűn meg létezik napjainkban is.
Ezt a bibliás dolgot meg egyszerűen mitológiának tekintem, egy 2000 éves logikátlan történet, tele ellentmondásokkal pl Ádám 930 évet élt, míg Mózes már csak 120 at, pedig a történészek szerint akkoriban elég korán haltak az emberek.
A szcientológiát 1950-ben írta egy sci-fi író...ezt még meg is filmesítették egy sorozatban: Battlestar Galactika :). Ebből kiindulva a Bibliát is írhatta egy történet író csak valaki meglátta benne a anyagiakat.
Kicsit elkanyarodtam, de ami a lényeg az evolúcióval nem összeegyeztethető a vallás. Vagy hiszel benne vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!