Miért nem kérdőjelezik meg ezt a keresztények?
Kedves 10!
Az igazság nagyon kényelmetlen ezért sokakat sért is, a legegyszerűbb azt mondani, hogy agresszív a stílusom. Nem baj vállalom, én mellébeszélés nélkül kimondom amit gondolok és tudok, szeretem nevén nevezni a dolgokat. Van itt éppen elég mellébeszélő.
Kedves 8 és 9!
"Ne adjátok azt, ami szent, a kutyáknak, gyöngyeiteket se dobjátok a disznók elé, nehogy lábukkal megtiporják azokat, majd ellenetek fordulva széttépjenek titeket."
Segítségképpen az értelmezéshez: a kutya és a disznó itt nem állatot hanem bizonyos ember típust jelent. (Lehet, hogy épp a felfuvalkodott nagyképű okoskodókról van szó!?)
Előző:
Kedves 10!
"Az igazság nagyon kényelmetlen ezért sokakat sért is, a legegyszerűbb azt mondani, hogy agresszív a stílusom."
->Igazság? Az, hogy lehordasz másokat mindennek? Olvasd már el a római levél 12. fejezetét, hogy miként kellene viselkedned keresztényként!
"Nem baj vállalom, én mellébeszélés nélkül kimondom amit gondolok és tudok, szeretem nevén nevezni a dolgokat. Van itt éppen elég mellébeszélő."
>Hát pont ez az. Neked keresztényként tisztelettel kellene az emberekhez viszonyulni, és tudni kellene magad korlátozni (1Pt 2,17/a)
Javaslom, hogy olvasgasd még kicsit az Újszövetséget.
Még valami:
A 8-9. válaszolónak meg hibásan érvelsz. Az a kijelentés NEM arra vonatkozik, hogy Isten nem jelenti magát az embereknek, csupán arra, hogy a keresztény misszót ne folytassák ott, ahol nem kívánatos, ne beszéljenek teológiai dolgokról ott, ahol nem kíváncsiak rá.
előző!
Én ugyanezt javaslom neked is, te is forgasd még egy kicsit a Bibliát, akkor talán majd felébred benned is a vágy, hogy az engem való kioktatás és sértegetés helyett kiállj Isten mellett és a kérdezőnek felelj meg a provokációjára úgy, mintha Isten gyermeke volnál.
" egy bűn nélküli helyen"
Mivel Isten teremtett mindent, így a bűnt is, és a teremtés hat nap alatt lezajlott, így az éden kertjében már jelen volt a bűn. Tudom, ez sokakat sért, de ha Isten ezt állította magáról, akkor ki vagyok én, hogy ezt megkérdőjelezzem?
Ézs 45,7
Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!
"még nem voltak tisztában a jó és rossz mikéntjével"
Ne, ezt azért gondold át. Egy gyermek honnan tudja, hogy a konnektorba ne nyúljon? Van egy szülője, és megmondja neki. Nem kell ahhoz megtapasztalnia, hogy ez rossz. Nem lett nekik is megmondva, hogy ne egyél arról a fáról? Még a következmény is meg lett mondva, ahogy egy gyermeknek is, hogy ha konnektorba nyúl, meghal, pedig egy gyerek sem fogja fel, hogy mi az a halál, nem látott még olyat.
" miért ez a körítés mellé arról, hogy feláldozza egy hétvégéjét az emberek lelkéért?"
Mert nem egy hétvégéjét áldozta fel az emberek bűnéért. Jézus még halála előtt megbocsátott, és feltámasztott a halálból embereket, nem kellett ehhez meghalnia Jézusnak, hogy ezt megtehesse. Ez emberi kreálmány.
"Na jó, megszületik Jézus, lényegében a fia termékenyitette meg Máriát"
Mert Te egyenlőség jelet teszel Jézus és az ő atya, a mennyei Atya közé. Egyenlőek, ahogy a Fáraó és József egyenlőek voltak. De nem egy személy. Jézus leteszi azt a hatalmat, amit kapott az Atyától, mert nem egyszer kijelenti, hogy Ő ezt a hatalmat KAPTA! Még ha az embereknek ez nem is tetszik:
1Kor 15,28
Mikor pedig minden alája vettetett, akkor maga a Fiú is alávettetik annak, a ki neki mindent alávetett, hogy az Isten legyen minden mindenben.
" és ő az ószövetségi Istenhez képest szép dolgokról mesél és morális dolgokat tanít"
Ez azért nagyobb levegővételt érdemelne, mint amit én itt összefoglalok neked, de elöljáróban az ószövetségéi nép nem öldökölt random módon. Csak és kizárólag, akire Isten rámutatott. Nézd meg, hogy mit beszélt Ábrahámmal, amikor Ábrahám megkérdezi Kánaán földjén az urat, hogy a nemzedéke mikor tér oda:
1Móz 15,16
Csak a negyedik nemzedék tér meg ide; mert az Emoreusok gonoszsága még nem tölt be.
Tehát a nép hadjárata, hogy betegye a lábát Kánaán földjére egy ítélet volt, ahogy Szodoma esetében is.
"Máté 5:17-nél kihirdeti, hogy ő ezeket a törvényeket nem betiltani jött inkább betölteni"
Betölteni próféciát lehet. Törvényt betartani lehet legfeljebb. Viszont ezt megerősítendő:
Mt 5,18
Mert bizony mondom néktek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, a míg minden be nem teljesedik.
A törvény prófécia. Ez nehéz teológia, egyszerűbb azt mondani, hogy ezt tartsd be, ezt meg ne. A népnek be kellett bizonyos ünnepeket tartani. Jézus leölése napra pontosan egyezik a pászka ünnepével. Amikor a bárányt el kellett különíteni, aznap vonult Jézus be Jeruzsálembe. Stb, ha érdekel, gondolkozz, vagy vesd össze az ünnepeket, stb. A teremtés hat napja is prófécia, minden egyes nap egy korszak. A hetedik Jézussal való ezer éves nyugalom, ahogy a hetedik nap, a szombat nap is. A nép próféciát mutatott be, elkülönített, szent nép volt, profetikus nép.
"és ha nem hiszel benne, nem szereted akkor örökké szenvedhetsz, de ha imádod és követed akkor örök boldogság vár rád, ez aztán elképesztő feltétel nélküli szeretet, inkább képmutatás."
Nem teljesen, Jézus ítélete egyszerű, és nagyon nehéz is egyben. Ne ítélj, hogy ne ítéltess. Épp ez hangsúlyozódik a miatyánkba is. Bocsásd meg bűneinket, amiképpen mi is megbocsájtjuk az ellenünk vétkezőknek. Tehát hogy lesznek megbocsátva a bűneink? Ahogy mi is megbocsátjuk a másik bűnét. Hiába vagyok fain gyerek, ha nem bocsátok meg a másiknak, a legkisebb kis tévedésem is a fejemre lesz olvasva. Ha viszont megbocsátunk, a legnagyobb is el lesz törölve. Ez a teológia szintén sérti a képmutatók szívét, de ez legyen az ő bajuk.
"Én ugyanezt javaslom neked is, te is forgasd még egy kicsit a Bibliát, akkor talán majd felébred benned is a vágy, hogy az engem való kioktatás és sértegetés helyett kiállj Isten mellett és a kérdezőnek felelj meg a provokációjára úgy, mintha Isten gyermeke volnál."
>Bocsánatot kérek, ha megsértettelek.
A Bibliát meg már eleget olvastam.
"Mivel Isten teremtett mindent, így a bűnt is, és a teremtés hat nap alatt lezajlott, így az éden kertjében már jelen volt a bűn. Tudom, ez sokakat sért, de ha Isten ezt állította magáról, akkor ki vagyok én, hogy ezt megkérdőjelezzem?
Ézs 45,7
Ki a világosságot alkotom és a sötétséget teremtem, ki békességet szerzek és gonoszt teremtek; én vagyok az Úr, a ki mindezt cselekszem!"
Szóval létezett a bűn viszont mi nem lehettünk annak tudásának birtokában, csak azután kaptuk meg ezt a tudást miután ettünk a fáról és mégis felelősségre vont minket, ez cseppet sem igazságos egy szerető Istentől.
"Ne, ezt azért gondold át. Egy gyermek honnan tudja, hogy a konnektorba ne nyúljon? Van egy szülője, és megmondja neki. Nem kell ahhoz megtapasztalnia, hogy ez rossz. Nem lett nekik is megmondva, hogy ne egyél arról a fáról? Még a következmény is meg lett mondva, ahogy egy gyermeknek is, hogy ha konnektorba nyúl, meghal, pedig egy gyerek sem fogja fel, hogy mi az a halál, nem látott még olyat."
Mivel még nem volt meg jó és rossz tudása nem tudhatták, hogyha Isten azt mondja nem szabad és megteszik az rossz, nem szabadna, egyszerűen képtelenség lett volna ezt felfogni. Az olyan dolgokat, hogy szabályszegés, gyilkosság, engedetlenség mind viszonyítanunk kell egy mércéhez, ez a jó és a rossz mércéje, nem vagyunk engedetlenek mert tudjuk az rossz, segítünk másokon mert tudjuk az jó, ha nincs mihez viszonyítsuk az engedetlenséget az csak úgy lebeg értelmetlenül magába, nincs hozzá párosítva érték.
"Mert nem egy hétvégéjét áldozta fel az emberek bűnéért. Jézus még halála előtt megbocsátott, és feltámasztott a halálból embereket, nem kellett ehhez meghalnia Jézusnak, hogy ezt megtehesse. Ez emberi kreálmány."
Nem az van a bibliában, hogy értünk emberekért halt meg a mi lelki üdvünkért?
"Mert Te egyenlőség jelet teszel Jézus és az ő atya, a mennyei Atya közé. Egyenlőek, ahogy a Fáraó és József egyenlőek voltak. De nem egy személy. Jézus leteszi azt a hatalmat, amit kapott az Atyától, mert nem egyszer kijelenti, hogy Ő ezt a hatalmat KAPTA! Még ha az embereknek ez nem is tetszik"
A 4. századi Nikaia–konstantinápolyi hitvallás kihirdetésétől kezdve rendszerint az „Egy Isten, három személy” kifejezést értik Szentháromság alatt. 3 megjelenés, de ugyanaz az entitás.
"Ez azért nagyobb levegővételt érdemelne, mint amit én itt összefoglalok neked, de elöljáróban az ószövetségéi nép nem öldökölt random módon. Csak és kizárólag, akire Isten rámutatott. Nézd meg, hogy mit beszélt Ábrahámmal, amikor Ábrahám megkérdezi Kánaán földjén az urat, hogy a nemzedéke mikor tér oda:
1Móz 15,16
Csak a negyedik nemzedék tér meg ide; mert az Emoreusok gonoszsága még nem tölt be.
Tehát a nép hadjárata, hogy betegye a lábát Kánaán földjére egy ítélet volt, ahogy Szodoma esetében is."
És az nem gyilkosság ha csak random ölnek Isten szavára?
„A ki isteneknek áldozik, nem csupán az Úrnak, megölettessék.” (2 Móz. 22.20)
„Hat napon munkálkodjanak, a hetedik nap pedig a nyugodalomnak szombatja az Úrnak szentelt nap: valaki szombatnapon munkálkodik, megölettessék.” (2 Móz. 31.15)
"Mózes 5. könyve, a törvény summája 13:6-9
Ha testvéred, anyádnak a fia, vagy a saját fiad, leányod, kedvelt feleséged vagy testi-lelki jó barátod titokban így csábítgat: Menjünk és tiszteljünk más isteneket, akiket nem ismertél te sem, atyáid sem, azoknak a népeknek az istenei közül, akik körülötted vannak, akár közel, akár távol, a föld egyik végétől a föld másik végéig, ne engedj neki, és ne hallgass rá, ne szánd meg, ne kíméld és ne mentegesd azt, hanem öld meg irgalom nélkül! Te emelj rá először kezet, amikor kivégzik, és csak azután az egész nép!"
"Mózes 4. könyve, a nép megszámlálásáról 16:44 Az ÚR így beszélt Mózeshez: Húzódjatok félre ettől a közösségtől! Hadd semmisítsem meg őket egy pillanat alatt! Ők pedig arcra borultak. ... Tizennégyezer-hétszázan haltak meg a csapás miatt, azokon kívül, akik a Kórah dolga miatt haltak meg."
Hát elég jól látszodik, hogy ki teremtett kit a saját képmására.
"Nem teljesen, Jézus ítélete egyszerű, és nagyon nehéz is egyben. Ne ítélj, hogy ne ítéltess. Épp ez hangsúlyozódik a miatyánkba is. Bocsásd meg bűneinket, amiképpen mi is megbocsájtjuk az ellenünk vétkezőknek. Tehát hogy lesznek megbocsátva a bűneink? Ahogy mi is megbocsátjuk a másik bűnét. Hiába vagyok fain gyerek, ha nem bocsátok meg a másiknak, a legkisebb kis tévedésem is a fejemre lesz olvasva. Ha viszont megbocsátunk, a legnagyobb is el lesz törölve. Ez a teológia szintén sérti a képmutatók szívét, de ez legyen az ő bajuk."
Ezzel nem válaszoltál a konkrét levezetésre. Ha én nem akarok másnak megbocsájtani, nem akarok Istenben hinni és nem akarom a tanításait követni akkor örökkévalósáig szenvedni fogok, pedig ő kegyesnek, feltétel nélkül akár végtelenül is képes szeretni engem, legalábbis ezt mondja aztán hát nem úgy cselekszik.
"azt mondani, hogy agresszív a stílusom"
Mivel az is!
És ezzel az a baj, hogy Jézus pont az ellenkezőjét mondta!
Az még nem lenne ekkora baj, hogy nagyon-nagyon buta vagy. Ezt komolyan mondom: ezen még lehetne valahogyan javítani - tanítani, nevelni téged.
De ez a 100%-ig magabiztos, féktelen, pökhendi viselkedés, amit itt előadsz (már jó régen), az bizony nagyon nehezen javítható.
...ha egyáltalán valaha felmerül benned, hogy javíts rajta.
Még egyszer: Jézus NEM EZT MONDTA!
18
Nagyon örülök, hogy te velem ellentétben okos vagy és biztosan sokkal jobb is. Köszönöm az "építő" jellegű kritikát, majd igyekszem változni. Nyilván te nem csak okosabb és jobb vagy, mint én, de Istent is jobban szereted. Itt az alkalom, hogy bizonyságot tegyél mellette. Tudsz-e keresztényként érdemben hozzászólni a kérdező írásához? Vagy csak a stílusomat tudod kritizálni? Mentségemre szolgáljon, hogy sokakkal ellentétben engemet mélységesen felháborít és dühít amikor valaki gonosz dolgokat állít Istenről vagy megpróbál viccet csinál belőle. Te mit érzel amikor egy nem hívő gúnyolódik és provokál? Írd le légyszíves, mutasd meg hogyan kell szerinted válaszolni az ilyen fajta bejegyzésekre.
Miért nem kérdőjelezemmeg én mint keresztény?
Azért, mert veled és sokakkal ellentétben értem mi miért és, hogyan történt.
Ennyire egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!