Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jt-knél tényleg ilyen magas...

Jt-knél tényleg ilyen magas ez a szám?

Figyelt kérdés

Valahol azt olvastam itt gyakorin, hogy tanúknál 5-10x magasabb a suicid hajlam a világban mért átlaghoz képest. Ez azt jelentené, hogy 8,3 millió ember esetén az éves kísérletek száma 83 ezer és 166 ezer közé esik míg a végbement öngyilkosságok száma ennek a tized része.( 8300 és 16600 között)

Mennyiben állja meg a helyét ez a kijelentés?

2018. máj. 22. 09:37
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
29%

"valahol olvastam"

Én is valahol olvastam, hogy nem szabad ilyeneket kitalálni

2018. máj. 22. 09:46
 2/21 A kérdező kommentje:
Nem találtam ki, valaki tényleg ezt hozta fel az alapján pedig ez jött ki. Ami szerintem elég nonszensz. Ilyen esetben már mindenhol betiltás alatt lennének mint öngyilkosságra buzdító szekta.
2018. máj. 22. 09:54
 3/21 anonim ***** válasza:
38%

Kezdjük ott, hogy szerinted ki vezet statisztikát arról, hogy milyen vallásúak az öngyilkosok?

Szerintem kamu. Hacsak hiteles forrást nem tud mutatni, aki ezt állítja. De azt kétlem, hogy lenne ilyen.

2018. máj. 22. 10:32
 4/21 anonim ***** válasza:
78%
Nem tudom, hogy mennyivel magasabb, de bizonyára magasabb az átlagnál. Ennek egyszerű lelki okai vannak, például a tönkrement családok, a kiközösítések, az utána való megbélyegzés, ezek mind súlyos lelki problémákhoz vezetnek.
2018. máj. 22. 10:33
 5/21 A kérdező kommentje:
Családok tönkremennek bármiféle hitnézet ütközés nélkül is, kiközösítésről úgy tudom, hogy visszatérhet az illető, a megbélyegzés egy általános ok a világban is, viszont ezek valóban hozzátehetnek.Bár nem hinném, hogy erre lenne külön táblázat vallásra való tekintettel. Főleg, hogy az indittatás legtöbbször nem vallásijellegű ha csak nem terrorszervezetről van szó. Bár sokszor láttam, hogy nem keresztényekként utalnak rájuk, de nem is iszlamistaként.
2018. máj. 22. 10:49
 6/21 A kérdező kommentje:
...sem öngyilkos vagy militarista szektaként.
2018. máj. 22. 11:21
 7/21 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

nem tudok rola, es hivatalosan nem tiltott, mondhatni nem is veszelyea csak "karos" bar szerintem az sem hivatalosan mert torvenybe nincs beiktatva

Kerdezo szerinted igaz? Mert akkor a scientologia is az, de vehetunk vallassemlegesebb valamit is csak epp nem jutnak eszembe mert nem erdekelnek

2018. máj. 22. 13:26
 8/21 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

persze az eszemben volt hogy peldaul az "ufok", de a scjentologianak van ilyen resze is illetve lenyegeben ez a magva

de barmilyen urban legendet is hozhatnank

tudod e melsik igaz es mennsi reszben van e igazsag alapja amit eltorzitottak stb.

2018. máj. 22. 13:28
 9/21 anonim ***** válasza:
55%

Jehova Tanúiról ezt találtam:

[link]

2018. máj. 22. 17:23
 10/21 anonim ***** válasza:
21%

Egy Jehova Tanúja nem lesz öngyilkos.

Ha valaki öngyilkos, az nem Jehova tanúja.

Ha pedig azért lett az, mert azt állítja, hogy kiközösítették, akkor érdemes megvizsgálni két kérdést.

Miért közösítették ki?

Egyébként ahogy valaki írta is, ha megbánta a tettét, visszatérhet, és tovább lehet Isten népének tagja.

Ha pedig nem szeretne Tanú lenni, akkor "örülnie" kellene, hogy "megszabadult" ettől, viszont akkor miért lesz Öngyilkos?

Ugyan is ilyen ok, hogy a szülei rokonai megbélyegzik az nem igaz, hiszen mindenki tudja, hogy egy helytelenül cselekvővel, az első században sem tettek másként.

Amikor megkeresztelkedett, tudta, hogy ez mivel jár, miért van meglepve?

Valamint egy sor ilyen kérdést fel lehet tenni.

A vérrel kapcsolatos link pedig nem öngyilkosság, mivel minden Tanú vállalja ezt, és nagyon nagyon ritka, ha valakire ez miatt fogják rá, hogy meghalt.

Hiszen komoly műtéteket sikeresen hajtanak végre.

2018. máj. 22. 17:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!