Miért nem kérdőjelezik meg ezt a keresztények?
"Mivel Isten teremtett mindent, így a bűnt is, és a teremtés hat nap alatt lezajlott, így az éden kertjében már jelen volt a bűn. Tudom, ez sokakat sért, de ha Isten ezt állította magáról, akkor ki vagyok én, hogy ezt megkérdőjelezzem?"
Isten nem teremtett bünt,mert Istennek semilyen formában sincs közössége a bünnel.Aki mégis azt mondja hogy Isten teremtette a bünt az nem az igazat mondja.Olvasd csak el az 1Mózes 1.2.és a 3.fejezetét és meg fogod látni hogy Isten mindent amit teremtett az igen jó volt.Ő nem teremtett rossz dolgokat.
Az Éden kertjében soha nem volt jelen a bün mindaddig,amíg Ádám és Éva nem ettek a jó és a gonosz tudás fájáról.
1Mózes3/3De annak a fának gyümölcséből, mely a kertnek közepette van, azt mondá Isten: abból ne egyetek, azt meg se illessétek, hogy meg ne haljatok.
Isten előre megmondta Ádámnak és Évának hogy mi fog történni ha esznek a fa gyümölcséből.Bejött a halál az életükbe mind a szelemi halál mind a fizikai halál.Elvesztették a közösséget Istennel és el lettek parancsolva az Éden kertjéből.Az a gondoskodás amit az Éden kertjében megkaptak Istentől többé már nem volt.Maguknak kellett kezdeni valamit az életükkel,a megélhetésükkel.
Soha nem szabad egy igeversből következtetéseket levonni,hanem meg kell vizsgálni hogy a Biblia mond -e más igékben is olyan dolgot amit te állítasz.
Szóval Isten nem teremtett rosszat, de rossz tudás fáját azért igen, mert nem árt tudni valamiről, ami nincs.
Nem a rossz tudás fája volt hanem a jó és a gonosz tudás fája.
17
De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert amely napon eszel arról, bizony meghalsz.Mint ahogy írtam már előtted lévő bejegyzésben Ádám és Éva tisztában voltak vele,hogy nem ehetnek arról a fáról.Nem volt előlük eltitkolva hanem Isten egyenesen megmondta nekik hogy ha megteszitek ez fog történni.
De milyen gonosz?
Nincs utalás a Bibliában arra hogy miért lett az a fa odahelyezve az Éden kertjébe.Az embernek pedig nem kellett volna enni róla mert tiltott volt.
"Miért nem kérdőjelezik meg ezt a keresztények?"
Üdv! Amiket írtál, azokat egy keresztény is megkérdezi magától, de amit nem tudsz, hogy a Biblia és a keresztény teológia megmagyarázza ezeket. Szerintem utána kellene ezeknek nézned
Pl:
- nem a tudtuk nélkül
- Egy hétvége nem lett volna elég sok mindenre, és akkor azt mondtad volna, hogy egy hétvégére nem nagy kunszt nem bűnt elkövetni, stb... Rengeteg szempontot, miértet nem ismersz
- Érdemes lenne utánanézni a bibliai szövetségeknek is, és akkor megérthető, miért tűnik másnak ugyanaz az Isten
- Ne ölj: kevesen használják már ezeket a gyermekded indokokat, szerintem tudod te is, hogy mi a különbség egy halálraítélt kivégzése és egy rablógyilkosság közt...
- Isten maga a jó, a,lét, a szeretet, stb... Ha ezeket nem választod, akkor magadat okold, ha Isten kizár a létből, de nem fog kényszeríteni. HA nem szereted Istent, akkor a bűnt, a mocskot, a hazugságot, a szenvedést és a halált szereted, ezeket választod. Minek kényszerítsen az örökkévalóságban másra Isten?
Ezeknek nézz utána (ha valóban az igazságot keresed). Ha nem, akkor feleslegesen gépeltem. Most is Te döntöd el, hogy utánanézel-e a szükséges mélységben ezeknek a kérdéseknek, vagy megmaradsz a felületes/téves ismereteknél.
Én a helyedben mindent kizárnék és magam intézném Istennel a dolgokat. Csodálkozni fogsz, hogy mik fognak történni, ha kinyitod a szíved Isten felé
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!