Jt-knél tényleg ilyen magas ez a szám?
Valahol azt olvastam itt gyakorin, hogy tanúknál 5-10x magasabb a suicid hajlam a világban mért átlaghoz képest. Ez azt jelentené, hogy 8,3 millió ember esetén az éves kísérletek száma 83 ezer és 166 ezer közé esik míg a végbement öngyilkosságok száma ennek a tized része.( 8300 és 16600 között)
Mennyiben állja meg a helyét ez a kijelentés?
"valahol olvastam"
Én is valahol olvastam, hogy nem szabad ilyeneket kitalálni
Kezdjük ott, hogy szerinted ki vezet statisztikát arról, hogy milyen vallásúak az öngyilkosok?
Szerintem kamu. Hacsak hiteles forrást nem tud mutatni, aki ezt állítja. De azt kétlem, hogy lenne ilyen.
nem tudok rola, es hivatalosan nem tiltott, mondhatni nem is veszelyea csak "karos" bar szerintem az sem hivatalosan mert torvenybe nincs beiktatva
Kerdezo szerinted igaz? Mert akkor a scientologia is az, de vehetunk vallassemlegesebb valamit is csak epp nem jutnak eszembe mert nem erdekelnek
persze az eszemben volt hogy peldaul az "ufok", de a scjentologianak van ilyen resze is illetve lenyegeben ez a magva
de barmilyen urban legendet is hozhatnank
tudod e melsik igaz es mennsi reszben van e igazsag alapja amit eltorzitottak stb.
Jehova Tanúiról ezt találtam:
Egy Jehova Tanúja nem lesz öngyilkos.
Ha valaki öngyilkos, az nem Jehova tanúja.
Ha pedig azért lett az, mert azt állítja, hogy kiközösítették, akkor érdemes megvizsgálni két kérdést.
Miért közösítették ki?
Egyébként ahogy valaki írta is, ha megbánta a tettét, visszatérhet, és tovább lehet Isten népének tagja.
Ha pedig nem szeretne Tanú lenni, akkor "örülnie" kellene, hogy "megszabadult" ettől, viszont akkor miért lesz Öngyilkos?
Ugyan is ilyen ok, hogy a szülei rokonai megbélyegzik az nem igaz, hiszen mindenki tudja, hogy egy helytelenül cselekvővel, az első században sem tettek másként.
Amikor megkeresztelkedett, tudta, hogy ez mivel jár, miért van meglepve?
Valamint egy sor ilyen kérdést fel lehet tenni.
A vérrel kapcsolatos link pedig nem öngyilkosság, mivel minden Tanú vállalja ezt, és nagyon nagyon ritka, ha valakire ez miatt fogják rá, hogy meghalt.
Hiszen komoly műtéteket sikeresen hajtanak végre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!